به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان،«مختار مهاجر» امروز(سه شنبه 26 آذر) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در پاییز امسال برای کشت 380 هزار هکتار گندم در استان گلستان برنامه ریزی شده که تا کنون 270 هزار هکتار آن کشت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: همچنین امسال برنامه ریزی شده تا 100 هکتار کلزا در استان کشت شود که توانستیم با کشاورزان برای 65 هزار هکتار قرارداد منعقد کنیم و تاکنون 55 هزار هکتار کلزا نیز در استان کشت شده است.
مهاجر با بیان اینکه 70 هزار هکتار جو نیز در استان کشت شده است، خاطرنشان کرد: برنامه ریزی برای کشت 3 هزار هکتار چغندر نیز رقم خورده که تاکنون 2 هزار و 400 هکتار کشاورزان در استان چغندر کشت کردند.
وی یادآور شد: 32 هزار تن بذر گندم گواهی شده و مادری برای کشت محصولات پاییزه در نظر گرفته شده که 21 هزار و 500 تن آن بین کشاورزان گلستانی توزیع شده است و بذر کافی برای ارائه به کشاورزان استان در اختیار داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان به ضرورت استفاده کشاورزان از بذرهای گواهی شده تاکید کرد و متذکر شد: بذرهای خودمصرفی منجر به کاهش محصول از 250 تا 400 کیلو در هکتار می شود و از این رو به کشاورزان توصیه می کنیم از بذرهای گواهی شده استفاده کنند.
مهاجر متذکر شد: در سال 98 تا این لحظه ارقام کودهای پتاس و فسفات و اوره به میزان 106 هزار تن توزیع شده است و 10 هزار تن کود پتاسه و فسفات نیز در اختیار استان قرار دارد و 7 هزار تن روزانه فسفات و 750 تن روزانه اوره به استان وارد می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: برای کود سرک نیز در ماه های بهمن و اسفند برنامه ریزی شده که کشاورزان با مشکل رو به رو نشوند.
مهاجر یادآور شد: کیفیت کودهای یارانه دار به صورت مداوم بررسی می شود و گاهی شاهد آن هستیم که بعضی کودهای غیر استاندارد نیز بسته بندی می شوند و درخواست داریم که کشاورزان این کودها را به جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند و از این کودها نمونه گیری خواهیم کرد.
مهاجر متذکر شد: 74 هزار هکتاراراضی کشاورزی در سیل گلستان خسارت 100 درصدی دیدند که مرحله نخست پرداخت غرامت به کشاورزان انجام شده و مکاتبه با امضاء استاندار به وزارت کشور به منظور پرداخت بخش دوم این خسارت ها به کشاورزان صورت گرفته و منتظر پاسخ این مکاتبات هستیم، در صورت پرداخت بخش دوم خسارت ها سیل به کشاورزان اولویت دریافت با کسانی است که دیرتر غرامت های خود را در بخش اول دریافت کردند.
وی به اختصاص بیش از 111 میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت برای زیرساخت های بخش کشاورزی که در سیل اخیر خسارت دیده اشاره کرد و گفت: این اعتبار به استان اختصاص یافته و بین شهرستان های استان توزیع شده است.
نظر شما