به گزارش خبرگزاری شبستان، احتمال اجراییشدن اینستکس در آینده، ابلاغ قانون موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی در دریای خزر بین ایران و قزاقستان، رییسی: تخلفات انتخاباتی باید در زمان خودش رسیدگی شود، تصویب پیشنهادات سهگانه وزارت راه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۸ آذر ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
وزیر دفاع وارد شهرستان پیشوا شد
سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه ۱۸ آذر برای بازید از پادگان جلیل آباد و کارخانه روغنکشی به شهرستانهای ورامین و پیشوا سفر کرد. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بعد از بازدید و پیگیری روند پادگان جلیل آباد پیشوا و کارخانه روغنکشی ورامین، نشستی دوستانه با بازنشستگان نیروهای مسلح انجام خواهد داد.
در این مراسم برخی از معاونین وزارت دفاع ، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران، امام جمعه شهرستان پیشوا، نماینده مجلس، فرماندار شهرستان پیشوا، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را همراهی خواهند کرد.
از اروپاییها ناراضی هستیم/احتمال اجراییشدن اینستکس در آینده
محمدجواد ظریف بامداد دوشنبه (18 آذر) پس از ورود به ترکیه جهت شرکت در هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اجلاس «قلب آسیا» که با محوریت بررسی روند توسعه افغانستان و آخرین تحولات این کشور برگزار میشود، درباره این سفر اظهار کرد: روابط ما با کشورهای همسایه، روابط ویژهای است و بیشترین سفرها را از ابتدای پذیرش مسئولیت تاکنون به کشورهای همسایه از جمله ترکیه و روسیه داشتهایم.
وزیر امور خارجه در مورد اهداف برگزاری اجلاس قلب آسیا نیز گفت: این اجلاس برای هماهنگی همکاریهای منطقهای با افغانستان به منظور ایجاد ثبات و توسعه همهجانبه در این کشور شکل گرفته است. در این چند سال کشورهای مختلف، مسئولیتهای مختلفی در این ارتباط بر عهده گرفتهاند که مسئولیت ایران بحث آموزش در افغانستان بوده است.
ظریف ادامه داد: با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان و تحولات مربوط به مذاکرات روند صلح در این کشور، اکنون شاهد شرایط ویژهای در افغانستان هستیم و ضرورت دارد کشورهای منطقه و همسایه افغانستان نقش فعالتری را در روند صلح و بازسازی این کشور ایفا کنند. به همین دلیل این اجلاس فرصت خوبی برای کشورهای مختلف برای بحث و گفتوگو در حوزههایی است که میتواند به افغانستان و روند صلح در این کشور کمک کند.
وزیر امور خارجه همچنین تاکید کرد که در جریان و حاشیه این اجلاس ممکن است با برخی مقامات شرکتکننده در اجلاس از کشورهای دیگر نیز رایزنی و گفتوگو کند.
تصویب پیشنهادات سهگانه وزارت راه و شهرسازی در کمیسیون امور زیربنایی دولت
در جلسه اصلی کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست هیئت دولت که به ریاست وزیر راه و شهرسازی برگزار شد درخصوص سه مورد از پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی تصمیمگیری شد. در این جلسه، اعضای کمیسیون با پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی که با محوریت استفاده از مشارکت بخش خصوصی در انجام پروژه های «کریدور بزرگراهی غرب کشور»، «احداث قطار حومهای شهر جدید بهارستان – اصفهان» و «احداث خط دوم ریلی بافق - زرین شهر» ارائه شده، ضمن اعمال تغییرات موردنظر معاونت حقوقی رئیس جمهور موافقت کردند.
صدور مجوز مشارکت در طرح احداث و تکمیل کریدور بزرگراهی غرب کشور
پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی درخصوص مشارکت بخش خصوصی در طرح احداث و تکمیل کریدور بزرگراهی غرب کشور در حد فاصل بازرگان تا بندر امام خمینی (ره) که با هدف توسعه شبکه بزرگراهی کشور، افزایش ایمنی، سرعت در جا به جایی بار و مسافر، صرفهجویی در مصرف سوخت، کاهش زمان سفر و آلودگی محیط زیست، افزایش ظرفیت ترافیکی، تکمیل حلقه های مفقوده در کریدورهای مصوب این وزارت و اتصال نقاط جمعیتی، گردشگری، کشاورزی و صنعتی در سطح کشور و جذب حداکثری سرمایه های بخش خصوصی برای پیشبرد پروژه های مهم راه و شهرسازی، به دولت ارسال شده، در جلسه اصلی کمیسیون امور زیربنایی، بررسی و با قید تغییرات مدنظر معاونت حقوقی رئیس جمهور به تصویب رسید.
ابلاغ قانون موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی در دریای خزر بین ایران و قزاقستان
با توجه به اهمیت کشتیرانی در حمل و نقل کالا و مسافر و با توجه به تاثیر حمل و نقل از طریق دریا و تسهیل آن در گسترش فعالیتهای تجاری و در راستای بهرهگیری از امر یادشده در زمینهسازی برای رشد اقتصادی و به منظور فعال نمودن، توسعه و بهبود کارایی کشتیرانی تجاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قزاقستان و تقویت و تعمیق همکاریهای دو جانبه، قانون مذکور به تصویب رسید.
گفتنی است، این قانون مشتمل بر یک مقدمه و ۲۱ ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده شده است.
لازم به ذکر است، این قانون در قالب لایحه در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۹۶ برای طی مراحل قانونی به مجلس ارسال شده و در جلسه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی تصویب و در ۶ آذر ۱۳۹۸ به تایید شورای نگهبان رسیده است.
«بهروز کمالوندی» در جمع خبرنگاران درباره تولید ایزوتوپ پایدار عنوان کرد: به لحاظ دانش فنی وضعیت ما به گونهای است که اگر خودمان بخواهیم ادامه دهیم میتوانیم، درحال حاضر برای صنعت هستهای ما کار نشدنی وجود ندارد.
معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: قرار است در پروژهای که چند سال دیگر تمام میشود، ۱۱ نوع ایزوتوپ تولید کنیم، ولی فراموش نکنید که دو سه کشور در دنیا بیشتر نیست که چنین توانایی را دارد.
معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: تلقی ما این است که روسها به خاطر تمدید نشدن معافیتهای آمریکا کنار نمیکشند و نیروگاه ۲ و ۳ بوشهر را در دست اقدام دارند. همچنین باید بگویم که میتوانیم حتی بدون روسها به لحاظ فنی در رابطه با تولید ایزوتوپهای پایدار کار را ادامه دهیم، البته به لحاظ سیاسی اگر روسها کنار ما باشند، حتما بهتر است.
او خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک درباره همکاری با روسها در این مورد یا انجام این پروژه بدون حضور روسها به افکار عمومی توضیح خواهیم داد.
کمالوندی گفت: در روشهای غیر سانتریفیوژی در حال ایجاد مرکزی در سایت فردو هستیم که تا چند ماه دیگر کار ساختمانی آن تمام میشود. پس از آن بدون استفاده از سانتریفیوژ، ایزوتوپ پایدار تولید خواهیم کرد.
رییسی: تخلفات انتخاباتی باید در زمان خودش رسیدگی شود
آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، یکی از افتخارات بزرگ نظام اسلامی را ابتنا و اتکا بر رای مردم دانست و تصریح کرد: اینکه امام راحل فرمودند «میزان رای ملت است»، یک سخن تشریفاتی و سیاسی نبود بلکه حقیقتا و در عمل به رای و نظر مردم اعتقاد داشتند. مقام معظم رهبری نیز به اعتماد عمومی و باور به مردم به نظام، اعتقاد دارند و این متفاوت از بسیاری نگاههای سیاسی است که در دنیا به صورت مقطعی به مردم توجه میکنند و در میتینگهای سیاسی از مردم سخن میگویند، اما بعد از رقابتهای سیاسی و انتخاباتی، مردم را فراموش میکنند.
رئیس قوه قضاییه، انتخابات را از جلوههای مهم توجه به رای مردم دانست و ادامه داد: انتخابات در کشور ما از نظر ظاهری تفاوتی با انتخابات در سایر نقاط دنیا ندارد، اما از نظر ماهیت، تفاوتی اساسی دارد و این تفاوت در «تکلیف مداری» است. اساس اینکه کسی خود را در معرض رای مردم قرار میدهد و کسی که رای میدهد باید بر مبنای تکلیف باشد. تکلیف مداری، محور ماهیت و سیرت انتخابات در کشور ماست. البته شکل و صورت انتخابات اشکالاتی دارد که باید رفع شود و از جمله موضوعاتی است که باید در مجموعه الگوهای اسلامی - ایرانی پیشرفت، مورد توجه باشد و یک شکل متناسب با این الگوها برای آن تدوین شود.
رئیسی با بیان اینکه مجریان، ناظران، کاندیداها و همه مردم باید قانون انتخابات را مبنای عملکرد خود قرار دهند، افزود: باید از شعاری عمل کردن، سیاه نمایی، تخریب، اقدامات خلاف اخلاق و قانون و هر اقدامی که نوعی دوگانه سازی در جامعه و برخورد ناجوانمردانه به جای برخورد منصفانه و عادلانه به شمار میآید، پرهیز شود. بر این اساس مجریان، ناظران و عموم مردم که ناظران همیشگی هستند، باید به خوبی نظارت داشته باشند که اگر تخلفی صورت گرفت، فورا به وزارت کشور، شورای نگهبان و حسب مورد به دستگاه قضایی اعلام کنند.
دولت امکانات معیشتی مردم را افزایش دهد/ افزایش قیمت برخی اجناس غیر قابل کنترل است
سید کاظم دلخوش در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر نظارت جدی بر قیمت کالاها به منظور جلوگیری از افزایش قیمت گفت: قبل از اینکه دولت اقدام به افزایش قیمت بنزین می کرد، باید برای کنترل قیمت ها فکر جدی و اساسی داشت. بعد از اینکه قیمت بنزین افزایش یافت و دو نرخی شد، ما تذکر دادیم که این دو نرخی بودن فسادزاست و در حال حاضر علایم آن را به خوبی مشاهده می کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر برخی سوء استفاده هایی از محل دو نرخی بودن بنزین انجام می دهند. قیمت برخی اجناس نیز غیر قابل کنترل شده است برخی از وزارتخانه های اقتصادی گفتند که ما کمک کنیم کنترل قیمت ها به خوبی انجام شود. ما معتقدیم در حال حاضر امکان کنترل قیمت ها وجود ندارد.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما به شب عید نزدیک می شویم و قطعا باید دستگاه های ذیربط بحث کنترل قیمت ها را به عنوان اولویت اصلی خود در نظر بگیرند، ضمن اینکه دولت باید توان اقتصادی مردم را در بخش کالا و خدمات را بالا ببرد و با کمک های معیشتی به مردم تا حدی از مشکلات آنها بکاهد./
نظر شما