به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،« محمد دستورانی» در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه با موضوع هفته بزرگداشت سوادآموزی بابیان اینکه سمنان ازنظر سواد در زمره استانهای برتر قرار داردگفت: پراکندگی بالا، بیسوادی کم و شناسایی افرادی که سر کلاس نهضت سوادآموزی حضور یابند از دشواریهای این مسیر محسوب میشود لذا گاهی باید کیلومترها مسیر را طی کرد که این افراد شناسایی شوند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه سوادآموزی چهار هزار و ۵۹۰ نفر کمسواد و بیسواد از سوی وزارت به این استان تکلیف شده است اظهار داشت: از این تعداد تاکنون دو هزار و ۳۰۳ نفر معادل ۵۰ درصد تعهد محقق شده است.
وی پیشبینی کرد: تعداد افراد ثبت نامی در کلاسهای سوادآموزی به چهار هزار و ۳۳۰ نفر تا پایان دیماه سال جاری برسد.
به گفته دستورانی با این رقم بخش عمدهای از تعهدات، اجرایی خواهد شد که البته باید گفت این تعداد آمار بالایی محسوب میشود اما با همه تفاسیر تمام توان خود را به کار بستیم که حداکثر افراد تحت پوشش قرار گیرند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان بابیان اینکه سال ۵۶ تنها حدود ۶۰ درصد در این استان باسواد بودند که اکنون این نرخ به ۹۸.۵ درصد رسیده است، ابراز داشت: درگذشته فاصله معناداری بین سواد دختران و پسران، شهری و روستایی وجود داشت اما امروز به برکت انقلاب هیچ دانشآموزی نداریم که دسترسی به امر سواد و تحصیلات نداشته باشد که این به معنای پایان رسیدن بیسوادی در استان نیست.
وی بااشاره به اینکه پیماننامه تهیهشده طی هفته سوادآموزی با حضور معاون وزیر و استاندار امضا خواهد شد، افزود: در این پیماننامه فرمانداران، رؤسای آموزشوپرورش و همهکسانی که میتوانند در کاهش بیسوادی نقش داشته باشد همقسم میشوند که در مسیر سواد بخشی استان سمنان حرکت کنند.
دستورانی بابیان اینکه سند راهبردی سوادآموزی استان سمنان تدوینشده است اضافه کرد: در این سند وضعیت سوادآموزی تا افق ۱۴۰۴ کاملاً ترسیمشده است بر این مبنا که همهساله بخشی از این افراد کمسواد و بیسواد روانه کلاسهای سوادآموزی شوند و عدد مطلق به سمت صفر گرایش یابد.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان تصریح کرد: با توجه به اینکه میامی جزو یکی از سیویک شهرستان محروم توسط وزارت کشور تعریفشده است لذا بنا بر تکلیف استاندار میبایست برای شتاب بخشی سواد سند جداگانهای در میامی ترسیم شود که این امر آماده شده است و برای شهرستانهای دیگر نظیر آرادان نیز در دستور کار قرار دارد که منتها اولویت با میامی خواهد بود.
وی بابیان اینکه دو مرکز یادگیری محلی در سمنان و دامغان وجود دارد، افزود: ۳۰۰ نفر از کسانی که دوران سوادآموزی را طی کردند اما فاقد مهارت هستند در این مراکز مهارتهای زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی، شغلی و حرفهای را آموزش میبینند که نشان میدهد صرفاً به سوادآموزی اکتفا نشده است.
دستورانی با اشاره به اینکه در رفع بیسوادی اقدام به شناسایی افراد کمسواد و بیسواد در گروههای هدفی نظیر زندانها، اتباع، عشایر، والدین دانش آموزان و گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال شده است، ابراز داشت: ۷۵۰ نفر اتباع، ۱۵ زندانی، چهار سرباز و ۳۲۳ نفر گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال در کلاس سوادآموزی حضور یافتند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان بابیان اینکه هر چه تعداد بیسواد در جامعه بیشتر باشد دامنه آسیبهای اجتماعی نیز بهتبع آن بیشتر خواهد شد، تصریح کرد: با توجه نیاز روز جامعه آشنایی با رایانه و مهارتهای مربوط و به آن در دستور کار قرار گرفت که بر این اساس ۱۱۵ نفر از افرادی که دوره سوادآموزی را طی کردند در این کلاسها حضور یافتند.
وی افزود: انتظار میرود که شورای پشتیبانی سوادآموزی در مرکز استان با ریاست استاندار اهتمام کافی و وافی در این زمینه داشته باشند که با دستور وی، فرمانداران نیز پایکار حضور یابند و بیش از گذشته کمک کنند تا برنامههای عملیاتی ریشهکنی بیسوادی به نتیجه برسد.
دستورانی افزایش گستره سواد در هر جامعه را نشانه رشد، پیشرفت و ترقی آن جامعه دانست و بیان داشت: ما در گام دوم انقلاب بهصورت جدیتر از گذشته به دنبال فراهم کردن بسترهای رشد و تعالی جامعه هستیم.
نظر شما