مزایای معافیت مالیاتی فعالان فرهنگی برای دولت/بررسی طرح استراتژیک سازمان جهانی گمرک برای دو سال آینده

اختصاص ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی نتوانست قیمت کالا‌های اساسی را ثابت نگه دارد، مزایای معافیت مالیاتی فعالان فرهنگی برای دولت، سکه بهار آزادی طرح جدید ۴ میلیون و ۴۶۵ هزار تومان، دلار ۱۲۸۰۰ تومان، برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۱۳ آذر به شرح زیر است:

درآمد سرانه مردم پاسخگوی افزایش قیمت مجدد ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالای اساسی نیست

«محمدرضا کلامی» شب گذشته (سه شنبه 12 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره تخصیص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه باید بپذیریم ارز تک نرخی از ارز دو نرخی بهتر است درباره علل اصرار دولت برای ادامه اختصاص ارز 4200 تومانی به کالا‌های اساسی گفت: اگر همین امروز مردم و نظام بپذیرند که ارز 4200 تومانی را به ارز نیمایی که حدود ۱۱ هزار تومان است تغییر دهیم بدون استثنا در کالا‌های اساسی حداقل ۱۰۰ درصد افزایش قیمت خواهیم داشت.

 

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت‏، معدن و تجارت با بیان اینکه کشورمان به کالایی مانند برنج حدود ۳/۵ میلیون تن در سال نیاز دارد، گفت: از این میزان، ۱/۵ میلیون تن را وارد می‌کنیم اگر ارز 4200 تومانی را حذف کنیم قیمت برنج هندی از ۸ هزار تومان فعلی به ۱۶ هزار تومان و برنج ایرانی هم متاثر از آن به ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان می رسد.

 

کلامی با اشاره به اینکه ارز دولتی از 3200 تومان در سال ۱۳۹۶ به 4200 تومان در سال ۱۳۹۷ رسیده است، گفت: اکنون در همه جهان، هزینه نقل و انتقال ارز زیر یک درصد است، اما این هزینه برای ما به علت تحریم‌ها بین ۱۰ تا ۱۸ درصد افزایش یافته است. هزینه حمل کالا از بندر از ۸۰ تومان به ازای هر تن کالای فله‌ای به ۲۲۰ تومان به ازای هر تن کالای فله‌ای رسیده است.

 

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد افزایش قیمت‌ها مربوط به مجموعه این موارد است، گفت: هر کالایی متناسب با وضعیت، اقتضای زمان و ضریب وابستگی و میزان تولید داخل آن، سیاست متفاوتی را می‌طلبد.

 

اختصاص ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی نتوانست قیمت کالا‌های اساسی را ثابت نگه دارد

«محمدرضا عبداللهی» شب گذشته (سه شنبه 12 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره تخصیص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی با اشاره به اینکه اختصاص ارز ترجیحی 4200 تومانی نتوانست قیمت کالا‌های اساسی را ثابت نگه دارد، گفت: قیمت برنج خارجی در سایت مرکز آمار از ۹۵۰۰ تا ۱۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

 

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بر اساس اعلام مرکز آمار، قیمت مرغ حتی پس از اختصاص ارز 4200 تومانی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش قیمت داشته است از وزارت صمت و سازمان حمایت خواست الگوی قیمت گذاری خود را اعلام کنند.

 

وی با ابراز تاسف نسبت به اینکه خروجی پژوهشگران از این دو نهاد این نیست که الگویی برای قیمت مصوب وجود داشته باشد، گفت: سال گذشته کشور بابت تصمیم اشتباه حدود ۸۰۰ میلیون دلار برای واردات گوشت گوسفند و گوساله هزینه کرده است بنابراین پاسخگوی این رانتی که توزیع شده کیست؟

 

معافیت مالیاتی فعالان فرهنگی عامل معافیت دولت از سرمایه گذاری در حوزه‌های مبارزه با جرائم

«محمود آموزگار» شب گذشته (سه شنبه 12 آذر) در گفتگو با تحریریه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما درباره تصمیم دولت برای معافیت مالیاتی فعالان حوزه‌های نشر‏، هنر و فرهنگی با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر برای دولت‌ها فرصتی است تا بتوانند به وسیله این حوزه ها، جامعه را به سمت قانونمندی ببرند، گفت: دولت با این فرصت می تواند شادی و طراوت را در جامعه تضمین کند و فضای جرائم و تخلفات را کاهش دهد.

 

نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان با بیان اینکه معافیت مالیاتی فعالان حوزه‌های نشر‏، هنر و فرهنگی به ظاهر، هزینه است اما در حقیقت سرمایه گذاری است، گفت: این موضوع دولت را در سرمایه گذاری در حوزه‌های مبارزه با جرائم و تخلفات، معاف می‌کند.

 

آموزگار با اشاره به اینکه در دولت کنونی شاهد همکاری تنگاتنگی میان اتحادیه‌ها و صنوف فرهنگی و هنری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم، گفت: به طور قطع یاری گرفتن از صنوف و اتحادیه‌ها می‌تواند به تفکیک ضروری برای عدالت اجرای معافیت مالیاتی کمک کند.

 

وی با اشاره به اینکه ۲۵۰ شغل در حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر داریم، افزود: در لایحه بودجه‌ای که رقم آن ۳۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده است قرار بر این بود که بیش از ۵۰ درصد آن از طریق مالیات تامین شود بنابراین شرایط کشور را درک می‌کنیم.

 

سکه بهار آزادی طرح جدید ۴ میلیون و ۴۶۵ هزار تومان/دلار ۱۲۸۰۰ تومان

هر گرم طلای 18 عیار امروز (چهارشنبه 13 آذر) 447 هزار و 600 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1478 دلار قیمت گذاری شده است. امروز در بازار سکه نیز سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 465 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 320 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 350 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 520 هزار تومان و سکه یک گرمی 890 هزار تومان است.

 

بنابراین گزارش، امروز (چهارشنبه 13 آذر) در بازار آزاد ارز دلار 12 هزار و 800 تومان، یورو 14 هزار و 180 تومان، پوند 16 هزار و 720 تومان، درهم امارات 3485 تومان، لیر ترکیه 2250 تومان، دلار استرالیا 8800 تومان و دلار کانادا 9800 تومان است.

 

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه 12 آذر) هر گرم طلای 18 عیار 441 هزار و 200 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1464 دلار، سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 412 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 320 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 340 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 510 هزار تومان و سکه یک گرمی 890 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.

 

همچنین روز گذشته (سه شنبه 12 آذر) در بازار آزاد ارز دلار 12 هزار و 650 تومان، یورو 13 هزار و 950 تومان، پوند 16 هزار و 470 تومان، درهم امارات 3465 تومان، لیر ترکیه 2220 تومان، دلار استرالیا 8660 تومان، دلار کانادا 9700 تومان معامله می شد.

 

لزوم مقررات‌گذاری زیست‌محیطی برای استخراج رمزارز

از زمان بنیان‌گذاری بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹، هزاران واحد بیت‌کوین وارد چرخه‌ی دادوستد شده‌است. از آن زمان تاکنون، گرچه ویژگیِ «مجازی» بودنِ رمزارزها بیش از هر ویژگی دیگر به چشم آمده، لیکن نباید از این واقعیت غافل شویم که رمزارزها تاثیرات محسوسی بر محیط «واقعی» زیست گذاشته‌اند و احتمالاً خواهند گذاشت. اغلب تحلیل‌هایی که در فضای ایران پیرامون انتشار رمزارزها صورت گرفته، معطوف به فرصت‌ها و تهدیدهای گسترش به‌ کارگیری از آن در بازارهای مالی بوده و کمتر به نقش آنها بر محیط زیست پرداخته‌ شده‌ است. به همین جهت، نوشتار حاضر در صدد بررسی سایه‌روشن استخراج رمزارزها از منظر زیست‌محیطی برآمده‌است.

به منظور حداکثرسازی سود، استخراج‌کنندگان رمزارز به دنبال مکان‌هایی هستند که اولاً هزینه‌ی برق در آنجا پایین باشد و ثانیاً نظام مقررات‌گذاری شرایط سختگیرانه‌ای برای استخراج رمزارز پیش پای آنها نگذارد. در چنین شرایطی، محیط زیست در مکان استخراج رمزارز در معرض خطراتی قرار می‌گیرد، بدون این که هیچگونه منفعتی نصیب جامعه‌ مقیم در آن محیط زیست شود.

فرایند استخراج رمزارز به واسطه‌ حجم بالای عملیات پردازش، نیاز به استفاده‌ی زیاد از انرژی برق دارد. مناسبت دارد که برای درک چگونگی استفاده‌ی این صنعت از مصرف برق، مثال‌هایی بزنیم. برای نمونه، این طور برآورد می‌شود که تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی، مزارع استخراج بیت‌کوین (نامی که به مکان‌های استخراج رمزارز می‌دهند) نزدیک به پنج صدم درصد از کل انرژی تولیدشده در جهان را مصرف کرده‌اند (۱). برای بزرگی این حجم از انرژی کافی است بدانیم چنین حجمی از انرژی بیشتر از یا معادل با خالص مصرف انرژی کشوری همچون ایرلند (با ۱/۳ گیگاوات مصرف) و اتریش (با ۲/۸ گیگاوات مصرف) است.

 

بررسی طرح استراتژیک سازمان جهانی گمرک برای دو سال آینده

در هشتاد و دومین کمیسیون خط مشی گذاری سازمان جهانی گمرک که با حضور  رئیس، دبیرکل  سازمان جهانی و  اعضای  کمیسیون خط مشی برگزار شد، در خصوص طرح استراتژیک سازمان جهانی گمرک برای دوره دوساله (۲۰۲۰ -۲۰۲۲) بحث و تبادل نظر شد.

از دیگر موضوعات مورد بحث در این اجلاس شامل ظرفیت سازی، تجزیه و تحلیل اطلاعات، تجارت الکترونیک، اعمال مقررات و تسهیلات؛ استراتژی اطلاعات و بلاک چین در گمرک بوده است.

شایان ذکر است این اجلاس ۳ روزه که از روز سه شنبه ۱۲ آذر ماه در شهر سئول کره جنوبی درحال برگزاری است، مهدی میراشرفی رییس کل گمرک ایران و حسین کاخکی مدیرکل دفتر همکاری های بین الملل  گمرک حضور دارند.

 

فهرست کالاهای قابل عرضه در فروشگاه‌های مستقر در مبادی گمرکی

گمرک ایران در راستای تعیین وضعیت چگونگی فعالیت در فروشگاه‌های آزاد بخشنامه‌ای را در زمینه کالاهای مجاز برای واردات و عرضه را اعلام کرد.در همین راستا، مدیرکل مرکز واردات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فهرست کالاهای قابل عرضه در فروشگاه‌های آزاد مستقر در مبادی گمرکی را به کلیه گمرکات اجرایی ارسال کرد.

این مرکز اعلام کرده که کلیه کالاها به استثناء کالاهای حجیم از جمله تلویزیون، یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، اجاق گاز، مایکرویو، پنکه، موبایل، جاروبرقی، فر تو کار، کالاهای اساسی مانند برنج و شکر، دارو، انواع میوه تازه و خشک و گل شاخه بریده امکان عرضه در فروشگاه‌های  آزاد را مستقر در مبادی گمرکی را دارند؛ همچنین خروج این کالاها از فروشگاه‌ها به صورت تجمیعی مجاز نمی‌باشد و مدت زمان برخورداری از امتیاز گذرنامه ۲۴ ساعت از زمان صدور است.

بر اساس این بخشنامه، واردکنندگان کالا در فروشگاه‌های آزد باید در زمینه ارز کالاهای مورد عرضه با بانک مرکزی هماهنگی داشته باشند./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 863239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha