اهداکنندگان همزمان با اهدای خون در پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز ثبت نام کنند

تقوایی با اشاره به اهمیت اهدای خون گفت: اهداکنندگان همزمان با اهدای خون در پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز ثبت نام کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، به نقل از روابط عمومی اداره کل انتقال خون استان یزد ؛ نقی تقوائی با حضور در حوزه علمیه خان، از طلاب و روحانیون خواست تا در مساجد و حسینیه ها و مجالس وعظ مبلغ فرهنگ اهدای خون باشند.

وی با اشاره به سن اهدای خون خاطر نشان کرد: از سن 18 سالگی تا 65 سال می توان خون اهدا کرد و طلاب می توانند در جامعه ، خانواده و فامیل خود با ترویج این کار انسان دوستانه در نجات جان بیماران شریک باشند و طبق آیه قرآن که می فرماید «هر کس یک نفر را نجات دهد گویا بشریت را نجات داده است» مشمول این آیه قرآن قرار گیرند.

این مراسم که بیست و یکم آذر در سالن حوزه علمیه خان  برگزار شد، مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به ضرورت و اهمیت اهدای خون گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته از هر سه نفر یک نفر در طول عمر خویش به خون و فرآورده های خونی نیاز پیدا می کند و هر کیسه خون می تواند جان سه نفر را نجات بدهد و این خون جایگزین ندارد، و تنها با اهدای خون افراد نوع دوست تامین می شود.

مدیر کل انتقال خون یزد با تشریح وضعیت اهدای خون در استان گفت: انتقال خون علاوه برتامین خون سالم وکافی برای بیماران با ایجاد « مرکز جامع اهدای خون » محصولات جدیدی همچون پلاکت و پلاسمای آفرزیس و پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز را عهده داراست و یکی از ادارات برتر در کشور است .

در ادامه وی با اشاره به خدمات جدید انتقال خون افزود: با راه اندازی دستگاه های خاص و پیشرفته در این اداره کل امکان اهدای پلاسما و پلاکت به روش آفرزیس فراهم شده است.

وی افزود: در طی فرایند اهدای پلاسما یا پلاکت به روش آفرزیس، خون کامل گرفته شده از اهداکننده سانتریفیوژ می شود و بسته به نیاز بیماران پلاکت یا پلاسمای آن جدا شده و سایر اجزای خون مجددا به فرد برگردانده می شود.

تقوائی در سخنان پایانی خود با اشاره به پذیره نویسی سلولهای بنیادی خونساز در این مرکز گفت: اهداکنندگان می توانند همزمان با اهدای خون در پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز نیز ثبت نام نمایند و یک نمونه اهدایی از آنان در بانک خون اطلاعات سازمان انتقال خون به مدت 10 سال ذخیره می شود تا در صورت نیاز و تشابه ژنتیکی ، آن فرد بتواند جان یک بیمار را نجات دهد.

در ادامه مراسم دکتر تقوائی به سوالات حضار در خصوص شرایط اهدای خون، حجامت یا اهدای خون و گروه های خونی نادر و کمیاب پاسخ داد.

در پایان مراسم سیدحسین حسینی؛ مدیر حوزه علمیه خان هدف از این کارگاه آموزشی را آشنایی طلاب با اهدای خون دانست و خواستار استمرار برگزاری دوره آموزشی ترویج فرهنگ اهدای خون در بین طلاب و همچنین بازدید طلاب از انتقال خون شد.

کد خبر 867409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha