ضرورت افزایش اعتبار استان‌های مرزی/ مسئولان درک درستی از تاثیر توسعه نیافتگی مرز ندارند

عضو فراکسیون امید مجلس با تاکید بر افزایش اعتبارات استان‌های مرزی، گفت: منافع مرز باید به خود مرزنشین‌ها برسد متاسفانه مسئولان درک درستی از تاثیر توسعه نیافتگی مرز ندارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل خانه ملت، جلیل رحیمی جهان‌آبادی در توضیح وضعیت بودجه مرزبانی، گفت: بودجه و اعتبارات برای مهار آب‌های مرزی، مرزبانی، امنیت مرزها و ایجاد اشتغال پایدار در مرز برای سال جاری به خوبی تخصیص یافت و تا حدودی تاثیرگذار بود به عنوان مثال در حوزه اشتغالزایی بالای 110 میلیارد برای حوزه انتخابیه خود برای تقویت مشاغل خانگی و روستایی تخصیص داده شد اما عمق فاجعه آنقدر وسیع است که مسائل مرز باید جدی‌تر دیده شود.

 

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: منافع مرز باید به خود مرزنشین‌ها برسد، در حال حاضر با وجود اینکه برخی از مناطق مرزی به مناطق آزاد تجاری تبدیل شده، منافع آن به جیب غیرمرزنشینان می‌رود و کارگری آن تنها برای مرزنشینان باقی می‌ماند.

 

وی افزود: مقام معظم رهبری نیز تاکید دارند که وقتی مرزنشین سختی و مشکلات مرز را به دوش می‌کشد باید از منافع مرز هم بهره‌مند شود. متاسفانه بخش خصوصی به دلایل امنیتی و اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در مناطق مرزی پیشگام نمی‌شوند.

 

رحیمی جهان‌آبادی یادآور شد: مسئولان در ابعاد استانی و محلی درک درستی از توسعه نیافتگی مناطق مرزی و تاثیر منفی آن برای کشور ندارند، بسیاری از مسئولان نگاه جزیره‌ای دارند و هر اداره و دستگاهی به دنبال افزایش آمار و ارقام خود است و نمی‌دانند که چه بلایی بر سر مرزنشینان آوردند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم، معتقد است: توسعه نیافتگی در مرزهای شرقی بیداد می‌کند و به تبع آن فقر و بیکاری بیداد می‌کند، این مسئله آسیب‌های بسیاری را برای کشور به رقم خواهد زد.

 

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: شرایط مرز و مرزنشینان ایجاب می‌کند برای سال 1399 بودجه مناسبی برای توسعه اشتغال پایدار روستایی، افزایش امکانات روستاهای مرزی و مرزبانی تخصیص یابد. به نظر می‌رسد که ایجاد مناطق آزاد دوغارون سرخس در استان خراسان و مرزهای شمال شرقی کشور بعد از پیروزی انقلاب تحول بزرگی را ایجاد خواهد کرد. اگر به این مناطق توجه شود، درآمد ارزی خوبی برای کشور ایجاد می‌‌شود زیرا تنها دروازه صادرات کالای ایران به افغانستان خواهد بود./

کد خبر 872282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha