به گزارش خبرگزاری شبستان، شبکه پرداخت الکترونیکی کشور اعم از شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت و شاپرک، تراکنشهای انجامشده در این شبکه را دائماً زیر نظر دارند و با روشهای مختلف و متنوعی به دنبال کاهش فعالیتهایی مانند ارائه خدمات به کارتخوانهای خارج کشور هستند. این نظارت ازجمله الزامات همیشگی شاپرک برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیکی بوده و هست و درصورتیکه کوتاهی در اعمال آن توسط شرکتهای پیاسپی صورت گیرد، جریمههای بازدارندهای در مورد آنها اعمال خواهد شد.
درنتیجه این رصد دائمی و حساسیت نسبت به رفتار پذیرندگان از ابتدای اعلام و ابلاغ ممنوعیت فعالیت کارتخوانهای خارج از کشور بالغبر ۱۵۰۰ پایانه فعال در دیگر کشورها توسط شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت شناسایی و مسدود شدهاند.
شاپرک نیز که پیش از این با استفاده از روشهای حضوری بیش از ۲۰۰ پایانه فعالِ خارج از کشور را شناسایی و مسدود کرده بود موفق شده طی یک ماه اخیر با بهکارگیری روشهای داده محور برای رصد رفتار پذیرندگان، بیش از ۵۰ پایانه دیگر را شناسایی و مسدود کند.
موضوع قابلتأمل آنکه کاهش بیشازپیش فعالیت کارتخوانهای خارج از کشور نیازمند برخی هماهنگیهای فنی میان بانک مرکزی، وزارت ارتباطات و... است که خوشبختانه طی ماههای اخیر از سرعت چشمگیری برخوردار شده و میتوان امیدوار بود با به نتیجه رسیدن این هماهنگیها تعداد کارتخوانها و تراکنشهای این قبیل پایانهها در حد فراوانی کاهش یابد گرچه ذات فناوری بهگونهای است که اطمینان دادن از صفر شدن این تراکنشها، ادعای درستی نیست./
نظر شما