به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» ، ولفگانگ هکر، وکیل قانون اساسی آلمان به ارائه طرح ممنوعیت حجاب در مدارس این کشور انتقاد کرد.
او در یادداشتی در نشریه زوددویچه نوشت:« حجاب باعث ایجاد تبعیض در میان دانشآموزان نمیشود، بلکه سیاستهای دولتمردان آلمان برای ممنوعیت پوشیدن روسری در مدارس باعث میشود که دانشآموزان مسلمان مورد تبعیض واقع شوند.»
ولفگانگ هکر تاکید کرد:« اکثر مسلمانان و انجمنهای اسلامی اعلام کردهاند که از نگاه اسلام، پوشیدن روسری برای دختران کوچک، واجب نیست. هرچند بعید نیست که از نگاه برخی از والدین و یا دانشآموزان، این امر ضروری باشد. با این وجود، قانون اساسی آلمان، پوشیدن روسری برای دانشآموزان در مدارس را ممنوع نکرده است.»
این حقوقدان افزود:«دولتهای ایالتی نمیتوانند طرح ممنوعیت پوشیدن روسری در تمام مدارس را اجرا کنند، چرا که این کار موجب نقض اصل آزادی مذهبی میشود که در قانون اساسی آلمان بدان اشاره شده است. علاوه بر این، براساس قانون اساسی آلمان، والدین میتوانند درباره درک و شناخت ادیان و مذاهب به کودکانشان کمک کنند. در واقع همانطور که مسیحیان حق دارند درباره درک مذهبی با کودکنشان گفتوگو کنند، مسلمانان نیز از این حق برخوردارند.»
به گفته هکر حتی در حالحاضر که ممنوعیت پوشیدن روسری در تمام مدارس وجود ندارد نیز، معلمان و کارکنان مدارس عمومی باید دقت کنند که دانشآموزان مسلمان و والدین آنها مورد تبیعض قرار نگیرند. او گفت:« کادر آموزشی در مدارس دولتی باید به اعتقادات و حقوق والدین مسلمان احترام بگذارند. این در حالی است که مطابق قانون اساسی آلمان، ممنوعیت پوشیدن روسری نهتنها به حق آزادی مذهبی افراد صدمه میزند، بلکه احترام و حقوق والدین دانشآموزان را نیز از بین میبرد.»
به گفته هکر، برای رسیدگی به شرایط دانشآموزان مسلمان باید انگیزههای سیاسی و سناریو نخنمای زورگویی والدین مسلمان به دختران خود را کنار گذاشت.
او افزود:« مسئولان به جای ممنوعیت عمومی پوشیدن روسری در مدارس، باید ضمن احترام به باورها و اعتقادات مسلمانان، جلساتی برای گفتوگوی آزاد با والدین و اعضای سازمانهای اسلامی برگزار کنند. حتی اگر در مواردی احساس میشود که کودکی را مجبور به پوشیدن روسری کردهاند، میتوان با گفتوگو مشکل را حل کرد.»
نظر شما