به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست رسانه ای دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در چهارمین سالگرد فاجعه زاریای نیجریه و حبس غیر قانونی شیخ ابراهیم زکزاکی و همسرش پیش از ظهر امروز (سه شنبه، سوم دی ماه) در مجمع جهانی اهل بیت (ع) برگزار شد.
آیت الله «رضا رمضانی» در این نشست رسانه ای با اشاره به اینکه راهبرد مجمع جهانی اهل بیت (ع) معرفی اسلام ناب است، گفت: ما معرفی اسلام را به شیوه عقلانی، توام با معنویت، عدالت و مقاومت مورد توجه قرار می دهیم.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه برخی می خواهند اسلام را از وجه ریشه رحمانی معرفی کنند، افزود: البته این نباید به این معنا باشد که با جریان استکبار و زر و زور کاری نداشته باشیم و نسبت به آنها هیچ موضعی نشان ندهیم.
آیت الله رمضانی با بیان اینکه هدف مهمی که ما مورد توجه قرار داده ایم، وحدت دنیای اسلام با نگاه تقریبی است، خاطرنشان کرد: مکتب و مدرسه اهل بیت (ع) باید به بهترین شکل و با ادبیات جهانی و بین المللی معرفی شود و نگاه ما در این باره نگاه بین المللی است و در معرفی اسلام نگاه قومیت گرایی نداریم.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) ادامه داد: البته شناخت اقلیم ها و قومیت ها مورد توجه و جزو برنامه های مجمع جهانی اهل بیت (ع) است و ما در برنامه ریزی ها برای آینده، گرایش های قومیتی را هم مورد توجه قرار می دهیم.
وی تصریح کرد: در خصوص کشورهای مختلف سیاست های مختلف باید در جای خود پرداخته شود و نسبت به کشورهای آفریقایی و نیجریه نیز تمام تلاش ما معرفی اسلام به صورت دقیق در آن کشورها است. بنای ما دعوت به اسلام و بیان دقیق آموزه های اسلامی است و هیچ اجباری برای دعوت به اسلام نداریم زیرا برخی در این زمینه واکنش نشان می دهند. ما اسلام را برای آنها تبیین می کنیم و هر کس خواست به آیین اسلام روی می آورد.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه در معرفی اسلام با دو قرائت مواجه هستیم، گفت: این دو قرائت یکی اسلام لیبرال است که نتیجه آن فاصله گرفتن از شریعت و احکام اسلامی و اجتماعی می شود و موجب سکولار کردن اسلام و جوامع بشری خواهد شد. قرائت دوم اسلام افراطی است که در کشورهای مختلف اسلامی و حتی در کشورهای اروپایی با آن مواجه هستیم.
اسلام باید ناب و مستند معرفی شود
آیت الله رمضانی ادامه داد: آنهایی که خشونت را ترویج و ادبیات شان غیر اسلامی است تلاش دارند خود را نمونه بارز یک مسلمان معرفی کنند اما موضع ما این است که اسلام باید ناب و مستند معرفی شود.
وی به نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی اشاره کرد و گفت: این نامه خنثی کننده قرائت های افراطی به اسلام بود. اینکه جوانان اروپایی می خواهند اسلام را مطالعه کنند به دور از قالب هایی که صهیونیسم معرفی می کند، باشد و شناخت آنها از اسلام با مراجعه به مستندات اصیل دینی یعنی عقل، قرآن و سنت باشد.
آیت الله رمضانی تصریح کرد: امروز در دنیای اسلام با اتفاقات ناگواری روبرو هستیم. ما معتقدیم رعب، وحشت و خشونت در هر جای دنیای بشری محکوم است چه برای مسلمانان و چه برای غیرمسلمانان و با این نوع نگاه خشونت آمیز موضع مخالف داریم، به گونه ای که زمانی که اینجانب در اروپا بودم به صورت متعدد و در مناسبت های مختلف محکومیت ایجاد خشونت برای مسلمانان را اعلام می کردیم.
وی از جمله اتفاقات خشونت آمیز نسبت به مسلمانان را مربوط به سال های 2014 و 2015 در کشور نیجریه دانست و گفت: کشتار مسلمانان نیجریه برای ما قابل قبول نبود چرا که می دیدیم این کشتارها به خاطر نگاه های افراطی نسبت به مسلمانان بوده است و مسلمانان قربانی افراطی گراهایی بودند که از سوی نظام استکبار مورد تحریک قرار می گرفتند.
آیت الله رمضانی به تلاش های مجمع جهانی اهل بیت (ع) در آن سال ها برای پیگیری مسایل به صورت مسالمت آمیز اشاره کرد و گفت: شیخ زکزاکی شخصیتی است که به لحاظ فردی دارای شاخصه های ویژه و راهبرد ایشان صلح و زندگی مسالمت آمیز و همواره به عنوان یک عالم برجسته مورد علاقه بسیاری از مسلمانان و غیر مسلمانان بوده است.
