لزوم ارتباط مستمر مداحان با روحانیت

منزوی وصل شدن به روحانیت را برای ارتقای کار مداحان ضروری دانست و گفت: اگر مداح اهل بیت( ع) اهل خودسازی نباشد بی شک اثرگذاری هم نخواهد داشت.

« مصطفی منزوی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تبریک هفته بسیج و گرامیداشت ۹۲ هزار شهید بسیجی ایران اسلامی و هشت هزار شهید والامقام استان گیلان و شهدای منتسب به بسیج مداحان، اظهار کرد: رویکرد بسیج مداحان این است که ارتباط مداحان با امام جمعه شهرستان ها مستمر باشد.

رییس بسیج مداحان استان گیلان با تاکید بر ضرورت انسجام بین مداحان در شهرستان ها، افزود: کلیه مداحانی که زیر نظر کانون مداحان سازمان تبلیغات اسلامی هستند، باید بسیجی باشند.

وی به رسالت بسیج مداحان اشاره و تصریح کرد: در رسالتی که سپاه و بسیج بر عهده ما گذاشته باید در سه بخش «جذب»، «سازماندهی» و «آموزش» بیشتر تلاش کنیم.

منزوی فعالیت در سه عرصه مداحان، هیئت های مذهبی و شعرای آیینی را مهم دانست و اظهار کرد: باید همچون شهرستان سیاهکل که در شعر محلی و گیلکی سبقه خوبی دارد از شاعران بخواهیم که در این زمینه بیشتر کار کنند.

وی یکی از راه‌های ماندگاری فرهنگ در هر جامعه ای را «زبان» دانست و گفت: برای ماندگاری زبان «شعر» خوب بسیار اثرگذار است.

منزوی در ادامه تجلیل از پیرغلامان را بحث مهمی دانست و گفت: بهره‌مندی از ظرفیت های موجود در بقاع متبرکه و پیرغلامان از جمله مسائلی است که باید مورد توجه مسئولان و مداحان جوان باشد.

وی همچنین وصل شدن به روحانیت را برای ارتقای کار مداحان ضروری دانست و بیان کرد: میکروفن در دست ما و شهرت در این کار بسیار است از اینرو باید مراقب اعمال و رفتارمان باشیم که چه می گوییم و چه می‌کنیم.

منزوی با تاکید بر تقوا اظهار کرد: ما باید در انجام همه کارهایمان خدا را در نظر بگیریم، زیرا گاهی این مشهور شدن باعث سقوط می شود.

وی یکی از راه های جلوگیری از زنگار قلب را سحرخیزی، استغفار و قرائت قرآن در آن هنگام عنوان کرد و گفت: اگر مداح اهل بیت(ع) اهل خودسازی نباشد بی شک اثرگذاری هم نخواهد داشت.

منزوی در ادامه با ابراز نگرانی از اینکه دیده می شود گاهی در مجالس ختم روحانی و سخنران نمی آورند و با دو مداح مراسم را برگزار می کنند، افزود: این کار پسندیده نیست و باید از علم روحانیت بهره جست.

وی اذعان کرد: در مجلسی اشک مستمعین را با هر کلام و بیانی درآوردن هنر نیست.

منزوی همچنین به مداحی خواهران نیز اشاره و اظهار کرد: گاهی گمان می شود که این مجالس پشت درهای بسته برگزار می شود و کسی از محتوای آن خبر ندارد اما شنیده می شود که بسیاری از مطالب خرافه و احکامی نادرست بیان می شود.

وی گفت: اگر قرار است مطلبی در اینگونه گفته شود مهم مقطع است یعنی از تاریخ اسلام که مستند است مطالب بیان شود و برای این کار مداحان باید مطالعه خود را افزایش دهند.

منزوی ارتباط با حوزه علمیه و بهره‌مندی از کسانی که مسائل دینی را بیشتر می‌دانند ضروری دانست و ادامه داد: استفاده از بلندگو برای بانوان مداحی که صدایشان خارج از مجلس هم شنیده می شود جایز نیست و بهتر است مسائل شرعی و احکام از اهلش پرس و جو شود.

کد خبر 859450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha