مشکلات گسترده کشاورزان و طرح تثبیت اراضی ملی

رفع مشکل کشاورزان در سایه طرح تثبیت اراضی ملی نیازمند اندیشیدن راهکار جدی است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

 

لرستان سرزمینی جامانده از توسعه و صنایع است، مردم این استان مجال چندانی برای کار در کارخانه ها و شرکت های تولیدی ندارد.

 

کشاورزی و باغداری را می توان تکیه گاه اشتغال در استان لرستان دانست، گرچه کشاورزی هم از شغل های فصلی است اما برای قشر روستانشین استان به منزله جوی آبی برای گذران زندگی است.

 

در صورت نبود اندک زمین های کشاورزی ماندن خانواده های روستایی در مناطق روستایی بی معنی شده و این قشر هم ناچار به مهاجرت و حاشیه نشینی شهر ها به امید یافتن شغلی و کسب درآمدی برای گذراندن معاش خانواده است.

 

این روزها اما عده ای از کشاورزان با طرح اراضی ملی مواجه شده و اندک سرمایه زمین کشاورزی خود را از دست می دهند.

 

قالب کشاورزی استان لرستان سنتی است و زمین های کشاورزان از پدر به فرزند به ارث رسیده است و با هر نسل انتقال زمین از پدر به فرزند زمین ها بین فرزندان تقسیم شده و بسیاری از کشاورزان استان سرمایه ای اندک از زمین کشاورزی دارند.

 

نشان اراضی ملی برای کشاورزان به معنی از دست دادن سرمایه و فرصت اشتغال خانواده است و خانواده های روستایی را با آسیب جدی بیکاری و تامین معاش مواجه می کند.

 

تجمعی آرام و بی صدا در مقابل استانداری لرستان توجهم را جلب می کند، افرادی ساده پوش و بی صدا که تنها پارچه نوشته های در دست به امید رساندن صدای اعتراض خود ایستاده اند.

 

این افراد اندک زمین های کشاورزی خود را در سایه  قانون رفع تداخل اراضی ملی و کشاورزی از دست داده اند و به امید رساندن صدای خود به گوش مسئولان آمده اند.

 

خشکسالی های چند سال اخیر مشکلات بسیاری برای کشاورزی و دامداران این منطقه به وجود آورده و اختلاف بر سر مالکیت اراضی کشاورزی با منابع طبیعی نیز به این مشکلات دامن زده است به طوری که خواهان تعیین تکلیف و حل هر چه سریعتر این دغدغه هستند.

 

محمد یکی از کشاورزان بخش رباط خرم آباد، گفت: با انتخاب زمین های کشاورزی ما به عنوان اراضی ملی درواقع ما بیکار می شویم.

 

 

وی با بیان اینکه این زمین ها از پدران ما به ارث رسیده است، افزود: مانده ام از منطقه ای که محل زندگی اجدادمان بوده به کجا مهاجرت کنم تا بتوانم معاش خانواده را تامین کنم.

 

وی ادامه داد: انتظار می رود مسئولان به فکر کشاورزان باشند و در این طرح تجدید نظر کرده و به کشاورزان اجازه کشاورزی در منطقه آبا و اجدادی مان را بدهند.

 

نادر دیگر کشاورزی این منطقه گفت: این زمین های کشاورزی  آبا و اجدادی ما هستند و قبل از ما پدران ما در این اراضی کاشت و برداشت داشته اند.

 

وی ادامه داد:  انتظار می رود برای حمایت از کشاورزان در این طرح تجدید نظر به عمل آید.

 

پرویز دیگر کشاورز لرستانی با بیان اینکه من تنها سه قطعه کوچک زمین کشاورزی داشته ام که هم اکنون در لیست اراضی ملی قرار گرفته است، افزود: انتظار می رود در اجرای این گونه تنها بیشتر به معیشت و مشکلات مردم توجه شود.

 

وی افزود: هم اکنون من و دو فرزند پسرم که هر دو متاهل هستند با کشاورزی زندگی خود را تامین می کردیم که با از دست دادن زمین هایمان توان انجام کاری دیگر را نداریم.

 

 

احمد دیگر کشاورز معترض به منابع طبیعی و طرح اراضی ملی، بیان کرد: امسال با افزایش قیمت کودهای کشاورزی و هزینه ماشین آلات، کشاورزان رنج زیادی را در انجام کار خود باید تحمل کنند.

 

وی با اعتراض به انتخاب زمین های کشاورزی به عنوان اراضی ملی، گفت: انتظار می رود مسئولان بیشتر به فکر مردم باشند و برای رفع مشکلات و دغدغه های مردم تلاش کنند.

 

این کشاورز با بیان اینکه هزینه تامین کود های به نرخ دولتی هم از 17 هزار تومان در سال گذشته به 52 هزار تومان در سال جدید رسیده است،افزود: کسانی که سهمیه دولتی ندارند باید برای تامین کودهای کشاورزی هزینه گزافی را پرداخت کنند، که انتظار می رود حمایت از کشاورز و کشاورزی بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

 

اجرای قانون رفع تداخل اراضی ملی و کشاورزی در لرستان

 

رمضان زاده با اشاره به اجرای قانون رفع تداخل اراضی ملی و کشاورزی دراستان، گفت: با اجرای این طرح بیش از سه هزار هکتار از اراضی ملی به اراضی کشاورزی افزوده شده است.

 

« کاووس رمضان زاده افزود: طی سال جاری قانون رفع تداخل اراضی ملی و کشاورزی در لرستان اجرایی شده است.

 

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: طی سال جاری حدود ۸۰ هزار هکتار از اراضی ملی و کشاورزی استان با اجرای این قانون تعیین تکلیف شده است.

 

وی بیان کرد: با اجرای این طرح بیش از سه هزار و 100 هکتار از اراضی ملی به  اراضی کشاورزی استان اضافه شده است.

 

رمضان زاده ادامه داد:  از مجموع اراضی تعیین تکلیف شده حدود ۵۹ هزار هکتار اراضی ملی تثبیت شده است.

 

 

وی افزود: از مجموع اراضی ملی تثبیت شده حدود و از این میزان حدود ۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی بوده که سه هزار و ۱۰۰ ر هکتار از اراضی ملی کسر و به مساحت کشاورزی این استان اضافه شد.

 

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: برنامه ما این بوده که تا پایان امسال بتوانیم این میزان را به ۱۰۰ هزار هکتار برسانیم و اراضی کشاورزی آزاد شده از منابع ملی را در سطح پنج هزار هکتار داشته باشیم.

 

مساله اختلاف مردم با منابع طبیعی بر سر زمین های زراعی باعث ایجاد نگرانی برای کشاورزان شده است که باید نظر کارشناسانه و دقیق و پیروی از قانون معیار اصلی حل این اختلاف قرار گیرد.

 

به رغم  دستاوردهای مهم و قابل توجه در زمینه حفظ، ساماندهی و توسعه اراضی ملی، لازم است در تدوین و اجرای بخشنامه ها و مقررات اولویت باید حمایت از مردم باشند و  نباید از کشاورزان و تولیدکنندگان عرصه امنیت غذایی کشور غفلت شود.

 

کد خبر 871445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha