«الهه دهقانی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل گفت: نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد آلودگی هوا در طول دوران بارداری میتواند نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به اوتیسم نوزادان داشته باشد.
این کارشناس و مشاور افزود: دانشمندان آکادمی علوم چین در سال ۲۰۱۸ بر روی بیش از دو هزار کودک تحقیقی انجام دادند و نتایج این پژوهش نشان داد آلودگی هوا و ذرات معلق در آن تا ۷۸ درصد خطر ابتلا به اوتیسم را می تواند افزایش دهد.
دهقانی با بیان اینکه مغز در حال رشد کودکان آسیب پذیرتر است و در نتیجه جنین، کودکان و نوزادان نسبت به محرک های محیط زیستی مانند آلاینده های هوا بیشتر حساس هستند، گفت: ذرات گرد و غبار و آلاینده های هوا و دود سیگار ضریب هوشی کودک را کاهش می دهد و مهم ترین عناصر تشدید کننده اوتیسم است.
عضو سازمان نظام مشاوره و روانشناسی کشور با اشاره به اینکه هیچ درمانی برای اختلال اوتیسم وجود ندارد، گفت: زنان باردار، نوزادان و کودکان باید در زمان افزایش ذرات آلوده و افزایش آلاینده ها از قرار گرفتن در فضای باز خودداری کنند.
الهه دهقانی با اشاره به اینکه اوتیسم نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص میشود.، گفت: علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علت اصلی آن ناشناخته است./
نظر شما