به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آنچه درا دامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در سیامین روز از آذرماه ۹۸:
تلاش برای جبران کاهش بودجههای قرآن و مساجد از محل وقف و نیات واقفان
حجت الاسلام «سید مهدی خاموشی» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به کاهش بودجه فعالیت های قرآن قرآنی و مساجد در لایحه بودجه سال ۹۹، اظهار کرد: متاسفانه در سال 99 هم همانند چند سال اخیر با کاهش بودجه در حوزه قرآن و مساجد روبرو هستیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: به همین جهت ما در سازمان اوقاف و امور خیریه تلاش داریم موقوفاتی را که با نیات مرتبط با حوزه های علمیه، قرآن و حمایت از تبلیغ دین مبین اسلام و مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) است، پررونق و عمل به وقف را بیشتر و نمایان تر کنیم.
حجت الاسلام خاموشی در ادامه از برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در مشهد مقدس خبر داد و گفت: مسئولین این استان در حال تدارک برگزاری این مسابقات در جوار آستان مقدس حضرت علی بن موسی الرضا(ع) هستند.
وی خاطرنشان کرد: این مسابقات فروردین ماه سال آینده برگزار و اختتامیه آن در حضور مقام معظم رهبری انجام میشود.
برگزاری آزمون نظری هشتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن/اعلام نتایج نیمه اسفندماه
آزمون نظری هشتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان که سومین و آخرین مرحله آزمونهای این دوره است، پنجشنبه، ۲۸ آذرماه، با حضور ۱۱۰ نفر از پذیرفته شدگان؛ شامل ۲۲ نفر در بخش مدرسان و ۸۸ نفر در بخش قاریان برگزار شد.
از ویژگیهای آزمون نظری دوره هشتم ارزیابی، برگزاری این آزمون به صورت همزمان، در تهران(حسینیه الزهرا(س) واقع در مجتمع امام خمینی (ره))، مشهد مقدس(مرکز جامعهالمصطفی العالمیه) و یزد(پژوهشگاه آیتالله خاتمی) است. علت برگزاری مرحله سوم در شهرهای ذکر شده به جز تهران، به حد نصاب رسیدن تعداد شرکتکنندگان در این دو استان است.
در میان شرکتکنندگان این مرحله، قاریان ممتازی همچون مسعود نوری، وحید نظریان، وحید خزایی، مهدی شایق، مجتبی محمدبیگی، سعید حاجیان و طه کبیری حضور داشتند.
برگزاری این مرحله به منظور ارزیابی معلومات نظری و تئوری قاریان و مدرسان در مباحث مختلفی از جمله صوت، لحن، تجوید، وقف و ابتدا، قرائات، علوم قرآنی، مفردات، درک معنای آیات و… است.
یادآور میشود، هشتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن، اردیبهشتماه امسال با ثبت نام از متقاضیان آغاز شد و در اسفندماه سال جاری به اتمام میرسد.
نتایج نهایی هشتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن، نیمه اول اسفندماه سال جاری از طریق پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی قرآن به نشانی www.quranshora.ir اعلام می شود.
پذیرش دانشجوی ارشد در دانشگاه معارف اسلامی/۱۲ دی ماه؛ آخرین مهلت ثبتنام
دانشگاه معارف اسلامی برای سال تحصیلی 1399-1400 از میان طلاب علاقمندان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته های مدرسی معارف قرآن و حدیث، مدرسی مبانی نظری اسلام، مدرسی اخلاق اسلامی، مدرسی انقلاب اسلامی و توسعه و تبلیغ فرهنگ دینی، دانشجو می پذیرد.
علاقمندان تا 12 دی ماه سال جاری فرصت دارند برای ثبت نام در دانشگاه معارف اسلامی اقدام و برای کسب اطلاعات تکمیلی به پایگاه اطلاع رسانی این دانشگاه به نشانی maaref.ac.ir/ مراجعه کنند.
بنا بر این گزارش، مهلت ثبت نام برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته های فوق، به هیچ تمدید نمی شود و ضمنا تحصیل در این رشته ها کاملا رایگان است.
از پذیرش دانشجو از ۵۵ کشور تا کتابخانهای با ۱۵۰ هزار عنوان کتاب در دانشگاه قرآن و حدیث
حجتالاسلام «احمد غلامعلی»، در مراسم بیستمین سال تاسیس دانشگاه قرآن و حدیث گفت: در سال ۱۳۷۸ دانشکده علوم حدیث در جوار سیدالکریم حضرت عبدالعظیم الحسنی شروع به فعالیت کرد؛ در واقع نخستین مرکز آموزش عالی غیرانتفاعی علوم حدیث در رشته علوم حدیث با ۸۰ دانشجو برقرار شد و تنها مقطع تحصیلی در آن زمان، کارشناسی بود.
معاون آموزش و پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث افزود: در آن روز ده هزار جلد کتاب در کتابخانه دانشکده وجود داشت و تنها دو عضو هیئت علمی داشتیم ولی امروز ۱۵۰ هزار کتاب در خدمت دانشجویان است.
وی با بیان اینکه دانشکده مجازی علوم اسلامی در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد افزود: در سال ۱۳۸۹، دوره کارشناسی ارشد در شعبه اصفهان آغاز شد و در سال ۱۳۹۱ مرکزیت دانشکده به قم منتقل و تبدیل به دانشگاه شد و رشتههای آن هم توسعه یافت و از سال ۹۱ تا ۹۴ گروههای آموزشی توسعه قابل ملاحظهای یافتند.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه قرآن و حدیث تصریح کرد: سه شعبه دانشگاه در شهرهای مختلف یعنی مشهد، اصفهان و تهران در حال فعالیت است همچنین ۳۰ شعبه مجازی در داخل تاسیس شده و در ۵۵ کشور هم آزمون برگزار و دانشجوی مجازی میپذیریم.
غلامعلی بیان کرد: ۳۲ نفر عضو هیئت علمی در رتبههای مختلف استادیاری، دانشیاری و ... داریم همچنین دورههای آموزشی کوتاه مدت در شهرها و کشورهای مختلف مانند لبنان، سوریه و پاکستان و عراق برگزار شده است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۸، بیش از ۷۰ عنوان کتاب درسی، سه نشریه از جمله علوم حدیث داریم که دو نشریه ما، علمی پژوهشی است همچنین همایشاتی مانند شیخ بهایی و ۹ همایش حدیث پژوهش را برگزار کردهایم.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه قرآن و حدیث با بیان اینکه تربیت دانشجویان فرهیخته، انقلابی و موثر از جمله دستاوردهای این دانشگاه است تصریح کرد: همچنین فراگستری علوم انحصاری حوزوی و فراهم کردن زمینه تدریس این نوع رشتهها در دانشگاهها از دیگر دستاوردهای این دانشگاه است؛ ضمن اینکه ۲۳ رشته و سرفصل توسط این دانشگاه تصویب و در سایر دانشگاهها پیاده میشود.
وی افزود: تدوین بیش از ۷۰ عنوان کتب درسی تخصصی با همکاری سمت و وزارت علوم از دیگر دستاوردهای این دانشگاه است.
غلامعلی ادامه داد: ۱۵۰ هزار جلد کتاب در زمینه علوم حدیث و قرآن در اختیار دانشجویان قرار دارد؛ همچنین بیش از دو هزار پایان نامه و ۹۳ شماره علوم حدیث و ده شماره علمی تخصصی کتاب و سنت را نشر دادهایم.
وی با اشاره به دستاوردهای کسب شده در جشنوارههای کتاب سال جمهوری اسلامی و حوزه بیان کرد: عناوین برتر در المپیادهای دانشجویی و موفقیت در آزمونهای ارشد و دکتری از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در طول سالیان تاسیس بوده است.
نمایش آموزههای معارفی و قرآنی از قاب انیمیشن
شبکه قرآن و معارف سیما و مرکز پویا نمایی صبا، در نشستی مشترک تفاهمنامه همکاری رسانهای مشترک را به امضا رساندند.
