به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «سید ابوالحسن نائینی» در نخستین همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی که امروز (چهارشنبه ۲۷ آذر) در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: سرمایه های اجتماعی یکی از مفاهیم مهم و کابردی در بسیاری از علوم است و نظریه سرمایه اجتماعی به طور ذاتی بسیار ساده است و ایده محوری آن را می توان در «رابطه» خلاصه کرد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ادامه داد: اعضای جامعه با برقراری تماس با هم قادر به همکاری با یکدیگر هستند و اینگونه تجاربی را کسب کرده که به تنهایی قادر به کسب این سرمایه نیستند.
وی اضافه کرد: این سوال وجود دارد برای انسجام این جامعه چه باید کرد، از کجا باید آغاز کرد، چگونه می توان روابط بین اعضای جامعه را برقرار کرد؛ اجرای اصول اسلامی بر سطوح مختلف سرمایه اجتماعی در این حوزه بسیار تأثیرگذار است و پیاده شده این اصول موثرترین روشی است که می تواند سرمایه اجتماعی را رشد و توسعه دهد.
نائینی افزود: سرمایه اجتماعی در بعد شناختی بر اساس اصول وحدت و اخوت و در بعد ساختاری بر اساس اصول تعاون، مراوده و مشورت و بسیاری از دستورات اسلامی شکل می گیرد و مشارکت اجتماعی با الگوی اسلامی می تواند تأثیر عمده بر رشد و توسعه جامعه داشته باشد.
وی تصریح کرد: بدون تردیدی یکی از موضوعات اساسی کشور ما در شرایط کنونی ساخت بنیان های جامعه است و هرگونه اقدامی در این راستا بدون توجه به سرمایه اجتماعی ابتر خواهد بود بنابراین ورود دانشگاه به بررسی جوانب مختلف سرمایه اجتماعی از نیازهای واقعی جامعه است.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین خاطر نشان کرد: نخستین همایش ملی سرمایه های اجتماعی برپایه آموزه های اسلامی گام نخست دانشگاه، دادگستری و استانداری قزوین برای ورود به این مقوله است که با همت و مساعدت دیگر نهادها می توان گام های بعدی را با جدیت بیشتری برداشت.
وی تأکید کرد: در خواست ما تشکیل کمیته ای برای رصد و پایش سرمایه اجتماعی است و حضور استانداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادگستری، شورای فرهنگ عمومی، نیروی انتظامی و نهادهای مردمی می تواند در تشکیل و کمک به این کمیته راهکار خوبی باشد.
نائینی یادآور شد: امیدواریم نتایج این همایش را در جریان سازی مسئله سرمایه اجتماعی در سطوح مختلف جامعه به کار گیریم.
نظر شما