خبرگزرای شبستان/اراک: فرهنگسراهای شهر اراک هفت سالی می شود که میزبان کودکان و والدین آنها در کلاس های مختلف آموزشی است و این کلاس ها با استقبال گسترده والدین و کودکان روبرو بوده است در شهر اراک دو فرهنگسرا با مدیریت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک فعالیت می کند که در کل طول سال با هدف آموزش و ایجاد شور و نشاط بین کودکان و والدین فعالیت می کنند.
وقتی که وارد این فرهنگسرا ها می شویم با وجود فضای کم آموزشی، شاهد برگزاری کلاس های مختلف و با جمعیت زیاد هستیم که مادران و فرزندان با شوق در این کلاس ها شرکت می کنند و آموزش های لازم را فرا می گیرند.
با وجود اینکه مدت 7 سال است که این کلاس ها آن هم به صورت رایگان برگزار می شود و تبلیغات محیطی که انجام می شود اما بسیاری از خانواده ها از وجود این کلاس ها مطلع نیستند.
برای اطلاع بیشتر از چگونگی برگزاری این کلاس ها وارد فرهنگسرای شهر اراک شدم، در لابی فرهنگسرا کودکانی 3 تا 6 ساله را دیدم که با شور و نشاط با یکدیگر به گفتگو می پرداختند و دست سازهای هنری خود را که زیر نظر مربی مهربان و خوشرویی ساخته شده بود به یکدیگر نشان می دانند و با همان عروسک های کاغذی کوچک با شور و نشاط به دنبال هم می دویدند این ساعت تفریح و استراحت آنان بین دو کلاس جاگورتا و اوریگامی بود.
صدای دخترکی به گوشم رسید که در آن طرف فرهنگسرا کاردستی خود را با شور و نشاط به مادرش نشان می دهد و با اشتیاق از اینکه کاری مهم انجام داده شاد است.
روی میز و نیمکت های که در گوشه دیگری از فرهنگسرا چیده شده بود مربی دلسوز و مهربانی با وجود اینکه کلاس تمام شده بود و زمان استحرات بود هنوز در کنار بچه ها نشسته بود و به آنان که کار دستی خود را به اتمام نرسانده بودند کمک می کرد و لبخند می زد و همواره مشغول کار بود.
در گوشه ای دیگر اتاق شیشه ای فرهنگسرا که با پرده ای بسته شده بود و از داخل آن صدای بانوان شنیده می شد توجهم را جلب کرد، وارد اتاق شدم و مادرانی را دیدم که در زمان آموزش و کلاس های فرزندان خود به اموزش می پردازند و با شور و نشاط در این کلاس شرکت می کنند.
بانوانی که فرزندان خود را برای آموزش به کلاس آورده بودند در ساعت کلاس فرزندان بیکار نبودند چرا که مدیریت سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک و مدیریت فرهنگسرا برای آنان نیز کلاس هایی را به منظور جلوگیری از اتلاف وقف در ساعت کلاس کودکان در نظر گرفته بودند و مادران نیز استقبال خوبی از این کلاس ها داشته و اعلام رضایت می کردند.
شروع به صحبت با بانوی شدم که در کلاس شرکت داشت این بانوی جوان ضمن تقدیر از مدیریت فرهنگسرای شهر گفت: من چند سالی است که کودکم را به این کلاس ها می آورم و علاوه بر اینکه دخترم آموزش می بیند و در کلاس ها شرکت می کند، خودم هم در کلاس های مختلف شرکت کرده ام.
وی گفت: این آموزش ها بسیار کاربردی است و بسیاری از بانوان با شرکت در این کلاس ها خود توانسته اند شغلی برای خود ایجاد کنند و آثار هنری زیبایی خلق کنند.
این مادر گفت: من تا کنون در کلاس های هنری همچون فرش بافی، زیور آلات، هنرهای دستی همچون معرق، منبت، پیکره تراشتی و آشپزی شرکت کرده ام و فرزندم نیز در کلاس های قرآن، زبان و کاردستی حضور داشته است.
بانوی دیگر ضمن تقدیر از مدیریت فرهنگسرا گفت: کلاس های امداد و نجات، ایمنی و بهداشت و مشاوره بسیار برای ما کاربردی بوده و با شرکت در این کلاس های اطلاعات خوب و مفیدی به دست اوردیم.
کنار دختر بچه ای که با شادی در کنار دوستانش بازی می کرد و یک کاردستی در دستش بود رفتم و از او در مورد کلاس هایی که شرکت کرده پرسیدم، او گفت: من کلاس های فرهنگسرا را دوست دارم و دوستان خوبی پیدا کرده ام و مربی های اینجا خیلی مهربان هستند.
هلیا گفت: من در کلاس های قرآن، زبان، اوریگامی، خلاقیت و نقاشی شرکت کردم.
مهگل نیز که یکی دیگر از کودکان شرکت کننده در این کلاس ها بود و گفت: من هم کلاس های فرهنگسرا را دوست دارم چون از مهد کودک رفتن بهتر است و اینجا دوست های خوبی پیدا کرده ام.
این کودک 5 ساله افزود: ما برای جشن یلدا کاردستی هایی آماده کردیم و می خواهیم به همراه خاله شیوا(مربی کلاس) جشن یلدا برگزار کنیم.
علیرضا پسر بچه 6 ساله که به همراه مادر و خواهر کوچکش در کلاس های فرهنگسرا شرکت کرده بود گفت: من کلاس جاگورتا و قرآن شرکت می کنم و مامانم هم به همراه خواهر کوچکم در کلاس های مادرها شرکت می کند.
وجود این فرهنگسراها و کلاس های آموزشی بسیار موثر در امر آموزش است و لازم است از این ظرفیت شهرداری به خوبی استفاده شود.
این کلاس های آموزشی فقط ویژه بانوان و فرزندان نیست بلکه کلاس های هم برای پدران برگزار می شود که می توان از جمله این کلاس ها به شاهنامه خوانی و از این دست کلاس ها اشاره کرد.
برگزاری کلاس های در دو بخش آموزشی و توانمند سازی
به سراغ مدیر فرهنگسرای شهر رفتم آقای محمود افتخاری فرد که مردمی جوان و خوشرو بود گفت: درب های فرهنگسرای شهر همواره به روی والدین و بچه ها باز است و ما همواره میزبان این عزیزان هستیم.
افتخاری فرد با اشاره به اینکه کلاس های فرهنگسراهای شهرداری به صورت ترمی برگزار می شود، افزود: این کلاس ها در دو بخش آموزشی و توانمند سازی ویژه والدین و فرزندان بعد از ثبت نام در 12 جلسه برگزار می شود که هر ترم بنا بر درخواست خانواده ها و همینطور صلاحدید مدیریت کلاس های مختلفی برگزار می شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: در فرهنگسرای شهر علاوه بر برگزاری همایش ها و برنامه های اینچنینی برنامه های مناسبتی، همچون جشن ها و مراسم های خاص در ایام مختلف سال، برگزاری نمایشگاه های مختلف و کلاس های آموزشی و با مشارکت دستگاه های همچون هلال احمر، بهزیستی، آتشنشانی و ... نیز برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: هدف ما از برگزاری این کلاس ها در آمدزایی نیست بلکه ارتقاء سلامت اجتماعی و مشارکت اجتماعی شهروندان اراکی است چرا که حضور و مشارکت شهروندان در امور سبب حرکت رو به جلو و پیشرفت هر چه بهتر جامعه می شود.
افتخاری فرد با اشاره به اینکه در ترم زمستان چند کلاس به کلاس های آموزشی اضافه شده است، بیان کرد: علاقمندان در این ترم می توانند در کلاس های چرم دوزی، حجم سازی، نقطه کوبی، آبستره، موسیقی، زبان، نقاشی، خلاقیت، اوریگامی، جاگورتا، قلم زنی روی مس و پیکره تراشی شرکت کنند.
فعالیت 10 سرای محله از تابستان ۹۸
به منظور اطلاعات بیشتر در رابطه با فعالیت های سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک به سراغ سرپرست سازمان رفتم، حمید کربلایی حسنی گفت: استقبال از کلاس ها و دوره های آموزشی در فرهنگسراهای شهر اراک سبب ایجاد 10 سرای محله در نقاط مختلف شهر اراک به ویژه نقاط حاشیه ای و کمتر برخوردار شد.
وی با اشاره به اینکه این سراهای محله از ابتدای تابستان جاری فعالیت خود را آغاز کرده اند، افزود: در راستای راه اندازی این سراهای محله که به منظور توانمند سازی بانوان تشکیل شد، با آموزش و پروش تفاهم نامه ای به امضا رسید که در نوبت مخالف تایم مدرسه کلاس های آموزشی برای والدین به ویژه مادران برگزار شود.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک با اشاره به اینکه توانمند سازی و آگاه سازی بانوان در حوزه های مختلف امری ضروری است، بیان کرد: کلاس های این سراها در حوزه های بهداشتی، آسیب های اجتماعی و خانواده، مشاوره، کارآفرینی، ایمنی، کمک های اولیه، آگاه سازی بانوان و .... برگزار می شود.
وی با اشاره به استقبال گسترده بانوان در طول این دو ترم تابستان و پاییز از کلاس های آموزشی سرای محله گفت: در طول تابستان علاوه بر کلاس برای والدین، کلاس های آموزشی برای فرزندان نیز برگزار می شد که با استقبال خوبی از سوی خانواده ها روبرو بود.
کربلایی حسنی ادامه داد: در ترم پاییز کلاس ها فقط ویژه والدین بود که بیش از 3 هزار نفر در این کلاس ها شرکت داشتند و از کلاس های آموزشی در موضوعات مطرح شده بهره مند شدند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: امید است با برپایی این سراهای محله و برگزاری اینگونه کلاس ها بتوانیم گامی مثبت در راستای آگاه سازی خانواده ها و همچنین توانمند سازی آنان برداریم.
نظر شما