موازی‌کاری برخی دستگاهها درهمدان به حوزه سرمایه‌گذاری آسیب می‌زند

تحلیل داده های آماری با در نظر گرفتن مولفه های اصلی و پیش نیاز سرمایه گذاری، گویای ظرفیت بالای استان همدان برای جذب سرمایه گذار است و می طلبد كه بخش خصوصی از شرایط ویژه و برجسته همدان برای سرمایه گذاری غافل نشود.

یه گزارش خبرگزاری شبستان از همدان_موقعیت جغرافیای مناسب از جمله همسایگی با 6 استان، وجود هفت بزرگراه و فاصله یك و نیم تا 2 ساعتی با 9 استان كشور مهمترین مزیت های همدان برای جذب سرمایه گذار به شمار می رود.

 

فراهم بودن قابلیت نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیكر، وجود ظرفیت مخابراتی با بالاترین پهنای باند و پشتیبانی اینترنتی 6 استان و سرویس دهی به 20 استان توسط همدان از دیگر ظرفیت های همدان برای جذب سرمایه گذاری است.

 

وجود 2 خط ریلی را می توان از دیگر محاسن و مزیت های سرمایه گذاری این استان دانست البته اجرای دو خط ریلی همدان - بیجار و همدان - ملایر نیز مصوب و آغاز شده است كه با اتمام این طرح استان های جنوبی به شمال وصل می شوند.

 

3.7 درصد ارزش افزوده اقتصادی كشور در همدان تولید می شود همچنین این استان با 1.7 میلیارد تن ذخایر معدنی در زمینه منابع معدنی از مناطق برخوردار كشور محسوب می شود.

 

مرکز خدمات سرمایه گذاری استان همدان در اردیبهشت ماه سال 1389 با هدف حمایت و پشتیبانی از سرمایه گذاران و تسهیل در فرآیند سرمایه گذاری تشکیل و اهدافی همچون تسهیل و تسریع صدور مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاران خارجی، ارائه مشاوره‌های لازم به سرمایه گذاران در ارتباط با امور مربوط به پذیرش و حمایت از سرمایه گذاری خارجی و پیگیری مشکلات اداری متقاضیان سرمایه گذاری خارجی با سایر دستگاه‌های اجرایی برای آن پیش بینی شد.

 

بر همین اساس در این مرکز، مقرر شد نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط با موضوع سرمایه گذاری استان در قالب پنجره واحد سرمایه گذاری مستقر شوند و تمامی امور سرمایه گذاری و مشکلات اداری متقاضیان سرمایه گذاری خارجی را از این طریق رفع نمایند.

 

البته وظیفه این مجموعه در بخش‌های مختلف قبل و پس از اخذ مجوز سرمایه گذاری خارجی و امور اجرایی و محتوایی تعریف شده و کارشناسان حاضر در این مجموعه اقدام به اطلاع رسانی و ارائه مشاوره‌های لازم به سرمایه گذاران در ارتباط با امور مربوط به پذیرش و حمایت ازسرمایه گذاری خارجی می‌کنند.

 

در این خصوص مدیركل امور اقتصاد و دارایی همدان در گفت و گویی تفصیلی با خبرنگار شبستان به تشریح آخرین وضعیت سرمایه گذاری خارجی در این استان پرداخت و گفت: مرکز خدمات سرمایه گذاری از آغاز به کار دولت تدبیر و امید تاکنون با فعالیت‌های موثر، زمینه تسریع و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری و صدور و تمدید مجوز‌ها را فراهم نموده است و درصدد رفع مشکلات سرمایه گذاران برآمده است.

 

سید ناصر محمودی اضافه کرد: شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری استان و تهیه طرح‌های پیش امکان سنجی، معرفی استان و توانمندی‌های اقتصادی آن با بکارگیری ابزار‌های تبلیغاتی و اطلاع رسانی توسط مرکز خدمات سرمایه گذاری صورت گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: امروزه سرمایه گذاری ضرورت و نیاز اساسی کشور ماست و ما نیز چاره ای نداریم جز اینکه در این مسیر حرکت کنیم که خوشبختانه اقدامات خوبی نیز در این راستا صورت گرفته است.

 

وی ضمن معرفی و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری استان همدان اظهار داشت: این استان از لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی برای سرمایه گذاری بسیار مناسب است و یکی از بهترین و امن ترین استان های کشور محسوب می شود.

 

محمودی به تشریح اقدامات و فعالیت های مرکز خدمات سرمایه گذاری استان همدان پرداخت و عنوان کرد: در مرکز خدمات سرمایه گذاری فرصت ها و توانمندی های سرمایه گذاری به منظور معرفی همدان به جهان، احصاء و در قالب کتابچه، لوح فشرده، فلش مموری و اپلیکیشن تحت اندروید تهیه و چاپ شده است.

 

وی بیان داشت: این مرکز در چهار بخش کشاورزی، صنعت، ساختمان و گردشگری نیز فعالیت دارد و نمایندگانی از دستگاه های جهادکشاورزی، صمت و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مرکز مستقر هستند.

 

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان همدان در ادامه از مراکز خدمات سرمایه گذاری در استان ها به عنوان یک پوشش حمایتی در زمینه سرمایه گذاری نام برد و افزود: به منظور اثر بخشی بیشتر و تقویت مراکز خدمات سرمایه‌گذاری ریاست این مرکز در هر استان برعهده استاندار آن استان سپرده و نایب رئیس مرکز، نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آن استان است.

 

محمودی در ادامه ضمن معرفی و اشاره به اهم اقدامات صورت گرفته این مرکز، ارائه مشاوره در امور مربوط به پذیرش و حمایت از سرمایه گذار را از اولویت‌های این مرکز بر شمرد و لزوم تشکیل کارگروه تامین منابع مالی را یاد آوری کرد.

 

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان همدان اضافه کرد: سالیانه 48 مورد نظارت و پایش بر طرح های سرمایه گذاری خارجی استان به منظور شناسایی مشکلات و موانع انجام و برای رفع آن ها پیگیری لازم صورت گرفته است.

 

وی بیان کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۷۱ جلسه کارشناسی بر حسب مورد برای حل و رفع مشکلات اداری متقاضیان سرمایه گذاری استان برگزار شده است.

 

به گفته وی؛ تلاش مجموعه اقتصاد دارایی همدان در بهبود فضای کسب کار و جذب سرمایه گذار خارجی موجب شد وزیر امور اقتصادی و دارایی با اهدای لوح سپاس از اقدامات انجام شده تقدیر کند.

 

محمودی بیان کرد: چندین هیات سرمایه گذاری خارجی از کشور‌های چین، منطقه سلیمانیه عراق، آلمان، دانمارک، ایرلند، ایتالیا و کره جنوبی پذیرش شدند و نشست‌های تخصصی با این هیات‌های تجاری در راستای معرفی ظرفیت، توانمندی و فرصت‌های سرمایه گذاری استان برگزار شده است.

 

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان همدان ادامه داد: همچنین سه هیات اقتصادی از همدان به کشور‌های روسیه، تاجیکستان، ترکیه، هلند، آلمان و ایتالیا با هدف معرفی و ارائه فرصت‌ها و مزیت‌های استان همدان برای سرمایه گذاری از سال ۱۳۹۵ تاکنون اعزام شده اند.

 

وی بابیان اینکه ۵۲ دستگاه اجرایی استان همدان بر اساس نیاز در جلسات مرکز حضور دارند و پیگیر مسائل سرمایه گذار خواهند بود، خاطرنشان کرد: موازی‌کاری برخی دستگاههای اجرایی در استان همدان به حوزه سرمایه‌گذاری آسیب می‌زند.

 

محمودی گفت: شناسایی و انجام مطالعات پیش امکان سنجی، ۸۴ فرصت سرمایه گذاری دارای اولویت استان در سال 1393و شناسایی ۷۷ طرح و فرصت سرمایه گذاری جدید در سال 1396 از دیگر اقدامات صورت گرفته است.همچنین تعداد 24 فرصت سرمایه گذاری در سال 1397 و تعداد 24 فرصت در سال 1398 شناسایی شده اند.

 

وی اظهار کرد: پنج نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی تحت پوشش شرکت آفتاب ماد راه ابریشم تحت عنوان خلیج فارس، شهدای همدان، بوعلی، امیرکبیر و باباطاهر از سال 1394 تا سال 1396 به بهره برداری رسیده اند.

 

وی گفت: هفت واحد نیروگاه با مجموع ظرفیت تولید 9/50 مگاوات انرژی برق و با سرمایه گذاری مصوب بالغ بر 2/65 میلیون دلار در استان همدان دارای مجوز سرمایه گذاری خارجی هستند که از این میزان 6 واحد نیروگاه به بهره برداری رسیده و 1 واحد نیز در حال پیگیری می باشد.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان اضافه کرد: طرح نیروگاه خورشیدی شرکت کرینر سولار انرژی پارسیان نیز با توان 7 مگاوات در کبودراهنگ به بهره برداری رسیده است.

 

وی اضافه کرد: شرکت بلوک‌های سبک اتحاد بین المللی حواس سازه، با موضوع فعالیت تولید بتن سبک گازی نیز در ملایر با مبلغ مصوب ۵.۶ میلیون دلار و جذب 3/4 میلیون دلار و اشتغال 60 نفر و با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد از سال ۱۳۹۵ دردست اجرا است.

 

وی با اشاره به برگزاری اجلاس جهانی راه ابریشم از یکم تا هفتم مهر ماه امسال، این اجلاس را یک برند بین المللی  برای استان همدان معرفی کرد.

 

وی با اشاره به مسیر جاده ابریشم به عنوان یکی از  مسیرهای طولانی تجاری و بازرگانی در طول سالیان گذشته اظهار داشت: قدمت این مسیر  که یکی از بزرگترین شبکه های  بازرگانی دنیا محسوب می شود  به ۱۷۰۰ سال می رسد.

 

محمودی با بیان اینکه در این اجلاس جهانی ۴۰ میهمان خارجی از ۱۴ کشور جهان  در نشست های مختلف حضور خواهند یافت، گفت: این میهمانان از کشورهای فرانسه، ازبکستان، آذربایجان، چین، روسیه، کره جنوبی، ژاپن، یونان، ترکیه، سوئیس، قرقیزستان، تاجیکستان، قزاقستان و نپال در اجلاس شرکت نمودند.

 

وی با اشاره به همکاری های دوسویه تجاری و اقتصادی کشورهای میهمان با همدان در این اجلاس اظهار داشت: توسعه گردشگری و تحکیم روابط اقتصادی و سرمایه گذاری از اهداف مهم برگزاری این اجلاس بزرگ در همدان است که می تواند آورده اقتصادی خوبی برای استان همدان به ارمغان آورد.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان با تأکید بر وجود پتانسیل های مناسب در استان همدان در زمینه های مختلف تاریخی، فرهنگی و بازرگانی اظهار داشت: در گذشته ۳ تجارتخانه مهم کشور در شهرهای اصفهان، همدان و مشهد مستقر بوده و تمام مبادلات اقتصادی کشور با محوریت این سه استان صورت می گرفته است.

 

وی با اشاره به وجود ۱۸۰۰ اثر تاریخی در استان همدان بیان کرد: پتانسیل های حوزه گردشگری و کشاورزی استان همدان از جمله سفال لالجین، گردوی تویسرکان، انگور و شیره ملایر و وجود محصولات کشاورزی با کیفیت، صنایع تبدیلی و ذخایر معدنی همگی می توانند در مسیر جاده ابریشم به رونق اقتصادی استان کمک کنند.

 

شایان ذکراست: تاکنون مبلغ 3/66 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب شده در استان همدان صورت گرفته و مبلغ 7/116 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی مصوب استان می باشد که 1554 نفر فرصت شغلی به همراه داشته است.

 

گفتگو: سمیرا قادری

 

کد خبر 864891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha