به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز هشتم آذر به شرح زیر است:
وصول ۷۸۷ هزار فقره چک رمزدار در کشور
براساس آمار بانک مرکزی، حدود ٧٨٧ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی حدود ١١٧٨ هزار میلیارد ریال در مهرماه ١٣٩٨ در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۳.۲ درصـد و ۱.۷ درصـد کاهش داشته است. در ماه مورد بررسی در استان تهران حدود ٢٤٦ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی حدود ٦٩٥ هزار میلیارد ریال وصول شد.
در ماه مذکور ۴۶.۸ درصد از تعداد چکهای رمزدار وصولی در سه استان تهـران (۳۱.۲ درصد)، خراسان رضوی (۸ درصد) و اصفهان (۷.۴ درصد) وصول شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استانها دارا بودهاند. همچنین ۶۹.۴ درصد از ارزش چـکهای فوق در استانهای تهران (٥٩ درصد)، اصفهان (۵.۷ درصد) و خراسان رضوی (۴.۷ درصد) وصول شده است.
چکهای وصولی بر حسب عادی و رمزدار
بالغ بر ۷ میلیون و ۵۰۰ فقره چک در مهرماه ١٣٩٨ در کل کشور وصول شد که از این تعداد بالغ بر ۶ میلیون و ۷۰۰ فقره عادی و حدود ۸۰۰ هزار فقره رمزدار بوده است. بر این اساس درکل کشور ۸۹.۵ درصد از کل تعداد چکهای وصولی، عادی و ۱۰.۵ درصد رمزدار بوده است.
در ماه مورد بررسی، در کل کشور بالغ بر ١٩١٩ هزار میلیارد ریال چک وصول شد که بالغ بر ٧٤١ هزار میلیارد ریال چک عادی و حدود ١١٧٨ هزار میلیارد ریال چک رمزدار است. به عبارتی درکل کشور ۳۸.۶ درصد از کل ارزش چکهای وصولی، عادی و ۶۱.۴ درصد رمزدار بوده است.
اعلام درصد سهام شناور آزاد ۱۱۷ شرکت فرابورسی
سازمان بورس در راستای ابلاغیه ضوابط نحوه محاسبه سهام شناور آزاد ناشران پذیرفته شده در بورس ها و بازار خارج از بورس مصوب ۱۱ مرداد سال ۸۹ شورای عالی بورس، سهام شناور آزاد شرکت های پذیرفته شده در فرابورس را ارائه کرد.
براساس این گزارش، در گروه ۱۰ شرکت اول و با بیشترین درصد سهام شناور، سیمان لار سبزوار، فولاد آلیاژی یزد، عمران کرمان، توسعه معدنی شمال شرق شاهرود، گسترش سرمایه گذاری ایرانیان، بانک دی، البرز بالک، کاغذ پارس، توکا رنگ فولاد سپاهان و شهداب ناب خراسان با سهام شناور آزاد ۹۶ تا ۴۷ درصدی قرار دارند.
در انتهای جدول هم شرکت های پتروشیمی مارون، پتروصنعت گامرون، تولید نیروی برق دماوند، فولاد هرمزگان جنوب، سنگ آهن گهر زمین، موسسه اعتباری کوثر، سرمایه گذاری توسعه امید گوهران، گز سکه، پالایشگاه شیراز و نفت پاسارگاد ایستاده اند.
اعلام آخرین وضعیت نسبت توانگری مالی شرکتهای بیمه در سال ۹۸
شرکتهای بیمه در اجرای مقررات مصوب شورای عالی بیمه (آئین نامه شماره ۶۹) موظفند توانگری مالی خود را پس از حسابرسی صورتهای مالی سالانه، محاسبه و همراه اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی به بیمه مرکزی ارسال کنند.
در همین راستا اداره کل نظارت مالی پس از بررسی و کنترل محاسبات، آخرین وضعیت نسبت توانگری هریک از شرکتهای بیمه برای سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ را اعلام کرد:
بیمه مرکزی متذکر شده است که توانگری اعلامی بیمه مرکزی در هر سال، براساس صورتهای مالی حسابرسی شده سال گذشته است. همچنین در سالهایی که شرکت بیمه کمتر از سه سال سابقه فعالیت داشته، صرفا سطح توانگری آن درج شده است.
نبودن امنیت شغلی از مشکلات اصلی قانون کار/با رواج قراردادهای موقت، امنیت شغلی از بین رفت
«علی خدایی» شب گذشته (پنجشنبه 7 آذر) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما به بررسی لزوم اصلاح قوانین کار پرداخت و با اشاره به اینکه تا زمانی که کارگران از ثبات شغلی برخوردار نباشند، نمی توانند به تشکلات صنفی بپردازند، گفت: اجرا نشدن صحیح قوانین و نبودن امنیت شغلی از مشکلات اصلی قانون کار است.
نماینده کارگران درشورای عالی کار با بیان اینکه بجز تامین امنیت شغلی در قالب ماده ۷، مابقی کارها برای شورای عالی کار قابل حل است، گفت: با رواج قراردادهای موقت، امنیت شغلی از بین رفت.
وی با بیان اینکه وقتی امنیت شغلی نباشد، کارگر نمی تواند به دستمزد و معیشت یا تشکل صنفی بپردازد، گفت: مشکلات کارگران و کارفرمایان در قانون کار حل نمی شود.
مشکلات زیادی در آینده درباره قوانین کار و اشتغال داریم
«اصغر آهنی ها» شب گذشته (پنجشنبه 7 آذر) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره مشکلات موجود در فضای کسب و کار به ارائه توضیحاتی پرداخت و در حمایت از حقوق کارفرمایان گفت: از برنامه سوم تا ششم مجلس مصوبات زیادی را برای اصلاح قانون کار و تامین اجتماعی داشتیم، اما عملیاتی نشده است.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار پیش بینی کرد در آینده مشکلات زیادی درباره قوانین کار و اشتغال خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: بخشهای مختلف قوانین نیاز به اصلاح دارد. نمیتوان قوانین را برای ۳۰ سال آینده ثابت در نظر گرفت.
در حال حاضر شاخص کل فرابورس از ابتدای سال ۹۸ رشد ۸۰ درصدی و ارزش بازار نیز با رسیدن به بیش از رقم ۴ میلیون میلیارد ریال، افزایشی ۶۵ درصدی را نسبت به اولین روز کاری سال جاری ثبت کرد.
در هفتهای که پشت سر گذاشتیم و طی ۵ روز کاری، ارزش کل معاملات ۶۷ هزار و ۳۶۷ میلیارد ریال رقم خورد که با توجه به ارزش معاملات هفته پیش از آن رشد ۱۰۷ درصدی را ثبت کرد.
همچنین در پایان روز کاری چهارشنبه، حجم معاملات ۷ هزار و ۵۸۴ میلیون ورقه بود که در این بخش نیز رشدی ۹۱ درصدی نسبت به هفته قبل را شاهد بودیم. تعداد معاملات نیز در این هفته رشدی ۴۳ درصدی داشت و هزار و ۱۲۱ دفعه خریدوفروش انجام گرفت.
بازارها زیر ذرهبین
در پایان هفته منتهی به ۸ آذر ۱۳۹۸، بهجز تابلو شرکتهای کوچک و متوسط (SME)، سایر بازارها هفتهای همراه با رشد را در هر سه شاخصه ارزش، حجم و تعداد معاملات سپری کردند.
مرتبسازی بازارها بر اساس ارزش معاملات نشان میدهد که بازار ابزارهای نوین مالی و بازار دوم با اختلاف در رتبههای اول و دوم بالاترین ارزش دادوستدی قرار دارند. ارزش معاملات در بازار ابزارهای نوین مالی بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال بود و بازار دوم نیز با ثبت بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال، بیشترین سهم را از کل معاملات بر دوش داشتند.
اما پس از این دو بازار، تابلو بازار پایه و بازار اول به ترتیب در رتبههای سوم و چهارم قرار گرفتند و با فاصلهای اندک نسبت به یکدیگر هفته را به پایان رساندند. حجم معاملات در بازار پایه ۷ هزار و ۵۲۲ میلیارد ریال و در بازار اول ۷ هزار و ۲۱۶ میلیارد ریال بود.
کاهش ارزش معاملات اوراق تسهیلات مسکن
نگاهی به کارنامه فرابورس در دومین ماه پاییز امسال نشان میدهد طی ۱۸روز معاملاتی تعداد ۲۸میلیارد و ۵۴۵میلیون ورقه بهادار در ۴میلیون و ۵۹۳هزار نوبت به ارزش ۱۷۰هزار و ۵۵۰میلیارد ریال در بازارهای فرابورس خرید و فروش شده است که به ترتیب از رشد ۷۷درصدی حجم، افزایش ۷۷درصدی نوبتهای معاملات و رشد ۱۰۰درصدی ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.
این در حالی است که میانگین حجم روزانه معاملات فرابورس در ماه گذشته ۱۵۸۶میلیون ورقه و میانگین ارزش معاملات نیز ۹۴۷۵میلیارد ریال بوده است.
همچنین بازار اول فرابورس در ماهی که گذشت تغییر مالکیت ۲۹۰میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و ۷۶۴میلیارد ریال و بازار دوم مبادله ۳میلیارد و ۳۶۹میلیون ورقه بهادار به ارزش ۷هزار و ۷۲۸میلیارد ریال را به خود دیدند که این ارقام به ترتیب بیانگر افزایش ۴۵درصدی حجم و افت ۱۷درصدی ارزش معاملات در بازار اول و رشد ۱۲۶درصدی حجم و ۴۰درصدی ارزش معاملات بازار دوم در مقایسه با آبان ماه سال ۹۷ است.
این گزارش می افزاید: در بازار ابزارهای مالی نیز تعداد ۸۴میلیون اوراق بدهی به ارزش ۷۸هزار و ۶۶۱میلیارد ریال معامله شده است که از افزایش ۱۵۶درصدی حجم و ۱۸۷درصدی ارزش معاملات این بازار در آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت میکند.
شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فولاد آغاز به کار کرد
شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فولاد، صنایع معدنی و متالورژی ایران با حضور شرکتهایی از اروپا و آسیا و ۳۰۰ شرکت ایرانی امروز (جمعه ۸ آذر) با حضور مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد.
بنابراین گزارش، در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فولاد، صنایع معدنی و متالورژی ایران، شرکتهایی از کشورهای اروپایی و قدرتهای آسیایی از جمله آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، هلند، سوئیس، سوئد، انگلستان، ترکیه، اتریش، نروژ، مکزیک، استرالیا، روسیه، چین، امارات، هند و ژاپن حضور دارند.
این گزارش می افزاید: در این نمایشگاه همچنین بیش از ۳۰۰ شرکت داخلی و همه شرکتها، کارخانهها و صنایع فولادی و زیر مجموعه این صنعت از سراسر کشور دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتهاند. همچنین شرکتهایی که در حوزههای آهن و فولاد، معدن و صنایع معدنی، آلومینیوم، فلزات غیرآهنی، ریختهگری، آهنگری، کورههای صنعتی و عملیات حرارتی، نسوزها و سرامیکهای صنعتی، ماشینکاری، قالبسازی، متالوژی فعالیت دارند، در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فولاد، صنایع معدنی و متالورژی ایران شرکت کردهاند./
نظر شما