کتاب میراث صنعتی گیلان با شناسایی ۷۰ اثر تدوین شد

جهانی از تدوین کتاب میراث صنعتی گیلان مشتمل بر اطلاعات ۷۰ اثر صنعتی استان خبر داد.

«ولی جهانی» با اشاره به شناسایی ۷۰ اثر صنعتی گیلان به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: میراث صنعتی دربرگیرنده هویت دوران معاصر شهر است که فرآیند صنعتی شدن در همه ابعاد میراث فرهنگی اعم از میراث منقول، غیر منقول و میراث معنوی را در بردارد.

 

معاون میراث فرهنگی گیلان با تاکید بر لزوم مستندسازی و شناسایی میراث صنعتی فاقد شناسنامه استان از تدوین کتاب میراث صنعتی گیلان خبر داد و افزود: در این کتاب اطلاعات حدود ۷۰ اثر صنعتی استان از دوره قاجار تا پهلوی نگارش شده است.

 

وی تدوین این کتاب را در راستای برگزاری همایش ثبت میراث صنعتی در فهرست آثار ملی کشور در ماهشهر خوزستان اعلام و گرد و اظهارداشت: در این همایش ۱۵ پرونده مربوط به میراث صنعتی گیلان ارائه می‌شود.

 

جهانی با بیان اینکه اکثر آثار صنعتی متعلق به دستگاه‌های دولتی بوده که در تلاش برای ثبت این بناها هستیم اذعان کرد: با دست‌یابی به اطلاعات جامع و مفید مربوط به میراث صنعتی به‌صورت متمرکز و کامل در قالب تدوین کتاب می‌توان با مرمت و ساماندهی آثار نسبت به تغییر کاربری آنها در راستای توسعه گردشگری گام برداشت.

 

وی با اشاره به برخی از این میراث‌های صنعتی تصریح کرد: سد تاریخی سپیدرود، کارخانه قند و شکر رشت، کارخانه‌های چای‌سازی در شرق گیلان، پل‌های تاریخی و کارگاه‌های استحصال ماهیان خاویاری شیلات از جمله مهمترین میراث صنعتی گردآوری شده هستند.

 

جهانی اذعان کرد: به‌زودی پرونده کارخانه‌های چای هوختیف و قوام السلطنه شهر لاهیجان، کارخانه ابریشم‌کشی شهر رشت، مجموعه شیلات کیاشهر، کارخانه دخانیات رشت، پل متحرک انزلی، ساختمان سازمان چای رودسر، انبار قند و شکر، سیستم دفع فاضلاب ماسوله، کارگاه آهنگری در فهرست آثار ملی کشور ثبت می‌شوند.

 

به گزارش شبستان، استان گیلان با یک هزار و ۱۲۹ اثر ثبتی ملی پس از استان های قزوین، کرمانشاه و لرستان در جایگاه چهارم کشور قرار دارد.

 

کد خبر 864506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha