به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،«علیرضا آشناگر» در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان سمنان با تاکید بر اینکه برای فرآوری مواد معدنی در استان ۵۵ میلیون مترمکعب آب در سال نیاز است گفت: باید اقدام عاجلی برای تأمین این میزان نیاز آبی صورت گیرد.
استاندار سمنان بابیان اینکه میبایست میزان مصارف آب در استان سمنان با منابع موجود تنظیم و نسبت به حفظ منابع نیز حساسیت ویژه داشته باشیم، ابراز کرد: در سند توسعه شاهرود و میامی، برای فرآوری معادن نیاز به آب وجود دارد که آب منطقهای باید در راستای تأمین آن اقدام کند همچنین در شرق استان باید نیاز آبی فرآوری بخش کشاورزی نیز دیده شود.
وی از آمادگی استان سمنان برای حمایت از سرمایهگذاران و کمک به ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری خبر داد و گفت: بیتردید ولع در بهرهبرداری و اکتشاف مواد خام معدنی بدون فرآوری و تمرکز صرف بر خامفروشی آن هم بدون استفاده از فناوری و دانش روز در راستای منافع مردم و کشور نیست.
آشناگراین سرمایهها را متعلق به نسلهای آینده دانست وافزود: همه ما باید در قبال نسلهای آینده نیز مسئول و پاسخگو باشیم.
استاندار سمنان درادامه به موانع پیش روی فرآوری معدنی در کشور و استان سمنان اشاره داشت و خاطرنشان کرد: یکی از دلایل نبود فرآوری معادن به عدم وجود زیرساختهای لازم در محدوده پیرامونی این معادن است.
وی بر ضرورت اعطای مجوزهای معدنی به افراد صلاحیتدار تاکید و تصریح کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت باید در این خصوص اولویت را به واگذاری مجوزهای اکتشاف به اشخاص و شرکتهای صاحب صلاحیت دهد.
آشناگر در ادامه صحبتهای خود اشارهای به ذخایر معدنی وسیع استان سمنان داشت و تصریح کرد: همچنین میتوان برای توسعه صنایعدستی حتی از باطلههای معادن استفاده کرد که این امر البته نیاز دارد تا میراث فرهنگی و سازمان صمت تعامل خوبی باهم داشته باشند.
استاندار سمنان به مشکلات بخش فرآوری و معادن استان سمنان نیز اشاره کرد و گفت: دریافت حقوق دولتی و عدم برگشت آن به استان یکی از مشکلات ما در این حوزه است که باید برطرف شود، حقوق دولتی باید صرف فراهم کردن زیرساختها در شهرستانهایی شود که این معادن در آنجا مستقر است.
وی افزود: ارتباط بین صنعت، دانشگاه و پارک علم و فناوری کمرنگ است که باید سازمان صنعت معدن استان سمنان دراینباره ورود و این مهم تقویت شود.
آشناگر با اشاره به ضرورت توجه به اقتصاد دانشبنیان در سند توسعه و دیگر اسناد بالادستی استان سمنان از مسئولان ذیربط استان خواست تا سهم استارتآپها، شرکتهای دانشبنیان و کارخانههای نو با فناوریهای نوین، در سندهای توسعه دیده شود.
نظر شما