به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، برنامه شب گذشته (سه شنبه 3 دی) گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به موضوع اصلاح قیمت بنزین و تاثیر آن بر حمل و نقل عمومی اختصاص داشت که در این برنامه کارشناسان بر این نکته تاکید داشتند اصلاح قیمت بنزین بر روی ناوگان حمل و نقل عمومی فشار آورده است و طرح اصلاح قیمت بنزین زمانی اجرایی شد که ناوگان حمل و نقل عمومی در کلانشهرها در حال تکمیل بود با این حال مدیرکل حمل و نقل وزارت کشور بر این نکته تصریح داشت که تکمیل و گسترش ناوگان عمومی بر اساس بودجههای سالانه مصوب مجلس صورت میپذیرد و این کار با سرعت معمول در حال انجام است.
همچنین نماینده شهردار تهران نیز بر این موضوع اشاره داشت که بیش از این ۸۰ درصد هزینه تأمین اتوبوسهای شهری از سوی دولت و ۲۰ درصد آن بر عهده شهرداری بوده است و از سال ۹۱ تاکنون هیچ اتوبوسی از سوی دولت تحویل شهرداری تهران و ناوگان شهری نشده است. در این فاصله، شهرداری تهران با کمک نهادهای خصوصی توانسته است در راستای رفع نیازمندی شهر به اتوبوس، حدود ۷۰۰ دستگاه اتوبوس تهیه و جایگزین کند و این در حالی است که عمر مفید اتوبوس حدود ۱۱.۵سال است و بسیاری از اتوبوسهای شهر تهران به سن فرسودگی رسیده اند و باید از چرخه خارج گردند، ولی متأسفانه طبق آمار، اتوبوسهای تولیدی کل کشور در سال گذشته از ۱۰۰۰ دستگاه فراتر نمیرود.
در ادامه این برنامه خبری «محمد احمدی»، کارشناس حوزه حمل و نقل شهری به بیان دیدگاه خود در این زمینه پرداخت و گفت: اختلافهایی میان دولت و شهرداریها همیشه وجود داشته، ولی شهرداری همیشه از محل درآمدهای خود، مشکلات را رفع میکرده است.
وی با اشاره به اینکه اتوبوسهای بازسازی شده به درد تهران نمیخورد، گفت: تهران از اختلاف سطح جغرافیایی حدود هزار متری برخوردار است و اتوبوسها باید از قدرت موتور بالاتری بهره بگیرد./
نظر شما