مسجدی که پاتوق انس با امام زمان(عج) و کانون همراهی با نظام در دفع فتنه‌ها است

مسجدالمهدی(عج) جزو اولین مساجد در شهر تهران یا شاید کشور است که مجری طرح «سه شنبه‌های مهدوی» شده است، طرحی که با ایستگاه‌های صاواتی خود توانسته جای خود را بین اهالی خیابان وحدت اسلامی به خوبی باز کند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌ های مساجد: دلایل موفقیت مساجد یکی دو تا نیست که بتوان به راحتی فهرستی از آن تهیه و اعلام کرد، کارگزاران مسجدی فلان راهکار یا بهمان راهبرد را به کار بندید تا مسجدتان نام و اعتباری به دست آورد و انتخاب اول مردم برای حضور و مشارکت باشد.

 

در این میان، اما حضور مستمر و پیگیر ائمه جماعات را می توان مهم ترین دلیل موفقیت مساجد دانست که البته با افزایش اشتغال برخی از روحانیون در سازمان های حکومتی و دولتی، این حضور کمرنگ شده است. البته گریزی از آن نیست چراکه با تشکیل نظام جمهوری اسلامی و گسترش فرصت های تبلیغی، باید بخشی از روحانیون در چنین سازمان هایی شاغل شوند، اما در این میان می توان علمایی را نام برد که همچنان همه روزه حتی با کبر سن به صورت منظم در مساجد حضور می یابند.

 

یکی از مساجدی که از این فرصت و ظرفیت بهره ها دارد، مسجد المهدی (عج) (واقع در تهران، میدان وحدت اسلامی، خیابان علیرضا فروزش) است که آیت الله «سید علی فیض دزفولی»، امام جماعت آن همه روزه با جان و دل در این خانه خدا حضور می یابد.

 

 

این مسجد حدود 90 سال پیش ساخته شد و توسط حجت الاسلام والمسلمین اکبر تفرشی، سامان یافت و پس از درگذشت وی در دهه شصت شمسی، آیت الله فیض دزفولی که مشغول تحصیل در حوزه علمیه قم بود به دعوت وی و جمعی از مومنان تهران، امام جماعت مسجد المهدی (عج) خیابان مهدی خانی سابق (علیرضا فروزش فعلی) شد.

 

مسجد المهدی (عج) به دلیل واقع شدن در یکی از میادین شلوغ شهر تهران (میدان وحدت اسلامی) همه روزه میزبان جمع زیادی از مردم است و نماز جماعت در سه نوبت صبح، ظهر و شب در این خانه خدا اقامه می شود. جالب است بدانید آیت الله فیض دزفولی که جزء معدود ائمه جماعاتی است که امام جماعت راتب دو مسجد است، فقط شب ها در این خانه خدا نماز می خواند و ظهرها امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) (واقع در تهران، خیابان پانزده خرداد غربی، پله نوروزخان) است.

 

 

آیت الله فیض دزفولی درباره این مورد نادر به خبرنگار شبستان گفت: چون اکثر مساجد واقع در بازار بزرگ تهران، شب ها به ویژه در فصول بهار و تابستان تعطیل هستند بنده پیشنهاد مرحوم آیت الله سید علی سجادی تبریزی، امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) را برای امامت جماعت این مسجد پذیرفتم.

 

وی در پاسخ به این سوال که «آیا امام جماعت بودن به صورت همزمان در دو مسجد، اخلالی در فعالیت های این دو خانه خدا ایجاد نمی کند»، اظهار کرد: درباره مسجد امام سجاد (ع) توضیح دادم که شب ها معمولا به دلیل قرار داشتن در منطقه تجاری، چندان نمازگزار ندارد و در بهار و تابستان نیز که اصولا این منطقه از تهران تعطیل است. درباره مسجد المهدی (عج) نیز یک نائب که نعم البدل بنده است کار اقامه نماز جماعت ظهر و عصر را برعهده دارد.

 

از این موضوع که بگذریم می رسیم به انجام فعالیت های قرآنی و معرفتی در مسجد المهدی (عج). این مسجد جزو اولین مساجد در سطح شهر تهران یا شاید در کشور است که مجری طرح «سه شنبه های مهدوی» شد که مطمئنا هم نام بودن با حضرت ولیعصر(عج) یکی از دلایل این پیشگامی بوده است. در طرح سه شنبه های مهدوی، اهالی مساجد فضای مسجد را معطر به نام امام زمان (عج) کرده و با برپایی ایستگاه صلواتی از منتظران ظهور پذیرایی می کنند. توزیع بسته های فرهنگی و پاسخ به شبهات حوزه مهدویت از جمله برنامه های این طرح جالب است.

 

 

 

مسجد المهدی (عج) مرکز فعالیت های انقلابی در مرکز شهر تهران از دوران مبارزه با نظام طاغوت تا مقابله با اغتشاشگران در سال 1388 بوده است. آیت الله فیض دزفولی در این باره به خبرنگار شبستان گفت: من در دوران جوانی کتاب «کربلا یا کانون انقلاب» را نوشتم که با تایید مرحوم آیت الله العظمی سید شهاب الدین مرعشی نجفی از مراجع تقلید جهان تشیع همراه شد. همین روحیه مبارزاتی را در مدیریت مسجد المهدی (عج) حفظ کردم و در دورانی که نائب حجت الاسلام والمسلمین تفرشی بودم نیز به کمک برخی از نمازگزاران این خانه خدا اعلامیه امام راحل را تکثیر و در سطح منطقه توزیع می کردیم.

 

فعالیت های انقلابی با محوریت مسجد المهدی (ع) موجب حساس شدن ماموران ساواک شد به طوری که به منزل امام جماعت آن یورش بردند و ضمن دستگیری وی، بسیاری از نوشته ها و مدارک را نیز با خود بردند. نکته تاسف آور اینکه ماموران ساواک تمام نسخه های کتاب کربلا یا کانون انقلاب را با خود بردند به طوری که اکنون هیچ نسخه ای از این کتاب حتی نزد نویسنده آن موجود نیست.

 

مسجد المهدی (عج) در زمینه روشنگری درباره نقشه دشمنان برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی در فتنه سال 1388 نیز بسیار فعال بود و اهالی آن حضور پررنگی در مقابله با فتنه گران و همچنین مشارکت گسترده ای در راهپیمایی روز نهم دی ماه همان سال داشتند.

 

از اینها که بگذریم باید به یک بحث تاریخی اشاره کنیم: مهدی خان یا مهدی موش نام فردی است در اوایل کار خویش از خدمتگزاران و مستخدمین دربار ناصری و از اعضای صندوقخانه و فراشخانه شاهی بود. مهدی خان سپس به یکی از متمولین و ثروتمندان بزرگ تهران تبدیل شد و آثار عام المنفعه‌ ای نیز از خود به یادگار نهاد، همین امور موجب شد یکی از محلات مرکزی شهر تهران را به یاد وی مهدی خانی  بخوانند که البته در میان توده مردم به محله مهدی موش معروف است. 

 

اما نکته مهم اینکه در زمانی که این محله از تهران به این فرد معروف بود اهالی متدین منطقه تصمیم گرفتند با ساخت مسجد المهدی (عج) یک تیر و چند نشان بزنند. اول از همه اینکه، برای حذف این نام ناخوشایند از محله خود گامی برداشتند. دوم اینکه، با انتخاب نام مسجدی محوری محله خود به نام حضرت صاحب الامر (عج) آمادگی مردم محله را برای به کار نبردن عنوان مهدی موش زیاد کردند. سوم اینکه، موجب رونق نام مهدی خانی در منطقه شاپور تهران شدند.

 

نکته دیگر آنکه مراحل بازسازی این مسجد چند وقتی است آغازه شده و همچنان ادامه دارد. برای اینکه نماز جماعت و سایر برنامه های عبادی و فرهنگی این مسجد تعطیل نشود بازسازی آن در چند فاز انجام شده است که اکنون فاز سوم و پایانی خود را طی می کند. هدف از این بازسازی، توسعه مساحت و ایجاد فضایی مناسب برای رفت و آمد بانوان به آن است. آیت الله فیض دزفولی در این باره گفت: با همت هیات امنا و کمک چند خیر، کار بازسازی مسجد المهدی (عج) به خوبی پیش می رود.

 

سخن آخر اینکه، مسجد المهدی (عج) کانونی است برای انس با امام زمان (عج) در یکی از مناطق محوری پایتخت.

کد خبر 859210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha