کانال مالی سوئیس و ایران درآستانه راه‌اندازی/اقتصاد هوشمند گامی فراتر از اقتصاد دیجیتال

کانال مالی سوئیس و ایران درآستانه راه‌اندازی، اقتصاد هوشمند گامی فراتر از اقتصاد دیجیتال و دانش‌بنیان، دولت نباید قیمت بنزین را تعیین کند، فرصت‌های کریدور شمال و جنوب برای ایران و ازبکستان از زبان وزیر صمت برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۲۱ آذر به شرح زیر است:

قیمت نفت سنگین ایران بالا رفت

گزارش اوپک برمبنای آمار منابع ثانویه نشان می‌دهد که تولید نفت ایران در ماه میلادی گذشته به ۲.۱۰۲ میلیون بشکه در روز رسید که ۴۵ هزار بشکه در روز در مقایسه با تولید ۲.۱۴۷ میلیون بشکه در روز در اکتبر، کمتر بوده است.

طبق آمار منابع ثانویه، اوپک که متشکل از ۱۴ کشور است، در نوامبر ۲۹.۵۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۹۳ هزار بشکه در روز در مقایسه با اکتبر کاهش داشت. تولید نفت خام عمدتا در اکوادور، کویت و لیبی بالاتر رفت در حالی که در عربستان سعودی، آنگولا و عراق و ایران کاهش داشت.

قیمت نفت سنگین ایران در نوامبر ۶۰ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه بود که در مقایسه با ۵۷ دلار و ۹۴ سنت در هر بشکه در اکتبر، دو دلار و ۷۹ سنت معادل ۴.۸ درصد افزایش نشان داد. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ۶۱ دلار و ۶۸ سنت در مقایسه با ۶۸ دلار و ۹۷ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۱۸ بوده است.

 

کانال مالی سوئیس و ایران درآستانه راه‌اندازی

رویترز به نقل از مقامات سوئیسی و آمریکایی گزارش می دهد که کانال انسان دوستانه برای انتقال غذا و دارو به ایران ممکن است ظرف چند ماه شروع به کار کند.

غذا، دارو و سایر کمک های بشردوستانه یک استثنا برای تحریم های واشنگتن است. هرچند بسیاری از فعالان سیاست خارجی معتقدند تحریم‌های آمریکا علیه ایران عملا مشمول غذا و دارو نیز هست.

وزیر خارجه سوئیس، پاسکال بریزویل در این زمینه گفت: نقش ما این است که واقعاً بتوانیم غذا و دارو را در اختیار ایرانی ها قرار دهیم. بنابراین ما برای ایجاد این کانال بشردوستانه تلاش می کنیم.

وی افزود که امیدوار است که این سازوکار بتواند در نیمه اول سال ۲۰۲۰ شروع به کار کند، اما پیش بینی این امر را بسیار دشوار خواند.

ادوارد مک مولن، سفیر آمریکا در سوئیس نیز گفت: خوشبختانه، من فکر می کنم اکنون در مرحله ای هستیم که ما با سوئیس بر روی آخرین جزئیات کار می کنیم و امیدوارم این گفتگو در آینده نزدیک به پایان برسد.

 

اقتصاد هوشمند گامی فراتر از اقتصاد دیجیتال و دانش‌بنیان

https://media.shabestan.news/old/fa/Original/1398/02/15/IMG20065647.jpg

فرهاد دژپسند در مراسم دوازدهمین سالگرد تاسیس بانک قرض الحسنه مهر ایران، اظهار داشت: به نظر من به راحتی می توان کارکردهای تحولات تکنولوژیک را در تحقق آرمان ها و اهداف در نظام بانکداری اسلامی استفاده کرد.

وی افزود: وقتی بحث اقتصاد هوشمند مطرح می شود باید بدانیم که گامی فراتر از اقتصاد دیجیتال و دانش بنیان مد نظر است. ما باید همواره در مقام تغییر و تکامل اقتصاد هوشمند باشیم و در ریل نوآوری باشیم برای استفاده حداکثری از منابع در اختیار و در این مسیر به خودترمیمی رسیده باشیم. در این مرحله به عملیات بدون کاغذ رسیدیم اما کافی نیست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: دلیلی برای مراجعه متقاضی تسهیلات به شعبه وجود ندارد. من پیش از این همه تاکید داشتم بر هوشمندسازی و ریشه کنی فساد که خوشبختانه استقبال خوبی شد. فساد در معرض دید همه است و در صورتی که تعلل شود، فساد در مسیر هوشمندی با ضریب بالایی پیشرفت‌ خواهد کرد.

 

لایحه بودجه سال ۹۹ خاصیت رکودزایی و تورم زایی دارد/ لایحه بودجه ریاضتی بسته شده است

«علی سعدوندی» شب گذشته (چهارشنبه 20 آذر) در برنامه گفتگوی یوژه خبری شبکه دو سیما به ارائه توضیحاتی درباره لایحه بودجه سال 99 پرداخت و با اشاره به اینکه لایحه بودجه سال ۹۹ خاصیت رکودزایی و تورم زایی دارد، گفت: لایحه بودجه سال آینده، ریاضتی بسته شده است در حالی که صرفه جویی باید در دوران رونق انجام شود و در دوران رکود نباید بودجه ریاضتی باشد.

 

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه از سال ۹۲ تا ۹۶ رونقی در اقتصاد ایجاد شد و نرخ تورم کاهش یافت، اما دولت مطلقاً در بودجه صرفه جویی نکرد، گفت: کاهش وابستگی به نفت در بودجه سال آینده منفعلانه است و ما به سمت کاهش نقش درآمد‌های نفتی در این بودجه نرفته ایم بلکه تحریم‌ها و محدودیت دسترسی به درآمد‌های نفتی ما را مجبور کرده است نقش درآمد‌های نفتی را در بودجه کاهش دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه اینکه در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی یک میلیون صادرات نفت در روز شده، ممکن است دوباره بودجه را با کسری روبرو کند، گفت: سازمان برنامه و بودجه فقط سازمان بودجه است و برنامه‌ای ندارد. اگر سازمان برنامه داشتیم می‌توانستیم درآمد حاصل از فروش نفت را برای ایجاد زیرساخت‌ها هزینه کنیم.

 

کارشناس اقتصادی  با بیان اینکه درآمد ارزی حاصل از فروش نفت در پنجاه سال گذشته به بازار ارز داخلی تزریق شده است، گفت: این امر قیمت واقعی ارز را کاهش داده است که به معنای یارانه دادن به کالا‌های خارجی و تضعیف تولید ملی است.

 

دولت نباید قیمت بنزین را تعیین کند/ساز و کار قیمت گذاری باید اصلاح شود

«سید علی مدنی زاده» شب گذشته (چهارشنبه 20 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره لایحه بودجه 99 به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه بودجه منعکس کننده تعادلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور و در چند دهه اخیر دچار کسری ساختاری بوده است، گفت: این کسری با درآمد‌های نفتی و بدهی دولت به نهاد‌های اقتصادی جبران شده، اما خود را به صورت تورم در جامعه نشان داده است.

 

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در حال حاضر با کاهش درآمد‌های نفتی به اجبار نقش درآمد‌های نفتی در بودجه کاهش یافته، اما هنوز از بودجه خارج نشده است، گفت: منظور از قطع وابستگی به نفت؛ سرمایه گذاری درآمد حاصل از فروش نفت در کشور است و نباید به آسانی دسترسی به منابع صندوق ذخیره ارزی وجود داشته باشد.

 

وی با اشاره به اینکه اصلاح قیمت گذاری حامل‌های انرژی به معنای گران شدن قیمت‌ها نیست، گفت: بلکه ساز و کار قیمت گذاری باید اصلاح شود و دولت نباید قیمت بنزین را تعیین کند.

 

کاهش قیمت طلا و سکه/دلار ۱۳ هزار و ۱۰۴۴ تومان/افزایش نرخ رسمی یورو و پوند انگلیس

هر گرم طلای 18 عیار امروز (پنجشنبه 21 آذر) 455 هزار و 928 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1475 دلار، سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 540 هزار توان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 500 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 380 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 490 هزار تومان و سکه یک گرمی 910 هزا تومان است.

 

امروز (پنجشنبه 21 آذر) در بازار آزاد ارز دلار 13 هزار و 104 تومان، یورو 14 هزار و 390 تومان، پوند 17 هزار و 340 تومان، درهم امارات 3608 تومان، لیر ترکیه 2267 تومان، یوان چین 1877 تومان، دلار کانادا 9993 تومان و دلار استترالیا 9041 تومان است.

 

این در حالی است که روز گذشته (چهارشنبه 20 آذر) هر گرم طلای 18 عیار 464 هزار و 701 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1463 دلار بود. همچنین روز گذشته سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و610 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 570 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 470 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 580 هزار تومان و سکه یک گرمی 920 هزار تومان بود.

 

روز گذشته (چهارشنبه 20 آذر) دلار 13 هزار و 848 تومان، یورو 15 هزار و 156 تومان، پوند 17 هزار و 982 تومان، درهم امارات 3739 تومان، لیر ترکیه 2351 تومان، یوان چین 1947 تومان، دلار کانادا 10330 تومان، دلار استرالیا 9303 تومان، کرون سوئد 1320 تومان بود.

 

بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۳۵ ارز مانند یورو و پوند افزایش و قیمت ۴ واحد پولی دیگر کاهش یافت؛ نرخ دلار و ۷ ارز دیگر نیز ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز «پنج‌شنبه بیست و یکم آذر ماه ۹۸» بدون تغییر نسبت به روز گذشته  ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین در روز جاری هر پوند انگلیس نیز با ۳۱۹ ریال افزایش نسبت به روز گذشته  ۵۵ هزار و ۵۱۶ ریال و هر یورو نیز با ۲۲۰ ریال رشد نسبت به روز گذشته ۴۶ هزار و ۸۰۲ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

فرصت‌های کریدور شمال و جنوب برای ایران و ازبکستان از زبان وزیر صمت

رضا رحمانی در دیدار با وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبکستان گفت: در صورت فعال سازی ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی کریدور شمال به جنوب و اتصال مبادلات تجاری کشورهای شمال ایران به کشورهای جنوب خلیج فارس و شمال آفریقا، فرصت‌های جدیدی برای توسعه همکاری های تجاری میان این کشورها فراهم می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت دراین دیدار که در شهر تاشکند پایتخت ازبکستان برگزار شد،‌ افزود: ایران آمادگی کاملی دارد تا مسیر ترانزیتی اعم از راه آهن، جاده ای و بنادر را جهت انتقال کالاهای این کشورها به ویژه کشور ازبکستان را بدون هیچ گونه محدودیتی فراهم کند.

وی ادامه داد: ظرفیت بی‌نظیری برای توسعه همکاری ها وجود دارد و ما امیدواریم سیزدهمین اجلاس همکاری‌های مشترک ایران و ازبکستان نقطه عطفی برای توسعه همکاری های دو طرف شود.

رحمانی با اشاره به حضور و همراهی تعدادی از مدیران اجرایی و موثر حوزه اقتصادی کشورمان در این سفر، اضافه کرد: برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز ایران آماده همکاری با کشور ازبکستان هستیم.

وزیر صمت تصریح کرد: برای افزایش همکاری‌های اقتصادی کشور ازبکستان مسیر همواری وجود دارد و با تسهیل شرایط، ظرفیت های توسعه همکاری دو طرف را می‌توانیم هر چه سریعتر فعال کنیم./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 867050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha