به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم سالگرد ارتحال آیت الله «هاشمی شاهرودی»، رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، (پنجشنبه ۲۸آذر) برگزار می شود.
این مراسم بعد از نماز مغرب و عشاء در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار میشود.
آیت الله «سید محمود هاشمی شاهرودی(ره) » در سال ۱۳۲۷ هجری شمسی در شهر نجف چشم به جهان گشود، پدرش مرحوم آیت الله سید علی حسینی شاهرودی، از شاگردان برجسته مرحوم آیة الله العظمی خویی (ره) بود که بحث های اصول و فقه استاد خود را به رشته تحریر درآورد.
مرحوم آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی(ره) تحصیلات ابتدایی را در مدرسه علوی نجف به پایان رسانید و سپس به تحصیلات حوزوی روی آورد. او با توجه به موقعیت علمی خانوادگی و نیز با توجه به هوش و استعداد سرشار و کوشش فراوان خود، در مدتی اندک توانست دروس دوره سطح را به پایان رساند.
پس از آن به حلقه درس آیت الله شهید سید محمد باقر صدر پیوست و سالها در خدمت استاد خود، مبانی اجتهاد در اصول و فقه را به خوبی آموخت و در درس دیگر مراجع آن روز نجف ـ از جمله امام خمینی(ره) و آیت الله العظمی خویی (ره) ـ نیز با جدیت شرکت جست و بهرههای فراوان برد.
مرحوم آیتالله سید محمود هاشمی شاهرودی(ره) در سال های تحصیل خود از محضر استادان بسیاری بهره برد. مهمترین و اصلی ترین استاد او در درس خارج آیت الله شهید سید محمد باقر صدر بود. از دیگر استادان آیت الله هاشمی شاهرودی، حضرت امام خمینی(ره) و حضرت آیت الله العظمی خویی(ره) را می توان نام برد.
ایشان در پی یورش مزدوران رژیم صدام به علما و اندیشمندان در سال ۱۹۷۴ میلادی، آیتالله العظمی هاشمی شاهرودی به زندان افتاد و شکنجههای فراوان بدنی و روحی را به جان خرید.
وی در پی تظاهرات مردم عراق پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام(ره)، بویژه در نجف، و در گرامیداشت این پیروزی، تحت پیگرد رژیم بعث قرار گرفت و به سفارش شهید صدر(ره) به وطن خود بازگشت تا وکالت عام شهید صدر و نمایندگی او را نزد امام خمینی(ره) بر عهده گیرد.
مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی با ورود به ایران به خدمت امام خمینی(ره) مشرف شد و با موافقت ایشان، رابط امام(ره) و شهید صدر(ره) شد و پیامهای علمی نجف را به سمع امام(ره) میرساند.
ایشان سالها از اعضای فقهای شورای نگهبان بود و در این نهاد مقدس به خدمت اشتغال داشت تا اینکه با حکم مقام معظم رهبری به ریاست قوه قضائیه منصوب شد.
وی پس از مسئولیت در قوه قضایه با شروع مجدد درسهای فقه و اصول خود در شهر مقدس قم در کنار فعالیت های مؤثر سیاسی و استمرار خدمات شایان خود به نظام مقدس اسلامی، مسئولیت خطیر مرجعیت دینی را نیز بر عهده گرفت.
عضو مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام)، عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، رییس ومؤسس مؤسسه دائرة المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت(علیهم السلام)، عضو ونائب رئیس مجلس خبرگان رهبری، عضو ونائب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو فقهای شورای نگهبان، رئیس قوه قضائیه و رئیس هیئت عالی حل اختلاف وتنظیم روابط قوای سه گانه از مسئولیت های آن مرحوم بود.
آیت الله هاشمی شاهرودی سال گذشته(۳دی ماه ۱۳۹۷) در سن ۷۰ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
نظر شما