به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «ناصر خوش خبر » امروز (25 آذر) در بازدید از دارالشفاء خیریه فاطمه الزهرا(س) و درمانگاه ولی عصر(عج) بیرجند اظهار کرد: موسسات و مراکز خیریه باید به عنوان نخستین کار در راستای اهداف خود از ابزارهای جانبی سایر دستگاه ها و سازمان ها استفاده کنند و صرفا خودشان کننده کار نباشند.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تقویت امکانات سخت افزاری بدون داشتن نیروی انسانی متخصص بی فایده است، گفت: در حال حاضر بیماران بسیاری به مراکز درمانی دولتی مراجعه می کنند که امکانات بخش درمان جوابگوی نیاز مردم نیست.
وی با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه مراکز خیریه در بخش سلامت و درمان، بیان کرد: دولت به تنهایی نمی تواند همه نیازهای مردمی را پاسخ دهد لذا باید از ظرفیت مراکز خیریه استفاده شود.
خوش خبر به مشکلات پیش روی این مرکز خیریه درمانی استان اشاره کرد و ادامه داد: باید تعاملی بین مراکز درمانی و خیریه های استان ایجاد شود تا ضمن نیازسنجی در بخش درمان از هم پوشانی خدمات جلوگیری کنیم و ظرفیت ها در این حوزه نیز شناسایی شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه چشم امید همه محرومان و نیازمندان به مراکز و مؤسسات خیریه است، درخواست کرد نشستی با پزشکان متخصص برگزار شود تا از ظرفیت خیرخواهانه آنان به صورت رایگان برای کمک به اقشار ضعیف جامعه استفاده شود.
وی در این نشست به فرماندار شهرستان بیرجند و مدیرکل بیمه سلامت استان و معاونین درمان و غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد که با تشکیل کارگروهی، نسبت به تامین نیروی متخصص و دندانپزشک مورد نیاز این درمانگاه خیریه و رفع موانع مجوز داروخانه و پوشش بیمه سلامت اقدام لازم را به عمل آورند.
خوش خبر بیان کرد: باید با تعامل و هم افزایی همه تلاش کنیم که مراکز خیریه استان تعطیل نشوند.
«مسعود بیرجندی» مدیر داخلی دارالشفاء فاطمه الزهرا(س) بیرجند نیز در این بازدید به بیان موانع و محدودیت ها به ویژه آمار بالای متقاضیان خدمات دندانپزشکی در این درمانگاه خیریه پرداخت و گفت: متاسفانه به دلیل نبود پزشک متخصص و دندانپزشک پاسخگویی نیاز درمانی مراجعه کنندگان به این مرکز خیریه نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه آمادگی داریم امکانات و مواد اولیه مورد نیاز را در اختیار پزشکان قرار دهیم، ادامه داد: همچنین داروخانه ای در این مرکز راه اندازی شده اما دانشگاه علوم پزشکی برای آن مجوزی صادر نمی کند که باید برای رفع این مشکل و تامین داروی مورد نیاز این مرکز خیریه چاره اندیشی شود.
بیرجندی یکی دیگر از مشکلات را عدم پوشش بیمه روستایی برای مراکز خیریه نوان کرد و افزود: بخش زیادی از مراجعه کنندگان این مرکز روستاییان هستند اما نمی توانیم آنان را با دفترچه بیمه سلامت روستایی پذیرش کنیم.
«حسین پور» یکی از اعضای هیئت مدیره این مرکز نیز با بیان اینکه بر اساس قانون مراکز خیریه از مالیات معاف هستند، تصریح کرد: اما قانون مالیات تکلیفی برای جذب پزشکان مشکل ایجاد کرده است که در صورت معافیت پزشکان مراکز خیریه از مالیات تکلیفی می توان بخشی از نیروهای مورد نیاز مرکز را جذب کنیم.
«علی ناصری» فرماندار بیرجند نیز در این بازدید گفت: در حال حاضر روزانه حدود 2 هزار تماس با کلینیک های بیمارستانی بیرجند برقرار می شود در حالی که میزان پذیرش این مراکز تنها 400 نفر است.
به گفته وی به خاطر نبود پزشک برخی مراکز خیریه درمانی با وجود همه امکانات اما نمی توانند خدمات مورد نظر خود را به مردم ارائه دهند.
ناصری تاکید کرد: باید نیروی انسانی و مراکز درمانی سطح شهر ساماندهی شود و همه به عنوان بخشی از زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی فعالیت کنند.
«جلال احمدی» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با بیان اینکه در جذب پزشکان آزاد و نیمه وقت هیچ محدودیتی برای مراکز خیریه وجود ندارد، گفت: مشکل نیروی متخصص برای این مرکزخیریه از طریق انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه حل شدنی است.
نظر شما