به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز،
«فرهاد اسماعیلی» در کارگاه آموزشی طرح آزمایشی «هاد» با حضور مدیران، دبیران و مشاورین مدارس منتخب شیراز گفت: این طرح که نام کامل آن «هدایت استعدادهای دانش آموزان» است با هدف اجرای آئیننامه هدایت تحصیلی در دوره اول متوسطه اجرا می شود تا به دانش آموزان برای انتخاب آگاهانه رشتههای تحصیلی و شغلی خود در پایان این دوره کمک کند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس با اشاره به تأکید سند تحول بنیادین بر تدوین نظام جامع هدایت تحصیلی در پایه نهم دوره اول متوسطه، عنوان کرد: در این آئیننامه، مبنای هدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان در پایه نهم، عملکرد تحصیلی دانشآموز است که نقش والدین، مشاورین مدرسه، دبیران و مدیران نادیده گرفته شده است.
وی ادامه داد: باید زمینه آگاهی دانش آموزان به شکلی فراهم شود که خودشان بتوانند رشته شغلی و تحصیلی را انتخاب کنند و در این امر مهم، وظیفه ما شناسایی استعدادها، توانایی، رغبت ها و علاقمندی دانش آموزان است که در محیط مدرسه روی میدهد.
اسماعیلی، هدایت تحصیلی دانش آموزان را مأموریت اصلی دوره متوسطه اول عنوان کرد و افزود: بر همین اساس و با الگو گرفتن از طرح «شهاب»، طرح هدایت استعدادهای دانش آموزان (هاد) با هدف ایجاد زمینه هدایت تحصیلی صحیح دانش آموزان و اولیاء آنها طراحی شد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس تاکید کرد: در قالب این طرح و به کمک مدیران، معلمان و مشاورین مدارس منتخب، شامل مدارس هیئتامنایی، تیزهوشان، غیردولتی، عادی شهری و روستایی، زمینه شناسایی استعدادهای برتر حدود پنج هزار دانشآموز شیرازی فراهم میشود.
وی ادامه داد: از سال قبل و با همکاری سرگروههای آموزشی، بنیاد نخبگان فارس و دانشگاه شیراز، ضمن برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور دبیران متخصص، ابزار شناسایی این استعدادها نیز در قالب پرسشنامههای حاوی گویه های مختلف طراحی و آماده شد که دبیران را در شناسایی این استعدادها کمک میکند.
اسماعیلی با اشاره به اجرای آزمایشی این طرح برای اولین بار در 27 مدرسه منتخب از نواحی چهارگانه شیراز، گفت: اولین کارگاه آموزشی این طرح با حضور مدیران، دبیران و مشاورین مدارس منتخب متوسطه اول نواحی چهارگانه شیراز در حال برگزاری است و با اصلاح و رفع نواقص، این طرح به سراسر کشور تعمیم داده خواهد شد.
معاون آموزش متوسطه آموزش وپرورش فارس تصریح کرد: در دوره تأمین مدرس، این طرح که باهدف اصلاح الگوی تدریس معلمان انجام میشود نیز دبیران مدارس منتخب حضور داشته و عناوینی همچون الگوهای تدریس و روشهای تدریس خلاقانه آموزش داده میشود.
وی با بیان اینکه در شناسایی استعدادهای دانش آموزان الگوی هوش های 9 گانه گاردنر در نظر گرفته میشود، عنوان کرد: بر همین اساس معلمین به نحوی آموزش میبینند که در قالب روشهای تدریس نوین و الگوهای تدریس فعال و خلاقانه خود بتوانند در طول سال تحصیلی استعدادهای دانش آموزان را در حوزه یادگیری همچون هوش منطقی برای دبیران ریاضی، هوش طبیعتگرا برای معلمین تجربی، هوش هستیگرا برای دبیران معارف اسلامی، هوش درون فردی و برون فردی برای دبیران مطالعات اجتماعی، هوش کلامی برای دبیران ادبیات فارسی و ... که در آن تخصص کاری دارند را شناسایی کنند.
اسماعیلی با اشاره به نظارت مستمر بر اجرای مطلوب این طرح در قالب کمیتههای اجرایی و تخصصی و علمی شامل گروههای آموزشی، اداره دوره اول و دوم متوسطه، اداره «سمپاد»، مشاوره تحصیلی و انجمن اولیاء و مربیان، اعلام کرد: از ویژگیهای مهم این طرح، اجرای آن با کمترین هزینه و بهرهگیری از امکانات موجود است به نحوی که همکاران ما در ساعات موظف خود در فرایند اجرای این طرح مشارکت دارند.
نظر شما