دکتر محسن کفاشی، مدیر انتشارات بشری در مورد مهمترین نقاط ضعف و قوت ناشران مسلمان به خبرنگار شبستان گفت: نقطه ضعف بارز ناشران مسلمان نداشتن نوعی تشکل و ارتباط با یکدیگر است. اگر بنا داریم که جهانی شویم ناشران اسلام که وجه اشتراکشان مسلمان بودن است باید همدیگر را بشناسند و با هم مرتبط باشند. در سایه این شناخت و تعامل، همکاری و وحدت ایجاد میشود و بسیاری از مشکلات نشر جهان اسلام مرتفع خواهد شد.
دکتر کفاشی ادامه داد: من طی سالیان سال شرکت در نمایشگاههای خارج از کشور نظیر فرانکفورت به نوعی به ارتباط تنگاتنگ بین کشورهای انگلیسیزبان و یا حتی کشورهای مرتبط با اسراییل پی بردم اما متأسفانه در بین کشورهای مسلمان این همدلی و وحدت را ندیدم.
عضو انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی معتقد است که ناشران به لحاظ حرفهای زمانی موفق هستند که بیشترین ارتباطات و حجم شماره تلفنها و ایمیلهای افراد مؤثر در کار حرفهای خود را داشته باشند.
مدیر انتشارات بشری ایجاد یک تشکل غیردولتی از ناشران مسلمان را یک ضرورت دانست و افزود: برادران مسلمان ما در کشورهای دیگر، مرتبطان کار علمی هستند و ما در زمینههای مختلف میتوانیم با آنها همکاری داشته باشیم و از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم. به شخصه به عنوان یک ناشر کتب پزشکی دوست دارم با ناشران زمینه کاری خود در کشورهای اسلامی مرتبط باشم. ایجاد یک تشکل غیر دولتی میتواند به این مهم کمک مؤثری کند.
به گفته وی ،بزرگترین نقطه قوت ناشران کشورهای اسلامی، مسلمان بودن آنهاست که میتوانند با تکیه بر آن و وحدت هر چه بیشتر در بازار جهانی خود را مطرح کنند.
دکتر کفاشی در پاسخ به این سؤال که ناشران مسلمان چگونه میتوانند در بازار جهانی مطرح شوند، به خبرنگار شبستان اظهار داشت: این مسئله یک کار زمانبر است که در درجه اول غنای علمی و تولید علمی و رعایت استانداردها را میطلبد. در درجه دوم داشتن یک شبکه توزیع بزرگ بین ناشران و مسلمانان مطرح میشود.
مدیر انتشارات بشری خاطرنشان کرد: ما در زمینه علوم تجربی در ابتدای کار هستیم اما در زمینه علوم انسانی بسیار غنی هستیم. اگر شبکه توزیعی متمرکز و مرتبط بستهسازی کنیم، در واقع میتوانیم در عرضه نشر جهانی حرف اول را بزنیم.
پایان پیام/
نظر شما