به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام احمد مبلغی، رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز(8دی) در نشست خبری کنگره بین المللی علامه محمد حسین کاشف الغطاء که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، از جمع آوری موسوعه کاشف الغطا خبرداد و تصریح کرد: تعداد آثار کاشف الغطا به بیش از 40 جلد بالغ می شود و مرکز احیای آثار پژوهشگاه با شدت هر چه تمام در پی تجمیع این کتاب ها و نسخه های آن است که بخشی از کار نیز به انجام رسیده است.
حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: به بخشی از آثار خطی علامه محمد حسین کاشف الغطاء که منتشر نشده اند، دست یافته ایم که آن ها نیز به زودی منتشر می شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شخصیت علامه محمد حسین کاشف الغطاء تصریح کرد: وی از شخصیت های نادر معاصر، عالم و فقیه حوزوی و هم یک متکلم و دارای اندیشه های کلامی برجسته حوزوی و شیعی است.
وی افزود: وی نگاه های ادبی و تاریخی وتفسیری و حتی فراتر دارای بعد پرداختن به شعر در سطح عالی را در خود جمع کرده بود.
حجت الاسلام مبلغی ابراز داشت: در جمع بین دیدگاه های نظری و اقدامات و تلاش های عملی و دانش های حوزوی و یک شخصیت مصلح و یک شخصیت نظریه پرداز بود.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که بروز و ظهور در ساحت حوزه و اجتماع از سوی ایشان اختصاصی به فضای شیعی نداشت، گفت: کاشف الغطا در عالم اسلامی و فضای امت اسلامی به عنوان یک شخصیت مصلح دارای اندیشه و اقدامات عملی که برای وحدت اسلامی سفر کرده بود، تبلور کرده بود.
وی با تاکید بر این که کاشف الغطا در پیگیری اندیشه های اصلاحی خود جسارت و جراتی مثال زدنی را داشت، اظهار داشت: به جرات می توان گفت، کاشف الغطا از شخصیت های نادر معاصر است که برای انجام اصلاح و فعالیت در ساحت اجتماع از یک جسارت فوق العاده برخوردار بود.
حجت الاسلام مبلغی با تاکید بر اجتماعی بودن کاشف الغطا ابراز داشت: علامه به رغم این که از شخصیت های مهم حوزه بود اما هیچ گاه این جایگاه رفیع حوزوی باعث نشده بود که در کنج نجف خودرامحبوس کند بلکه به درون جامعه می رفت.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دامنه گسترده ارتباطات اجتماعی کاشف الغطا را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: این ارتباطات به قدری بود که هم با عالمان، هم با سیاستمداران، هم با شخصیت های شیعی و اهل سنت در ارتباط بود.
وی همچنین مبارزه با فرق انحرافی را از دیگر بخش های شخصیتی علامه کاشف الغطاء دانست و گفت: کاشف الغطاء در برابر وهابیت ایستادگی و قاطعیت داشت اما آثاری که از ایشان در این زمینه باقی مانده قاطعیت و دعوت وهابیت به گفتگو را نشان می دهد که نشان از وحدت خواهی ایشان است.
حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: چنین روشی هم روش استقرار یافته در چارچوب وحدت اسلامی و هم قاطعیت در برابر انحراف است که می تواند تاثیرگذارتر باشد.
پایان پیام/
نظر شما