به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «مجید عبادی» در نشست خبری که پیش از ظهر امروز(سهشنبه 19آذر) به مناسبت هفته پژوهش در ساختمان مرکزی جامعه المصطفی در قم برگزار شد، «پژوهش و تمدن نوین اسلامی» را عنوان شعار هفته پژوهش در جامعه المصطفی(ص) عنوان کرد.
معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه(ص) اظهار داشت: پژوهش از ابزارهایی که برای رفع محدودیت اطلاعات و رفع محدودیت دید به کار می رود و از این رو به کار خبرنگاری هم مربوط است.
وی افزود: شما می دانید در چند روز گذشته برخی مسائل را در اقصی نقاط کشور داشتیم که عدم شفاف سازی از سوی مسؤولان موجب ایجاد شائبه هایی در مردم شد بنابراین کار خطیر شما این است که در این مسیر تلاش روز افزون داشته باشید.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی در ادامه سخنان خود ابراز داشت: نگرش اسلام به آینده بشریت برقراری یک تمدن منسجم است که بر اساس یک سری فرایندها شکل می گیرد که آنها نیز برگرفته از داده های دینی است؛ هویت هر تمدنی یعنی زندگی جمعی که توأم با یک سری نظام ها و سیستم های فرهنگی، امنیتی، حکومتی، قضاوتی، خدماتی، شهری و اخلاقی است.
معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه(ص) با اشاره به این که یک پژوهش اساسی باید در همین راستا یعنی در راستای تمدن سازی حرکت کند، گفت: پژوهش باید اولا بتواند این نگرش نظام مند را نسبت به دین داشته باشد و ثانیا تعاملات آن را هم در این زندگی جمعی به دست بدهد.
وی عنوان کرد: المصطفی(ص) تلاش می کند دانش آموختگان خود را در راستای این تمدن سازی آماده کند و از آن طرف روحیه تحقیق و پژوهش بسیار مهم است و باید پژوهشگران و محققان قابلی را پرورش بدهیم، بنابراین عمده ترین کار این است که روحیه پژوهش را در بین پژوهشگران خودمان ایجاد کنیم.
معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه(ص) با اشاره به تفاوت بین طلاب ایرانی و خارجی و این که طلاب خارجی از فرسخ ها دورتر برای تحصیل علوم اسلامی به ایران آمده اند، خاطرنشان ساخت: بخشی از کارهای المصطفی این است که غم و اندوه و غربت روحی مهاجران را جبران کند و در عین حال با نظام موضوعاتی که با توجه به نیازسنجی توسط آنها صورت می گیرد پژوهش های عمیقی را تولید کند که کاربردی باشد نه صرفا انبوه سازی و جمع آوری اطلاعات.
وی با تأکید بر این که جامعه المصطفی(ص) نزدیک به 3000 تألیف و ترجمه داشته است، گفت: 99 نشریه داریم که شامل نشریات علمی پژوهشی و علمی ترویجی و عمدتا دانش پژوهی می شود، که مورد آخر برای این است که دانش پژوهان ما با مکتب نویسندگی آشنا شوند و خودشان پس از طی کردن مراحل دانش آموختگی، قلم بزنند.
نظر شما