وی تاکید کرد: شخصیتی که به دنبال وحدت دنیای اسلام و تقریب مذاهب و به شدت مخالف با اختلافات اسلامی است و خود از اعضای تقریب مذاهب بوده است و همواره نگاه دیالوگی نسبت به مذاهب داشته و معتقد به گفت و گو برای تکامل اسلام به جای تقابل است، شایسته چنین خشونت هایی نیست.
شیخ زکزاکی هرگز معتقد به مخالفات با دولت نیجریه نبوده است
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تاکید بر اینکه شیخ زکزاکی شخصیتی صلح طلب و همواره در تلاش برای حل مشکلات جامعه بوده است، گفت: وی در نیجریه اقدامات اصلاحی بسیاری انجام داد و معتقد به قانون بود و هرگز بنای مخالفت با قانون در کشور نیجریه نداشت، ضمن اینکه وی در عرصه های مختلف موسساتی تاسیس کرد که هدف این موسسات کمک به ایتام، فقرا و رفع آسیب های اجتماعی جامعه بوده است و نقش بارزی در حل آسیب های اجتماعی کشورشان داشته اند.
آیت الله رمضانی تاکید کرد: متاسفانه اتفاق ناگوار خشونت آمیز با ایشان و زندانی کردن وی به همراه همسرش از حیث بین المللی برای ما قابل قبول نیست و شاهدیم که سازمان های بین المللی نیز هیچ گونه دفاعی از ایشان انجام نداده اند در حالی که این سازمان های بین المللی مدعی دفاع از حقوق بشر هستند اما در مورد ایشان بی مهری های بسیاری انجام شده است و به بهانه های مختلف شاهد کشتارهایی در کشور نیجریه بودیم.
وی با بیان اینکه متخصصان علوم پزشکی در حال حاضر حال شیخ زکزاکی را وخیم ارزیابی کرده اند، خاطرنشان کرد: به خاطر گلوله ای که به چشم وی اصابت کرد در حال حاضر یک چشم ایشان نابینا شده و وی نیازمند حمایت های پزشکی است. معتقدم نباید این موضوع را از وجه امنیتی نگاه کرد بلکه بحث سلامت ایشان مطرح است به ویژه آنکه وی نگاه اصلاح طلبانه و علاقه مندان بسیاری در دنیا دارد.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) بر لزوم تلاش برای فراهم کردن معالجه این رهبر مصلح تاکید کرد و گفت: متاسفانه وی و همسرش با توجه به اینکه در طول دو سال شش فرزندشان به شهادت رسیده اما از لحاظ روحی و جسمی تاملات بسیاری دارند.
آیت الله رمضانی با بیان اینکه ما نه به عنوان نظام جمهوری اسلامی بلکه به عنوان یک انسان معتقد به اصول و ارزش های اسلامی بر لزوم حمایت های لازم از ایشان تاکید داریم، گفت: وی نمونه بارز شخصیت و الگوی انسانی تاثیرگذار در دنیا است که در اصلاح امور اجتماعی نیجریه هم نقش بسزایی داشته است.
وی به تلاش های صورت گرفته از سوی مجمع جهانی اهل بیت (ع) برای آزادی ایشان ابراز کرد: لازم است سازمان کنفرانس اسلامی و نیز کشورهای مسلمان به اندازه ظرفیت و جایگاه اجتماعی و سیاسی ای که دارند، مطالبه گر سلامت وی از دولت نیجریه باشند، ضمن اینکه باید مراقب نفوذی ها نیز در این زمینه بود.
آیت الله رمضانی در پایان خاطرنشان کرد: البته سازمان های دولتی هم باید برای حفظ سلامت ایشان و معالجه وی ورود کنند. با توجه به اینکه مجمع جهانی اهل بیت (ع) یک نهاد غیردولتی است و شخصیت های پیرو اهل بیت(ع) بسیاری نیز در دنیا عضو این مجمع هستند، اقدامات و تلاش های بسیاری برای مورد حمایت قرار گرفتن شیخ زکزاکی انجام داده ایم از جمله برنامه های رسانه ای به 25 زبان دنیا از وضعیت شیخ زکزاکی، هماهنگ کردن اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت (ع) برای انجام اعتراضات مدنی در مورد وضعیت شیخ زکزاکی، مکاتبات با دولت نیجریه برای آزادی ایشان، نامه به سازمان های حقوق بشر و اتحادیه اروپا را می توان از جمله اقدامات مجمع برای حمایت و نجات شیخ زکزاکی دانست.
نظر شما