به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «رضا ایاز» با اشاره به اهمیت بازسازی و نگهداری از این بنای تاریخی و مذهبی در جمع خبرنگاران گفت: فاز دوم مرمت، بازسازی و جداره سازی واقع در ضلع شرقی مسجد انقلاب (سرخ) ساوه معروف به بازارچه عباسیه تکمیل شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه با اشاره به اینکه این مهم با همکاری و مساعدت شهرداری ساوه انجام پذیرفت، افزود: مسجد انقلاب ساوه از بناهای تاریخی و مذهبی این شهر است که نمادی از فرهنگ، تمدن دینی و مذهبی ساوجی ها می باشد که باید از آن به خوبی حفاظت و نگهداری شود.
این مقام مسئول بابیان اینکه فاز اول این مرمت و بازسازی دیوار و نمای ضلع غربی سال گذشته تکمیل شده بود، ادامه داد: فاز دوم آن نیز در سال جاری تکمیل و مرحله سوم بازسازی که کف سازی کوچه ضلع شرقی مسجد انقلاب است هم اکنون در دست اقدام است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس رایزنی های انجام شده و به منظور کمک به هنرمندان صنایع دستی، مقرر شده تا این کوچه محلی جهت عرضه محصولات صنایع دستی باشد و به همین منظور تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ساوه با بیان اینکه بنای اين مسجد مربوط به دوران سلجوقی است، بیان کرد: آنچه بيش از همه در اين مسجد جلب توجه میكند، محراب زيبا و با ارزشی مزين به چند كتيبه گچبری همراه با نقاشی و پوشش رنگين است.
ایاز از ديگر ويژگیهای اين بنای با ارزش را مناره زيبايی آن دانست و گفت: مسجد سرخ ساوه دارای مناره های زیبایی است که تمامااز آجر در سال ۴۵۳ هجری ساخته شده است و در دل شهر خود نمایی می کند.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری از بناهای تاریخی و مذهبی بیان کرد: این آثار نمادی از تاریخ و تمدن و میراث گذشتگان ما هستند که باید به خوبی از آنها حفاظت شده و به آیندگان تحویل شود.
مسجد سرخ ساوه در ضلع شمالی میدان انقلاب و جانب غربی بازار شهر ساوه بنا شده است و به دلیل وجود تزئینات زرشکی و کتیبههای قرمز رنگ، مسجد سرخ نام گرفته است.
این بنای ارزشمند تاریخی که در مجموعه تاریخی مسجد انقلاب ساوه قرار دارد در 9 آذر 1389 به شماره 29407 و مناره این مسجد در 15 دی ماه سال 1310به شماره 155 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما