خبرگزاری شبستان - البرز: « بسیج لشکر مخلص خداست» مصداق عینی این جمله که بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) آن را مطرح کردند، حوادث اخیر و رشادت بسیجیانی است که مردانه در صحنه نبرد با اغتشاشگران و آشوبگران حضور یافتند و آتش فتنه ای را خاموش کردند که با ایجاد رعب و وحشت در میان مردم به ویژه در مناطق کم برخوردار قصد ضربه وارد ساختن به نظام اسلامی ایران را داشتند.
« سردار رستمعلی رفیعی» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز با تبریک فرارسیدن هفته بسیج در نخستین بخش از سوالات با این عنوان که استنباط شما از بسیج به عنوان یک تفکر و گفتمان با عنوان شجره طیبه چیست؟ گفت: تفکر بسیج به عنوان گفتمان غالب در عصر حاضر برگرفته از یک فرهنگ دینی است.
اینکه تعبیر شجره طیبه را از بیان حضرت امام (ره) اشاره کردید بک تعبیر قرآنی است با این عنوان که مثل « بسیج» ستون هایی مستحکم که فرعیت، اصول و مبناهایی دارند که براساس آن ثابت هستند و این به دوران پیروزی انقلاب اسلامی برنمی گردد بلکه پیش از این نیز بوده است.
بسیج به معنای پیش رو بودن در اموری است که منطق و رسالت تفکر بسیج آن را تعیین می کند که اصل آن کسب رضایت خداوند است. تعبیری رهبر معظم انقلاب در این خصوص دارد و آن این است که بسیج در میدان فضیلت ها قرار دارد و نباید ما این تعبیر را تنها به دوران دفاع مقدس محصور کنیم.
در چله انقلاب و بسیج عظمتی که بسیجیان در جریان سیل عمل کرد همچنین بسیجی عزیز شهید رضایی در ملارد که از جان خود گذشت و در برابر آشوبگران ایستادگی کرد.
خاستگاه شکل گیری بسیج مختص به چه زمانی است؟
ارکان دفاعی کشور در زمان شکل گیری انقلاب اسلامی که نیروهای سپاهی خودجوش پای حفظ ارکان انقلاب حضور یافتند، حفظ شد. به عبارتی بسیج یعنی پیشگامی آن چنان که افراد شاخص و برجسته مومن در میدان فضیلت ها حضور یافتند و این تنها مربوط به دوران دفاع مقدس نیست.
برمبنای چه آموزه هایی و یا آرمان هایی می توان عنوان بسیج را از آن خود کرد؟
بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با خطاب قرار دادن جوانان شعارهای انقلاب آرمان خواهی و عدالت خواهی است و هرکس شعارها و آرمان های انقلاب اسلامی را دنبال کند بسیجی است. آرمان های انقلاب اسلامی و اهداف آن برای هر فردی در سطح عالم همان هایی است که نگاه تعالی انسان به دنبال آن است. شعارهای انقلاب عدالت خواهی است. شعارهای انقلاب و اهداف آن را هرکس دنبال کند، بسیجی است.
زیست مومنانه ای که بسیج با باور به آن حرکت و تلاش می کند، از نقطه نظر شما چه اهمیتی دارد؟
زیست مومنانه، یعنی محل زندگی که در یک بستر جغرافیایی طبیعی و کشوری با مرز مشخص است ولی این مطلوب برای بسیج کم است. آن چنان که بنیانگذار انقلاب اسلامی فرمودند که ما انقلابمان را در همه جای عالم صادر می کنم.
به واقع اسلام حد و مرزی برای تعالی صفات الهی انسانی نمی شناسد و فراتر از مرزها خواهان رشد و تسری اسلام است. بسیج برگرفته از آرمان های انقلاب مرزهای تکوینی را می شکند و تشکل مجاهدان بزرگ عالم به امر حضرت امام خمینی(ره) به واسطه بسیج در حال شکل گیری است.
این عنوان قیدی است برای کسانی که به راه خودشان یقین و ایمان دارد و در حد معینی از مرز جغرافیایی محدود نمی شود.
نقطه تعالی بسیج چیست؟
امام زمان (عج) به دنبال اجرای عدالت است و تعالی بسیج تحقق این عدالت است و این تعالی در یک مقطعی به وجود می آید که زمینه های این ظهور فراهم شود. اولین نقش را در این بسترسازی از خانواده و پدر و مادر ایفاء می شود.
منزل، مهدکودک، مدرسه، مسجد این سیر تعالی بسیج است که به واسطه باور به این عناصر به عنوان سیر رشد، نقش حقیقی بسیج ابفاء می شود.
نظر شما