«فهیمه اولادی»در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری از تولید ویلچر برقی و تبدیل ویلچر معمولی به ویلچر برقی با موتور براشلس 250 وات و وزن 13 کیلوگرم توسط نخبگان جوان مازندرانی خبر داد و گفت: این ویلچر در مقایسه به نمونه خود هزینه کمتر و کار آیی بیشتر دارد.
دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد تحمل وزن تا 150 کیلوگرم، زمان شارژ کامل 30 دقیقه، مدت پیمایش 2 ساعت با هر با شارژ، قابلیت افزایش مدت پیمایش تا 6 ساعت، حداکثر سرعت 20 کیلومتر در ساعت، جمع شدن و حمل آسان را ویژگیهای این ویلچر تولید دانشجویان بومی برشمرد.
اولادی در مورد ویلچر براشلس خاطرنشان کرد: هماکنون ویلچر برقی دارای قیمتی بیش از 17 میلیون تومان در بازار موجود است و ایده ما این بود که ویلچر عادی را با هزینه حدود 4 - 5 میلیون تومان تبدیل به ویلچر برقی کنیم که ساخته و ثبت شد.
وی دمنده هوای گرم تخت اتاق عمل با موتور 3200 وات را دیگر اختراع این گروه دانشجویی نام برد و کنترل دما در 2 حالت کاری، تثبیت دما با محدوده کمتر از 1 درجه، حجم صدای کم، دارای لوله انتقال دما با متراژ قابل تنظیم، فضای داخلی جهت نگهداری لوله، سبک و قابلحمل بودن را قابلیتهای این دستگاه اعلام کرد.
اولادی بابیان اینکه وارمر اتاق عمل، پرینتر سهبعدی پزشکی سوار بر کوادکوپتر و دماسنج و گیره آبسلانک هوشمند از نمونههای تولیدی دانشجویان نخبه مازندرانی است، گفت: اگر بیمار حین عمل دچار افت فشارخون شد و دمای بدنش پایین نیاید از وارمر اتاق عمل استفاده میشود؛ و این وارمری که برای اولین بار توسط دانشجویان مازندرانی و با هزینه کمتر ساخته شد، هیچ نمونه داخلی ندارد.
این دانشجوی مهندسی پزشکی در مورد پرینتر سهبعدی بیان کرد: این نوع پرینتر یک پرینتر زیستی است که با کوادکوپتر حمل میشود و از بدن انسان پرینت سهبعدی میگیرد و در آیندهای نزدیک جایگزین پیوند اندام خواهد شد.
اولادی با اشاره به اختراع دماسنج و گیره آبسلانک هوشمند افزود: این گیره هم با یک نور مادونقرمز بدون تماس با فرد میتواند دمای بدن را اندازهگیری کند.
وی اندازهگیری غیر تماسی دمای بدن، اندازهگیری دمای بدن از فاصله 15-5 سانتیمتر، گیره آبسلانک، قابلیت شارژ باتری و چراغ معاینه، اندازهگیری در یک ثانیه، دارای هشدار تب، نور LED برای معاینه و کلید دو حالته را قابلیتهای این دماسنج برشمرد.
اولادی به دغدغههای فکری دانشجویان نخبه در حوزه ثبت اختراع اشاره کرد و گفت: تیم نخبگان در دانشگاهها بیشتر بهجای این وقت و انرژی خود را مصروف جلب مشتری و ورود به بازار فروش کنند به دلیل قوانین دست و پاگیر مراحل قانونی ثبت اختراع هستند؛ که اگر این قوانین مرتفع شود ایدههای نخبگان زودتر عملیاتی و اجرایی میشود.
نظر شما