لزوم راه اندازی جامعه قرآنی در خوزستان/ تجلیل از برگزیدگان قرآنی تا پایان سال جاری

خوزستان مهد اولین های قرآنی کشور است و قاریان، حافظان و نخبگان قرآنی بسیاری را در خود جای داده که امروزه از چشم اکثریت جامعه دور مانده اند و این اتفاق به گونه ای نمود پیدا کرده که علاوه بر مهجوریت قرآن، فعال و نخبه قرآنی نیز مهجور واقع شده است.

خبرگزاری شبستان_ اهواز، علی سهری: قرآن این کتاب گرانبها و هدایت کننده بشر دارای زوایای زیبای فروانی است و از میان هشت میلیارد جمعیت کل کره زمین تنها افراد معدودی هستند که از این گوهر ارزشمند استفاده می کنند.

 

به طور معمول در کشورهای اسلامی افرادی که فعالیت های قرآنی انجام می دهند جایگاه بسیار ویژه ای دارند و همین امر در کشور ایران اسلامی نیز رواج دارد و با توجه به عنایات مقام معظم رهبری (مدظله) فعالان قرآنی از جایگاه بسیار ارزشمندی برخوردار هستند.

 

بنابراین و با توجه به مقدمه کوتاه فوق وظیفه و مسئولیت افرادی که به نحوی در ارتباط با قرآن هستند دوچندان شده و بار مسئولیت سنگینی را به دوش می کشند. این مسئولیت زمانی دشوارتر می شود که اهداف عالیه دولت اسلامی در جهت تشکیل یک شهر قرآنی کامل باشد که در این میان فعال قرآنی باید افکار خود را در جامعه و در جهت گسترش فرهنگ قرآنی بیان کند.

 

خوزستان مهد اولین های قرآنی کشور است و قاریان،حافظان و نخبگان قرآنی بسیاری را در خود جای داده که امروزه از چشم اکثریت جامعه دور مانده اند و به این اتفاق به گونه ای نمود پیدا کرده که علاوه بر مهجوریت قرآن فعال و نخبه قرآنی نیز مهجور واقع شده است.

 

 

تاسیس مراکزجامع قرآنی؛ از اهداف اوقاف خوزستان

«حجت الاسلام حمید شویع نژاد» در این باره در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامه های امور قرآنی اوقاف خوزستان تاسیس مراکز جامع قرآنی در استان است که این موضوع در راستای هدفمندسازی فعالیت های قرآنی است.

 

رئیس امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان اینکه سازمان اوقاف بودجه معینی برای فعالیت های قرآنی در اختیار این ادارات کل قرار نداده است افزود: در همین راستا فعالیت های قرآنی بسیاری از سوی اداره کل اوقاف خوزستان ساماندهی و در بقاع متبرکه برگزار می شوند.

 

وی اضافه کرد: برگزاری آیین تجلیل از نفرات برگزیده مسابقات قرآن در مرحله کشوری نیازمند بودجه قابل توجهی است که در همین راستا با معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان جلساتی برگزار و وعده تامین هزینه های این آیین داده شده است.

 

حجت الاسلام شویع نژاد تاکید کرد: آیین تجلیل از نفرات و گروه های برگزیده مسابقات قرآن و تواشیح قبل از پایان سال جاری برگزار می شود.

 

استان زرخیز خوزستان با بیشترین منابع طبیعی و کارامدترین نیروی انسانی، دارای بیشترین و زبده ترین فعال قرآنی در کشور است اما این افراد تاکنون به صورت یک مجموعه واحد ساماندهی نشده اند و به صورت کاملا سنتی و پراکنده در حال فعالیت هستند.

 

استانی با این ظرفیت عظیم از نخبگان و فعالان در همه زمینه های آوایی و پژوهشی قرآن کریم امروزه از نظر همگرایی و هم افزایی دچار مشکل شده اند و از درون به صورت یک مجموعه متفرقه و کاملا غیر حرفه ای در حال فعالیت هستند.

 

مسابقات قران اوقاف با بالاترین میزان اهمیت در میان مسابقات قرآنی کشور کمتر از ۶۰ روز گذشته برگزار شد و خوزستان در بخش آقایان و بانوان رتبه های بسیاری را کسب کرد اما نکته قابل توجه این است که هیچ ارگان یا نهادی در جهت برگزاری آیین تجلیل از نفرات برتر مسابقات قرآن نیامد و مانند سال های گذشته بررسی نقاظ ضعف و قوت شرکت کنندگان خوزستان در مسابقات قران به فراموشی سپرده شد.

 

متاسفانه در سالیان گذشته ارگان های گوناگونی به صورت جداگانه اقدام به راه اندازی جامعه قرآنی خوزستان کردند اما پس از اندکی پیگیری این موضوع فراموش شد و این مهم «کان لم یکن» باقی ماند. شواهد و قراین بر این است که هرگاه ارگان دولتی اقدام به راه اندازی یک مجموعه اجتماعی برآمد آن مجموعه کارایی و نتیجه لازم را به همراه نداشته است.

 

در این میان در خوزستان با وجود دریایی از نخبگان قرآنی لزوم راه اندازی یک جمعیت قرآنی که فعالیت نخبگان، قاریان و حافظان را ساماندهی کند بسیار احساس می شود. جمعیتی که جوان جویای نام فعالیت های قرآنی خود را در آن بتواند به نمایش برابر پیشکسوتان قرار دهد و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کند.

 

 

سنگ اندازی برخی افراد مانع ثبت رسمی جامعه قرآنی خوزستان می شود

«مهدی دغاغله» عنوان کرد: مهمترین مشکل جامعه قرآنی خوزستان عدم ثبت رسمی این جمعیت از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات خوزستان است که با پیگیری های بسیار فروان فعالان قرآنی تاکنون این مهم به ثمر ننشسته است.

 

قاری بین المللی قرآن کریم ادامه داد: در راستای ثبت جمعیت قاریان خوزستان افراد بسیار سنگ اندازی می کنند و این موضوع باعث کاهش چشمگیر حضور فعالان در عرصه های اجتماعی خواهد شد.

 

وی به اهداف راه اندازی جمعیت قاریان خوزستان اشاره کرد و یاد آور شد: راه اندازی کرسی ماهانه تلاوت قرآن کریم، پیگیری تلاوت های اذان گاهی قاریان خوزستان و ساماندهی و استعداد یابی قاریان جوان و نخبه از مهمترین برنامه این جمعیت خواهد بود اما با توجه به عدم اهمیت مسئولان نسبت به این مهم همچنان باید این بی برنامگی را تحمل کنیم.

 

داور بین المللی قرآن کریم در پایان تصریح کرد: با توجه به نیت شوم برخی از افراد چشم انداز مناسبی برای فعالیت های قرآنی دیده نمی شود.

 

بر این اساس و با توجه به این مهم که ارگان های دولتی در راه اندازی یک مجموعه اجتماعی ناکام مانده اند، ورود پیشکسوتان قرآنی به منظور تشکیل موسسه مردم نهاد با عنوان جامعه قرآنی خوزستان بسیار لازم است. در صورتی که این موسسه با اتحاد و اهداف منظم در خوزستان تشکیل شود می توان امید این را داشت که فعالیت های قرآنی خوزستان ساماندهی شده و در آینده نزدیک شاهد به ثمر نشستن نتایج بسیار ارزشمندی برای فعالیت های قرآنی استان خواهیم بود.

 

کد خبر 871595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha