به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، این فیلمساز پیرامون ساخت جدیدترین اثر مستندش اظهار کرد: ما در جهانی پرتنش زندگی میکنیم و این تنشها در منطقه خاورمیانه بیشتر از سایر نقاط جهان است. اگر مسائل سیاسی و متعلقات مربوط به آن را کنار بگذارم باید بگویم علاقهمندی من متمرکز بر طرح مباحث جامعهشناسانه و در سطحی عمیقتر انسانشناسانه است.
محمدباقر شاهین با اشاره به رویکرد پژوهشهایش ادامه داد: من در پژوهشهایم بیشتر به سوژههای انسانمحور تعلقخاطر دارم. اتفاقی که منجر به ساخت مستند «جمیله» شد، خارج از این موضوعاتی که طرح کردم نیست. در پژوهشهایی که در سوریه داشتم با سوژههای بسیار زیادی برخورد کردم که بار دراماتیکی بالا و ماجراهای بسیاری برای بیان کردن داشتند، اما سوژه جمیله بیشتر از سایر موضوعات مورد توجهم قرار گرفت.
این مستندساز با تاکید بر این که به دنبال کشف جنبههای پنهان انسانهاست، تصریح کرد: عمدتاً به دنبال سوژههایی هستم که بتوانم در روند تولیدشان، جهان پنهانی که در پس آنها قرار دارد را کشف کنم. کشف جنبههای پنهان انسانها فارغ از جغرافیا یکی از موضوعات مهمی است که در فیلمهایم تلاش کردم به آنها برسم و در مستند «جمیله» هم سعی کردم تا این رویکرد را داشته باشم. فیلم «جمیله» در سوریه روایت میشود ولی من جمیله را نماینده انسانهای بیشماری دیدم که از جنگ آسیب دیدند.
شاهین در پاسخ به این که جایگاه پژوهش را در سینمای مستند چطور ارزیابی میکند، گفت: فکر میکنم سطح آثار مستند در سینمای ایران بسیار بالا رفته است. یک فیلم خوب علاوه بر کارگردانی و فیلمنامه، با کیفیتی که باید داشته باشد نیازمند تحقیق و پژوهش خوب است و احساس میکنم جدا از مسئله پژوهش بخشهای دیگر سینمای مستند در سالهای اخیر ارتقاء پیدا کرده است.
شاهین درباره این که جشنواره سینماحقیقت تا چه اندازه بر رشد و اعتلای سینمای مستند ایران نقش دارد؟ پاسخ داد: 11 سال است که مخاطب سینماحقیقت هستم. این جشنواره برای من کلاس آموزشی بوده و به نظرم این رویداد محفلی برای مستندسازان است تا آثاری که با زحمت بسیار زیاد تولید میکنند را به نمایش بگذارند و جشنواره از این نظر بسیار اهمیت دارد.
نظر شما