بر پایه این گزارش، «جواد شیخ اکبری» با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر استفاده از ظرفیتهای هنر در ترویج آموزههای معارفی گفت : تولید آثار معارفی برای کودکان و خردسالان کار دشواری است، زیرا می بایست این مباحث را به زبانی ساده و قابل فهم برای این گروه سنّی منتقل کنیم.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با تاکید به جایگاه ویژه گروه خردسال تا نوجوان در طرح جامع معارف سیما افزود : در این طرح سه موضوع اصلی با عناوین اعتقادات، اخلاق و احکام با ۲۱ مبحث معارفی تدوین و تبیین شده است که نقشه راه شبکه قرآن و معارف سیما است.
وی در ادامه گفت: شبکه قرآن و معارف سیما از نظر برخورداری از محتوای معارفی بسیار غنی است و آمادگی کامل دارد تا برای ساخت پویانماییهای مناسبتی، معارفی، احکام نوجوانان، اخلاق و اعتقادات با مرکز صبا همکاری داشته باشد.
در ادامه این نشست «محمد رحیم لیوانی» با توفیقات مرکز صبا در ساخت برنامههای قرآنی و اخلاقی گفت: در دوره جدید مرکز صبا، مقرر شده تا با هر یک از شبکههای سیما یک پروژه مشترک تعریف کنیم که در موارد تجربه شده، نتایج مطلوبی بدست آمده است.
رییس مرکز پویانمایی صبا تصریح کرد: با توجه با تاکید ریاست محترم سازمان مبنی بر ساخت برنامههای قرآنی و اخلاقی برای نوجوانان، مرکز صبا تدابیرکاربردی مناسبی را در سه طرح اندیشیده و اجرایی کرده است. طرح اول مربوط به برداشتهای اخلاقی از آموزه های قرآنی است که بطور غیرمستقیم پیام اخلاقی را به مخاطب نوجوان خود منتقل می کند.
لیوانی ادامه داد: طرح دوم مربوط به قصص قرآنی است که پیام های معارفی و اخلاقی را به صورت مستقیم نمایش می دهد و طرح سوم به زندگی پیامبران و اولیای الهی مربوط میشود که مخاطب خود را با سیره زندگی آن بزرگواران آشنا میکند.
وی همچنین از آمادگی مرکز پویا نمایی جهت ساخت و سفارش ادعیه، اذانگاهی بصورت ویژه برای شبکه قرآن و معارف و همچنین ارائه خدمات کارشناسی در حوزههای مختلف از جمله گرافیک و انیمیشن خبر داد.
در پایان مراسم، تفاهمنامه مشترک تولید ۵۲ میان برنامه گرافیک و انیمیشن با موضوع آموزش احکام به نوجوانان به امضاء رسید.
آغاز پخش «خوشبخت» همزمان با زمستان
جنگ صبحگاهی و جدید «خوشبخت» با محوریت ازدواج و تحکیم خانواده از یکشنبه، اول دی ماه و همزمان با آغاز فصل زمستان به روی آنتن شبکه قرآن و معارف تلویزیون می رود.
بر این اساس، «خوشبخت» روزهای شنبه با حضور حجت الاسلام تراشیون به موضوع جوانی و سال های منتهی به ازدواج، یکشنبه ها با موضوع انتخاب همسر با کارشناسی استاد کمن، دوشنبه ها با حضور خانم ضرابی ها به مسئله دوران عقد و ۴ سال اول ازدواج، سه شنبه با محوریت تحکیم زندگی مشترک با کارشناسی استاد دوایی و روزهای چهارشنبه با حضور استاد مهکام به موضوع فرزند پروری می پردازد.
تدبر در قرآن و آموزش اصلاح قرائت نماز توسط استاد قره شیخلو با عنوان «هر روز با قرآن»، اصلاح سنت های غلط تغزیه در بخش «طب سنتی اسلامی» با کارشناسی «حسن اکبری» و آیتم نمایشی ـ عروسکی با محوریت مسائل و موضوعات روز از دیگر بخش های این جنگ صبحگاهی می باشد.
اجرای برنامه جدید «خوشبخت» را «مهدی حاجی» به همراه همسر خود «بهاره امیری» بر عهده دارند.
«خوشبخت» به تهیه کنندگی «پرویز امیری» و کارگردانی «محمد برزویی» کاری از گروه علوم قرآنی شبکه قرآن و معارف سیما است که شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت ۹ صبح تقدیم مخاطبان قرآنی و معارفی تلویزیون می شود.
نظر شما