علی حیدری، معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار شبستان پیرامون ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی در کشور عراق گفت: با توجه به از بین رفتن زیرساختهای بهداشتی و درمانی در عراق و خروج نظامیان آمریکایی تا چند روز دیگر از این کشور، بسیاری از حوادث در عراق قابل پیشبینی نیست، به همین جهت بسیاری از مراکز درمانی ثابت جمهوری اسلامی ایران به شکل شبانهروزی و یا 16 ساعته به زائران بیمار خدمات ارائه میدهند.
فعالیت 9 درمانگاه ثابت در کشور عراق
حیدری با بیان اینکه به طور کلی 9 درمانگاه ثابت در کشور عراق استقرار دارند، اظهار کرد: در شهر کربلا دو درمانگاه شبانهروزی و دو درمانگاه 16 ساعته، در شهر نجف دو درمانگاه یکی شبانهروزی و دیگری 16 ساعته، در شهر کاظمین یک درمانگاه، در شهر بلد یک درمانگاه و در شهر سامرا نیز یک درمانگاه استقرار دارند.
معاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت اظهار کرد: نیروهای پزشکی ما در مراکز درمانی چندمنظوره هستند و کلیه خدمات پزشکی از ویزیت تا اعمال دیگر پزشکی را انجام میدهند.
حضور 20 کادر پزشکی ثابت در عراق
حیدری افزود: به طور کلی 60 نفر کادر پزشکی برای حضور در عراق در نظر گرفته شده است که 20 نفر به شکل ثابت حضور دارند و 40 نفر به شکل دورهای جایگزین میشوند، توزیع این نیروها در تمام شهرها یکنواخت نیست و تجمع آنها بیشتر در کربلا و نجف و سپس سامرا و کاظمین است.
مراجعه یک میلیون و 200 هزار زائر ایرانی به مراکز بهداشتی در سال 89
معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: در سال 89 یک میلیون و 200 هزار زائر ایرانی به کربلا عزیمت و از این آمار 400 هزار نفر به درمانگاهها و مراکز پزشکی و درمانی ایرانی مراجعه کردند. در حقیقت در سال گذشته 3/1 زائران به درمانگاهها و مراکز درمانی مراجعه کردند که این امر به دلیل نامساعد بودن شرایط آب و هوایی و مسایل بهداشتی در کشور عراق بود.
ارائه خدمات بهداشتی به مردم عراق فقط در مناسبت ها
وی در پاسخ به این سؤال که آیا درمانگاهها و مراکز درمانی به بیماران عراقی نیز خدمات پزشکی ارائه میدهند یا خیر؟، گفت: مردم عراق نسبت به خدمات پزشکی و داروهای ایرانی علاقهمندی خاصی نشان میدهند، اما به دلیل اینکه ارائه خدمات از سوی جمهوری اسلامی ممکن است مداخله در امور بهداشتی و درمانی کشور عراق باشد فقط در مناسبتهایی مانند نیمه شعبان و یا تاسوعا و عاشورا با توجه به پوشش تیمهای پزشکی دیگر به تمام ملیتها از جمله عراقیها خدمات پزشکی ارائه میشود.
وی گفت: با توجه به اینکه بیماران اورژانسی در تمام کشورها به شکل خاصی خدمات ارائه میشود، در طول سال نیز مراکز درمانی جمهوری اسلامی به بیماران اورژانسی تمام ملیتها خدمات پزشکی و درمانی ارائه میدهند.
پایان پیام/
نظر شما