استان آذربایجان غربی یکی از بزرگترین مراکز تعامل فرهنگی و تاریخی

حسینی‌پور گفت: استان آذربایجان غربی یکی از بزرگترین مراکز تعامل فرهنگی و تاریخی معرفی کرده‌ و این استان با سابقه تمدنی و تاریخی‌ که چهارراه ادیان مختلف استـ

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، «نیکنام حسینی پور»، در آیین اختتامیه دومین جایزه کتاب سال استان آذربایجان غربی که عصر دیروز چهارشنبه (۲۰ آذر) با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، جمعی از مسئولان استانی و نیز مولفان، مترجمان، پژوهشگران و اهالی قلم این استان، در سالن اجتماعات خانه مطبوعات ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: این خطه دروازه تمدن مظاهر جدید به ایران بوده و پیشنهاد می‌کنم که این جایزه، هر سال به نام یکی از چهره­‌های فرهنگی و ادبی استان برگزار شود، تا موجب نسل­‌پروری شود.

مدیرعامل خانه کتاب ایران افزود: خواندن کتاب از مهم‌ترین مهارت‌های اساسی دنیای امروز است و مطالعه، برای داشتن ارتباط با جامعه امروز امریست ضروری است.

این مقام مسوول تصریح کرد: خواندن کتاب قدرت تخیل را فزونی می‌بخشد و این امر موجب ارتقای خلاقیت در جامعه می‌شود، حافظه و تمرکز بهبود می‌یابد و موجب پیشرفت جامعه در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می‌شود.

وی ادامه داد: با چنین رویکردی به استانی می‌پردازیم که شکل‌گیری تمدن‌های آشور، اورارتو، مانا، ماد و پارس در قبل از اسلام و ظهور سلسله‌های محلی در این بخش یعنی آذربایجان غربی و حضور اقلیت‌ها و اکثریت‌های دینی متعدد ترک، کرد، ارمنی و آشوری در کنار هم و نیز هم‌مرزی با کشورهای آذربایجان، ترکیه و عراق، این استان را یکی از بزرگترین مراکز تعامل فرهنگی و تاریخی معرفی کرده‌ است.

حسینی‌پور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شهر استان آذربایجان غربی هر کدام یک فصلی در تاریخ فرهنگ ایران است، اذعان کرد: اما در ارومیه خودش به جهت اینکه اولین بار مسیونرهای آمریکایی به آنجا رفتند چاپخانه و مدرسه درست کردند و تاریخ مدرسه‌سازی در این شهر خیلی قبل­‌تر از رشدیه بوده است و یکی از شهرهای ایرانی است که صاحب مدرسه، چاپخانه، درمانگاه و کتابخانه بوده است.


وی عنوان کرد: ویژگی­ این شهر و استان این است که ادیان مختلف در پاره‌­ای از پیکر ایران زمین قرن­‌ها با ملاطفت و دوستی با هم زندگی می­کرده‌­اند و شاید این شهر یا استان نمونه‌­ای از فرهنگ غنی ایران زمین را به نمایش گذاشته که این ادیان به صورت مسالمت­‌آمیز و رواداری با همدیگر زندگی می­‌کنند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب بیان کرد: در اینجا این تنوع فرهنگی باعث شد تا اهل دانش‌­افزایی باشند و کتابخوانی پایۀ اصلی این دانش‌­افزایی است که در اینجا رواج داشته، نمونه‌­اش چاپخانه‌­ها و کتابخانه­‌هایی که وجود داشته است.

حسینی‌پور تاکید کرد: این استان از نظر فرهنگی سابقه دیرینه‌ دارد و مراجع تقلید مثل آیت‌الله خویی، نویسندگان، مترجمان و مصححان و افراد شاخص بسیاری را در خود پرورانده است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به آیت‌الله سیدعلی اکبرقریشی اشاره کنیم که از خادمان قرآن کریم و صاحب آثار شاخص تفسیر احسن‌الحدیث، قاموس قرآن و غیره بوده‌اند.
 
مدیرعامل خانه کتاب گفت: حتی ارومیه یا اورمیه که به معنی آب شهر یا شهرآب است، هم از نظر فرهنگی هم در حوزه چاپ، مدرسه­‌سازی، روزنامه و نشریه از اولین­‌هاست. روزنامه‌­ای که برای آشوری‌­ها بوده به معنی (زهرا یرادی باهرا) طلوع روشنایی قبل از روزنامه وقایع اتفاقیه در ارومیه منتشر می­‌شده است.

حسینی‌پور در ادامه سخنان خود با تاکید به اینکه در هر حال آذربایجان­ غربی دروازه تمدن مظاهر جدید به ایران بوده، افزود: پیشنهاد می شود برای حفظ نام این بزرگان جایزه کتاب سال استان، هر سال به نام یکی از چهره­‌های فرهنگی و ادبی استان برگزار شود، تا موجب نسل­‌پروری شود. نام آنها بر سر درب مدارس و مراکز فرهنگی نصب شود تا دانش آموزان آن را ببینند بلکه یکی ادامه دهنده راه آنها باشد و حفظ این میراث معنوی و میراث بانی از آن به عهده اصحاب فرهنگ و هنر و مدیران فرهنگی است.

کد خبر 866907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha