به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد حسین عبداللهی» امروز (۳۰آبان) در گردهمایی مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد مشهد ضمن تبریک هفته بسیج با بیان اینکه امسال در روز ولادت حضرت زهرا(س) پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران معرفی می شود، افزود: دوره های آموزشی سواد رسانه ای را در کانون های مساجد راه اندازی می کنیم و اولویت با کانون هایی خواهد بود که داوطلب باشند لذا طرح موضوع و تبلیغات که نیاز دارد توسط کانون های مساجد و تامین اساتید و محتوا هم با همکاری بسیج رسانه انجام خواهد شد.
مدیرستاد هماهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی فهما را مخفف فرهنگ و هنر مساجد ایران عنوان کرد و گفت: ما با بارگذاری اعضا، فعالیت ها، حضور، مراجعه و بهره مندی مدیران کانون ها در سامانه بچه های مسجد، شناختن سامانه فهما، بارگذاری فعالیت های خود در سامانه و کسب اطلاعات از خدمات فهما در کانون مساجد آن را تبیین می کنیم.
وی ادامه داد: چهار راهبرد اساسی در کانون های فرهنگی هنری مساجد وجود دارد که ما را وادار می کند امروز در یک زمین جدیدی بازی کنیم، تا امروز زمین بازی پول و امکانات بوده است اما در زمین بازی جدید پول و امکانات معنا ندارد، استقرار نظام فهما به این موضوع اشاره دارد که امروز ما علاوه بر سخت افزار و نرم افزار نیازمند اندیشه، تفکر، طرح، ایده، احتیاج به تشکیلات و استقرار نظام فهما و به عبارتی مغزافزار هستیم.
عبداللهی با اشاره به اینکه ما باید اندیشه خود را با استفاده از دانش و سخت افزاری که داربم در این زمین بازی جدید پیاده کنیم، گفت:نظام فهما راهبردهای شبکه سازی و توانمند سازی، کشف و پرورش استعدادها و بکارگیری این استعدادها، حضور هدفمند و جریان ساز کانون ها در فضای عمومی جامعه، تولید محصولات و استفاده از محصولات تولیدی دین محور برای جامعه مخاطب را تبیین می کند.
مدیرستاد هماهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی با بیان اینکه جامعه مخاطب کانون های فرهنگی هنری مساجد باید گسترده باشد، افزود: تاکنون ۶۷ هزار نفر جامعه مخاطب کانون های مساجد استان در فهما هستند که این رقم با حدود ۱۸۸۰ کانون در استان بسیار پایین است.
وی ادامه داد: از حدود ۱۸۸۰ کانون فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ۶۸۷ کانون حتی یک عضو نیز ثبت نام نکرده اند، ۱۱۳ کانون شهری زیر ۲۰ عضو ثبت نام کردند و ۹۴ کانون روستایی زیر ۱۰ عضو ثبت کردند که باید در این خصوص ۸۳ رابط کانون ها که هر رابط ۲۵ کانون را عهده دار است برای افزایش اعضا ورود کنند.
عبداللهی اظهار داشت: نظام فهما به دنبال تغییر تکنولوژی سازمان در سه لایه نرم افزار، سخت افزار و مغز افزار است و امروز کانون های فرهنگی هنری مساجد باید به تکنولوژی روز مسلح باشد و تکنولوژی کانون ها نیز باید تغییر کند در غیر این صورت مرگ سازمانی آن حتمی است لذا نیاز دیروز، امروز و فردای ما استقرار نظام فهما است.
مدیرستاد هماهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی با بیان اینکه رابطین کانون ها باید دارای اطلاعات دقیق باشند و با مراجعه به سامانه بچه های مسجد و ارائه طرح ها و ایده های خود با استفاده از راهبردهای جدید پیش رو مجهز به تکنولوژی شوند، افزود: اگر مدیران و رابطین کانون های فرهنگی هنری مساجد می خواهند هدایت موثر در این تشکل داشته باشند باید در فهما مستقر شود.
وی با اشاره به مزایای فهما گفت: عدم واگرایی، ارزیابی دقیق، حمایت عادلانه و هدفمند در حوزه خدمات و توزیع امکانات از جمله مزایای نظام فهما است همچنین نظام فهما به رشد کانون های فرهنگی هنری کمک می کند.
عبداللهی با اشاره به هشت شاخصه ارزیابی در نظام فهما گفت: قران و عترت، شبکه سازی و ساماندهی، فعالیت های هنری و ادبی، کتاب و کتابخوانی، غنی سازی اوقات فراغت، مناسبت های ملی و مذهبی، فضای مجازی و رسانه که لازمه آن استفاده از مغز افزار در فضای مجازی است و خلاقیت و نواوری هشت شاخصه ارزیابی در نظام فهما است که اگر از این شاخصه ها بهره بگیریم قطعا مشهد پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران می شود.
نظر شما