به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» امروز(دوشنبه 2دی) در گردهمایی استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران که در مرکز مدریت حوزه علمیه خواهران برگزار شد، نخبگی را محصول اراده دانست و خاطرنشان ساخت: با اراده فرصت ایجاد می شود و شما با انگیزه شرایط را به سود خود رقم می زنید.
مدیر حوزه های علمیه خواهران افزود: دانشمندان بزرگ زیرپله های منازلشان را آزمایشگاه می کردند و بدون حمایت دیگران دست از تلاش نمی کشیدند، به همین جهت اندیشمندانی همچون ادیسون به نتیجه رسیدند.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور تصریح کرد: ما تا چنین روحیه ای را در استعدادهای برتر نداشته باشیم نباید منتظر شکل گیری نخبگی باشیم به همین جهت خیلی از استعدادها ختم به نخبگی نمی شود.
وی با تأکید بر این که سؤالات نخبه پیرامون یک مسأله دقیق است، ابراز داشت: اگر پرسشی که در جان ما شکل می گیرد از قوت لازم برخوردار نباشد نمی توانیم مسائلی را حل کنیم که از جنس تولید دانش و پیشران علم باشد؛ این بحث پرسشگری محصول یک فضای پرسشگری حوزوی است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران یادآور شد: حوزه علمیه باید کانون جوشش پرسش و اندیشه ورزی عمومی باشد و اگر حوزه علمیه فرصت پرسشگری را به طلاب خود ندهد و فضای عمومی حوزه فرصت سؤال را در مجموعه خودش به شرایط نشناسد و شرایط برای شناسایی مشکلات و نگران کردن نسبت به آینده ایجاد نکند، هیچگاه جامعه نخبگانی در حوزه علمیه در نقطه مطلوب نخواهد نشست.
وی خاطرنشان کرد: به فضل پروردگار این چیزی که امروز به نام تهدید از آن یاد می شود یعنی فضای مجازی اگر برای هرکس دیگری تهدید است، برای شما فرصت است و از آن به بهترین نحو استفاده کنید.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان این که فضای مجازی فرصت است و محقق را با سؤالات واقعی آشنا می کند، گفت: البته باید قدرت داشت تا بین سؤالات محدود تولید شده توسط یک جریان قلم به مزد و یک برایند سازی از مجموعه آن چه که جامعه به عنوان سؤال اصلی خود در فضای مجازی مطرح می کند، فرق گذاشت.
حجت الاسلام بهجت پور با بیان این که به میزان تلاطمی که در پرسش ها از طریق فضای مجازی در کشور ایجاد می شود فرصت تحقق فضا برای نخبگان در حل مسائل بالاتر خواهد رفت، عنوان کرد: فضای مجازی بخش پنهانی را که در محیط های خودتان به آن دست پیدا نمی کنید را در اختیار شما می گذارد.
وی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی واقعی را در فضای حوزه ضروری خواند و افزود: شما وقتی می توانید منطقی مسلط در حوزه فضای دینی داشته باشید که بدانید رقیب شما چه می گوید و آنچه که تبدیل به سؤال در جان خودتان شده است را بدانید و نقطه ضعف خود را درک کنید، آن وقت می توانید نخبه واقعی باشید.
نظر شما