بایدها و نبایدهای حکومت اسلامی،از مصادیق امر به معروف و نهی ازمنکر است

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان کرمان بااشاره به اینکه اذهان مردم بیشتر متوجه برخوردهای پلیسی است، گفت: بر اساس نگاه قرآنی همه بایدها و نبایدهای حکومتی مصداق امر به معروف و نهی از منکر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان کرمان در نشستی خبری با خبرنگاران خبرگزاری ها بر ضرورت تبیین وظیفه اصلی ستاد احیا در جامعه از سوی رسانه ها تأکید کرد.


محمد سلطان زاده با بیان اینکه رویکرد ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر آموزشی و فرهنگی است و نه اجرایی، گفت: بیشتر مخاطبان ما سازمان ها، مدیران، اقشار مردمی و شخصیت های ذی نفوذ و کسانی که از قدرت تأثیرگذاری برخوردارند، هستند.


وی با اشاره به گستردگی دایره امر به معروف و نهی از منکر و اشاره قرآن کریم به دعوت به خیر، گفت: توصیه به عدم تنبلی و رکود، توصیه به آنچه جامعه برای رشد و سازندگی نیازمند آن است و بر حذر داشتن از عوامل بازدارنده و موانع رشد و.. همه و همه از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است.


دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان کرمان گفت: البته یکی از مصادیق این فریضه مهم هم اخلاقیات است که آن نیز خود سطح گسترده و وسیعی دارد.


وی با استفاده از آیه 41 سوره حج که برپاداشتن نماز، پرداخت زکات و امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه مؤمنین هنگام تشکیل حکومت می داند، خاطرنشان کرد: به تعبیر قرآن کریم هر اقدامی که حکومت اسلامی انجام می دهد امر به معروف و نهی از منکر است و با این نگاه، همه بایدها و نبایدهای حکومتی و سازمانی امر به معروف و نهی از منکر است.


سلطان زاده با بیان اینکه جامعه با این دارایی و فرهنگ قرآنی آشنا نیست و اذهان مردم بیشتر متوجه برخوردهای پلیسی است؛ توجیه عموم جامعه در این باره را مهم خواند و گفت: جامعه ای که کنترل از متن آن بجوشد همه مردم فعال اند و حالت کسالت به آن راه ندارد.


وی با اشاره به ماده 8 قانون اساسی که امر به معروف و نهی از منکر را در سه حوزه حکومت نسبت به مردم، مردم نسبت به مردم و مردم نسبت به مسئولان و حکومت می داند، بیان داشت: در بخش نخست آن نیروی انتظامی با فعالیت ها یازدارنده و قوه قضائیه با فعالیت های سالم سازی اقداماتی انجام داده است.

 

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در خصوص وظیفه مردم نسبت به مسئولان و حکومت نیز گفت: این در حالی است که در بسیاری از مواقع مطالبه کردن را به مردم خوب یاد ندادیم و یا توقعایت را بیش از حد بالا برده ایم.

این مسئول ادامه داد: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در کمیسیون سازمان های اجرایی به دنبال آن است تا از ظرفیت پلیس و قوه قضائیه برای ایجاد جریان های مردمی در این زمینه استفاده کند.


وی گفت: معتقدیم این فریضه مهم دینی آنقدر باید در جامعه آموزش داده شود تا جامعه به حدی از بلوغ برسد که هنگامه ابلاغی و اجرایی شدن آن فراهم شود زیرا چنانچه مردم فضا را برای ناهنجاری های ناامن کنند، نتیجه بخش تر است.


سلطان زاده با ارزیابی نقش مهم مطبوعات و رسانه ها در راستای امر به معروف و نهی از منکر و ترویج نظارت همگانی، گفت: نظارت همگانی باید تبدیل به یک فرهنگ شود.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه چرا با وجود همه فرهنگسازی هایی که ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر به آن اذعان دارد، امروز تعداد افرادی عادی جامعه که حاضر به تذکر لسانی اند حتی به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد، پاسخ داد: فرهنگسازی دوره تکاملی خود را می گذراند!

 

پایان پیام/

کد خبر 86665

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha