سوالات تحلیلگر سابق سیا از کاندیداهای ریاست جمهوری

درآستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تحلیلگر سابق سیا سوالاتی را مطرح کرده است که تاکنون از هیچ کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا پرسیده نشده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در طول مناظره ها و رقابت های اخیر رییس جمهورهای آمریکا، مدیران و طراحان سئوالهای چالشی گاهی سئوالاتی مشخص و گاهی پرسش هایی را مطرح می کردند که این کاندیداها راه گریزی از پاسخ به آن می یافتند.
اما ری مک گاورن، تحلیلگر سابق سیا بر این باور است که زمان آن فرا رسیده است تا شهروندان سئولات مهم تری از سیاستمداران بپرسند.برای یک خبرنگار طرح چنین سوالاتی برابر است با آغاز بیکاری.

اما حقایق آشکار کرده است که سیاستمداران تلاش های بسیاری را اعمال کرده اند تا به هر قیمتی از منافع خود در برابر خیزش های جامعه دفاع کنند.

و همینطور رسانه های غربی در زمانی که باید به بهبود مفهوم مردم گرایی دست بزنند، دولت مستثنی آمریکا را مورد دفاع قرار دادند برای اینکه مردم نتوانند در برابر آنها دست به مبارزه بزنند.

در یک نگاه جهانی و بازگشت به چند دهه گذشته درمی یابیم که کشورهایی چون روسیه و چین در استقلال از وابستگی به آمریکا در رقابت بودند و در مقابل کشورهای اروپایی خود را قربانی منافع آمریکا کردند.

مضحک است که امروز می بینیم همه کشورهای مدافع منافع آمریکایی در کنار او در گوشه ای از جهان دچار انزوای اقتصادی شده اند.

در حالیکه آمریکا به بهانه توسعه برنامه های نظامی – صنعتی در جای جای دنیا پایگاههای نظامی مستقر می کند که هر یک فاقد توافق پایه های دوجانبه است.

آمریکا یا کشور محققان یا کارخانه داران اسلحه سازی راه حل بحران های خود را تنها در اسلحه می داند؟

کارشناسان و سیاستمداران آمریکایی سعی می کنند همگان را متقاعد کنند بخصوص اروپایی ها را که سیستم دفاعی آنها در هر جای دنیا برای دفاع علیه تهدیدات احتمالی ایران است و به همین منظور امنیت ملی در هر جای جهان باید مورد دفاع قرار بگیرد.

این تفکر در حالی وجود دارد که از هر سه کودک آمریکایی یکی در فقر به سر می برد و رسانه ها می کوشند تا وابستگی خود به قدرتهای اسلحه ای را با دادن آمار غلط از فقر صدچندان کرده و سایه ای روی حقیقت بیندازند.

برای بیداری وجدانها هرگز نباید به رسانه های آمریکایی و اروپایی اعتماد کرد.

آیا دارویی برای درمان اعتیاد به سلاح در قدرت آمریکایی وجود دارد؟ در این باره یکی از راههای موثر طرح سوالاتی اساسی از کاندیداهای ریاست جمهوری است و نباید اجازه داد رسانه ها این سوالات را بایگانی کنند تا پاسخ هایی معتبر به این سوالات داده شود.

در این باره می توان سه سوال اساسی را از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا پرسید:
1-اهداف سیاست خارجی آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم اصولاً به کارگیری یک سیستم جهانی بود که در آن قدرتهای غربی تحت فرمان امریکا می بایست برتری جهان را از آن خود می کردند.

به این معنی که اساساً همه کشورهای کره زمین تحت فرمان آمریکا درآیند. این هدف سیاست خارجی آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم طی سندی به نام تاپ سکرت در فوریه 1948 به دست جرج کنان نگاشته شد.

او رییس کادر طراحی سیاست های وزارت امور خارجه بود که اولین پروتکل را در این راستا ارایه کرد.

پروتکل به این قرار بود:
«ما 50 درصد ثروت جهان را دارا هستیم و در مقابل 6 درصد از جمعیت آن را ... وظیفه اصلی ما در دهه های بعدی به دست گرفتن این نابرابری است .... به همین منظور باید از هرگونه احساساتی شدن و رویاپردازی دوری کنیم ... نباید خود را فریب دهیم ... از صحبت های بیهوده باید جلوگیری کنیم و اهداف غیرواقعی چون حقوق بشر، دموکراسی را کنار بگذاریم ...»
2- درخصوص مساله ایران، از 5 دسامبر 2006، سنای آمریکا هنگام انتصاب رابرت گیتس از وی پرسید که آیا امکان دارد ایران به برنامه هسته ای دست یابد و تهدیدی برای اسراییل باشد.

گیتس پاسخ داد: ایران می خواهد سلاح هسته ای بسازد و دروغ می گوید که خواهان آن نیست.

وی ادامه داد: ایران با کشورهای مجهز به سلاح هسته ای محصور شده است بنابراین به محضی که لازم باشد سلاح هسته ای خود را به کار می بندد و از آن استفاده می کند.

به گزارش آنتی وار، گیتس مدعی شد: ایران به دنبال سلاح هسته ای است و در اولین فرصت آن را علیه اسراییل و آمریکا به کار می بندد این نگرش نشان می دهد که آمریکا باید در دوران گیتس با ایرانی روبرو باشد که مجهز به سلاح های هسته ای است.

هیئت ژوری آمریکا از این سخنان تاکنون گرفتار حل مساله ایران است از سویی برخی چون جیمز آر کلپر، مدیر اطلاعات ملی شهادت داد که مقامات ایران چنین تصمیمی ندارند اما در مقابل بسیاری اصرار به واقع نمایی آن دارند.

در حالیکه در همین سخنرانی گیتس به تجهیز هسته ای اسراییل اشاره کرد مدت زمانی است که آمریکا برای به رسمیت شناختن قوای هسته ای اسراییل تعلل می کند.

حمایت از برنامه هسته ای اسراییل و مقابله با سلاح هسته ای که در ایران وجود ندارد.

رابرت گیتس به عنوان سابقه داری که 40 سال در سازمان سیا خدمت کرده است یکی از متعهدین به برنامه تعریف شده سیاست خارجی آمریکا محسوب می شود.

مقابله با ایران به هر بهانه ای براساس سیاست های تعریف شده بلندمدت آمریکا است.

آیا بنابر ادعای رابرت گیتس ایران می تواند قابلیت ساخت سلاح هسته ای را داشته باشد؟ چند کشور غربی سلاح هسته ای اسراییل را انکار می کنند؟ کارتر ادعا کرده بود 150 کشور، آیا ایران با حمله نظامی مستقیم با سلاح هسته ای به اسراییل قصد خودکشی دارد؟

3- این سوال مربوط به مساله شکنجه است، سوالی که طی سالهای اخیر اهمیت بیشتری به خود می گیرد با شمار زیادی از کاندیداهای جمهوری خواه پرانرژی.

6 سپتامبر 2006، ژنرال جان کیمونس، رییس اطلاعات ارتش به خبرنگاران در پنتاگون گفت: فکر می کنم تاریخ به ما ثابت می کند که شکنجه و سوءاستفاده در بازجویی ها وجود ندارد شواهد نشان می دهد که هرگز چنین روش هایی در کادر نظامی آمریکا وجود ندارد او حتماً می دانست که جرج دبلیو بوش ظرف کمتر از دو ساعت اعلام می دارد همه روش های شکنجه مثل عرق مصنوی کارآمد بودند.

کدامیک حقیقت را می گویند کیمونس یا بوش؟

پایان پیام/
 

کد خبر 86716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha