خبرگزاری شبستان _ خرم آباد؛ بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی معروف به نوروز احمدعلی از نوادگان امام سجاد (علیه السلام )، در روستای خانگاه در نزدیکی روستای چم سنگر سپیدشت(لرستان ) قرار دارد.
این بقعه متبرکه مامن مردم منطقه محروم خانگاه و روستاهای اطراف است و زائران به رغم راه سخت رسیدن از نقاط مختلف خود را برای زیارت این بقعه متبرکه به روستای خانگاه می رسانند.
بنای بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی (علیه الاسلام) از لحاظ ساختمانی بسیار فرسوده شده بود به نحوی که بیم آن می رفت هر لحظه فرو ریزد.
بنای نخستین این بقعه متبرکه از گل و خشت بنا شده و بر روی نمای بیرونی آن ترک های عمیق دیده می شد، که با توجه به سردسیر بودن منطقه با هر بارش باران یا برف بیم آن می رفت که این بقعه متبرکه به یک باره تخریب شود.
با پی گیری های اهالی روستای خانگاه، اوقاف و امور خیریه و خبرگزاری شبستان مرحله نخست مرمت بقعه متبرکه امزاده احمد بن علی (ع) استان لرستان به همت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اجرایی شد.
آغاز فاز دوم مرمت مقربه امامزاده احمدبن علی(ع)
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: برای مرمت فصل دوم این امامزاده 320 میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است.
«سید امین قاسمی» افزود: در فار دوم مرمت این بقعه متبرکه اجرای کف سازی و سنگ ازاره، بندکشی نمای سنگی و آجری و همچنین نصب درب ورودی امامزاده احمدبن نوروزعلی بهسازی خواهد شد.
وی افزود: در فاز نخست طرح استحکام اضطراری و نجات بخشی انجام شده است.
قاسمی با اشاره به صرف اعتباری حدود 50 میلیون تومان در فاز نخست مرمت این بقعه متبرکه، اظهار داشت: تکمیل طرح مرمت و بازسازی این بقعه نورانی نیازمند اعتباری حدود 200 میلیون تومان است.
مرمت و بازسازی کامل بقعه متبرکمه و سنگ فرش محوطه اطراف بقعه از برنامه های میراث فرهنگی استان برای مرمت این بقعه متبرکه است.
طرح جامع توسعه امامزاده احمد بن علی(ع) تدوین می شود
حجت الاسلام محمد جواد عباس زاده، معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان لرستان، خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: بازدید های اولیه از بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی(ع) به عمل آمده است و با تصویربرداری های اولیه و کسب اطلاعات عمرانی طرح جامع توسعه این بقعه متبرکه تدوین می شود.
وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد حسینیه ای در جوار این بقعه متبرکه هستیم، افزود: تحقق اهداف و برنامه های توسعه این امامزاده در گرو حمایت های دولتی و اختصاص اعتبار است.
حجت الاسلام عباس زاده، با اشاره به اینکه از درآمد موقوفات و امامزاده ها نمی توان برای توسعه و مرمت دیگر بقاع استفاده کرد، اظهار داشت: درآمد موقوفه ها بر اساس نیات واقفان هزینه می شود.
وی افزود: طرح توسعه حریم امامزاده احمد بن علی(ع) روستای خانگاه و چند بقعه متبرکه دیگر در استان در انتظار اعتبار و حمایت دولتی است.
حجت الاسلام عباس زاده، با اشاره به اینکه کارشناسان اوقاف و امورخیریه سالانه چند مورد از بقاع متبرکه بازدید به عمل می آورند، افزود: در این بازدید ها مشکلات بقاع متبرکه بررسی و با تخصیص اعتبار در جهت رفع این مشکلات اقدام می شود.
انتظار مردم منطقه محروم خانگاه برای تکمیل طرح مرمت و توسعه حریم بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی (ع)
حجت الاسلام محمدخادمی، عضو هیئت امنای بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی(ع)، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه آخرین مرمت این بقعه مترکه در سال 1340 انجام گرفته بود، افزود: در فاز نخست مرمت این بقعه متبرکه توسط میراث فرهنگی استان، شکافت ها نمای بیرونی بقعه پوشانده شده است.
وی اظهارداشت: سنگ و سفیدکاری نمای درونی از دیگر بخش ها فاز نخست مرمت بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی(ع) بود که انجام شد.
حجت الاسلام خادمی، با اشاره به اینکه در انتظار توجه مسئولان برای تکمیل طرح مرمت امامزاده هستیم، خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به وعده های اوقاف و امور خیریه مبنی بر ساخت حسینیه در جوار این بارگاه ملکوتی، منتظر عملی شدن وعده های مسئولان اوقاف و امور خیریه استان هستیم.
وی ادامه داد: از سوی اوقاف و امور خیریه استان پی گیری های به عمل آمده اما تاکنون اقدام عملی صورت نگرفته است.
حجت الاسلام خادمی، با ابراز تاسف از وضعیت رسیدگی به بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی معروف به نوروز احمدعلی، بیان کرد: به رغم صعب العبور بودن منطقه، روستای خانگاه حدود هفت کیلومتر با ایستگاه راه آهن فاصله دارد و این خود می تواند زیرساختی برای رسیدگی بیشتر به منطقه و وضعیت نابسامان این بقعه متبرکه باشد.
حجت الاسلام خادمی، همچنین با انتقاد از نبود راه دسترسی مناسب در روستا، افزود: نبود راه دسترسی از عامل های رسیدگی نشدن به بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی است.
منطقه خانگاه همچون سایر نقاط استان لرستان دارای آب و خاکی مساعد است و کشاورزی و باغداری در این منطقه رونق دارند.
غالب مردم منطقه خانگاه از دیر باز باغدار بوده و به رغم محرومیت منطقه، مردمی فقیر و تهیدست محسوب نمی شوند که با تکیه بر کرم الهی وتوان خود، با کشاورزی و باغداری روزگار خود را به خوبی سپری می کنند.
نبود زیرساخت های چون راه دسترسی آسان به شهر، نبود برق برای زندگی بهتر در روستا موجب شده است که مرگ مردم روستا گاه بیماری و زنان روستا گاه زایمان تهدید کند.
نظر شما