به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حمید ملانوری ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح و سالروز حادثه بم در مورد چهاردهمین جلسه کمیسیون ماده 10 احزاب که در خصوص نحوه فعالیت گروه های سیاسی برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه در ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای خبرگان هستیم و قریب به دو ماه به برگزاری انتخابات مانده است، انتخابات نشان دهنده حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان و مشارکت آنها در توسعه سیاسی و رسیدن به اهداف انقلاب است.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب خاطرنشان کرد: موضوع انتخابات برای مردم و رهبر انقلاب و تمام قوا ضروری و حساس است و پرداختن به آن از تکالیف اصلی ما محسوب می شود.
ملانوری با بیان اینکه دو موضوع مهم در برگزاری انتخابات وجود دارد، گفت: مشارکت و حضور گسترده و حداکثری مردم نشانه مشروعیت نظام اسلامی و پشتیبانی آنها از انقلاب است و موجبات یاس و ناامیدی دشمنان را فراهم می کند. امروز دشمن تمام تلاش خود را می کند تا تمام مباحث تخریبی را در کشور اعمال کند تا بتواند مردم را نسبت به کشورشان بی انگیزه و از نظام جدا کند اما مثل همیشه مردم باید برای حضور جدی و فعال خود در انتخابات هوشیار باشند.
وی با اشاره به حضور احزاب و نقش آنها در انتخابات خاطرنشان کرد: در این میان نباید از حضور احزاب غافل بود. احزاب یکی از ارکان توسعه سیاسی هستند که نقش مهمی ایفا کرده و موجبات افزایش دانش سیاسی مردم باشد تا بتوانند با انتخابات بهترین ها مجلسی کارآمد برای ایجاد قوه قانون گزاری در کشور شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در کنار مشارکت سیاسی باید توجه داشته باشیم که انتخابات صحیح و درستی داشته باشیم.
ملانوری تصریح کرد: در ثبت نام از نامزدهای انتخابات مجلس و میان دوره ای خبرگان علاقه مندان زیادی که فکر می کردند توانایی حضور در مجلس و خبرگان را دارند، ثبت نام کردند که پس از تایید صلاحیت ها وارد عرصه رقابت می شوند. لازم است احزاب و گروه های سیاسی و فعالان عرصه انتخابات نسبت به کاندیداها و داوطلبان توجه جدی داشته باشند و با التزام به قانون و مشارکت حداکثری در این دوره از انتخابات حضور پیدا کنند.
وی گفت: قانون مداری و ضابطه مندی باید مورد توجه تمام احزاب و گروه های سیاسی در کشور قرار گیرد و کاندیدای انتخابات و طرفداران آنها همگی باید بر اساس قانون فعالیت احزاب و قانون اساسی و همچنین اساسنامه و مرام نامه حزب و جبهه خود فعالیت کنند.
وی تاکید کرد: بر همین اساس احزاب و جبهه هایی که پروانه فعالیت از کمیسیون ماده 10 وزارت کشور کسب کرده اند، می توانند فعالیت انتخاباتی و سیاسی داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری همایش ها و کنگره های سیاسی از سوی احزاب کشور خاطرنشان کرد: از احزاب تقاضا داریم تا در برگزاری کنگره ها و فعالیت های سیاسی خود قانون و ضوابط را ملاک عمل خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه کمتر از دو ماه به انتخابات باقی مانده است، یادآور شد: به جز 116 حزب که دارای پروانه فعالیت هستند و احزاب دیگری که این روزها پروانه آنها تایید می شوند و همچنین به جز هشت جبهه که اسامی آنها اعلام می شود، احزاب و جبهه های دیگر نمی توانند با نام و نشان های دیگری اقدام به فعالیت سیاسی در عرصه انتخابات بکنند.
ملانوری ادامه داد: شاهدیم که در برخی میتینگ ها و مصاحبه ها افراد مطالبی را با عناوین حزبی و یا سیاسی اعلام می کنند که مورد تایید کمیسیون ماده 10 احزاب نیست و شاهد فعالیت قانونی آنها هستیم. از احزاب و گروه های سیاسی می خواهیم تا ضوابط را رعایت کنند.
وی در مورد اسامی احزاب و جبهه های مورد تایید وزارت کشور گفت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب با نام جمنا، جبهه هماهنگی اصولگرایان استان قم، جبهه هماهنگی اصلاحات، جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی، جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت، جبهه مستقلین و اعتدال گرایان ایران اسلامی، جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه ایستادگی هشت جبهه مورد تایید کمیسیون ماده 10 وزارت کشور هستند.
وی در مورد اسامی جبهه هایی که شاهد فعالیت سیاسی آنها هستیم اما مورد تایید کمیسیون ماده 10 احزاب نیستند و فعالیت آنها غیر قانونی است، گفت: جبهه پایداری، جبهه پیروان خط امام و رهبری و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات جبهه هایی هستند که فعالیت آنها وجاهت قانونی ندارد.
وی تاکید کرد: کمیسیون ماده 10 احزاب هیچ محدودیتی برای تشکیل شورا، ائتلاف و جبهه ندارد اما قانون می گوید فعالیت احزاب و جبهه ها باید قانونی باشد و با صدور پروانه، جبهه یا ائتلاف می تواند شکل بگیرد. تشکیل جبهه باید به اطلاع کمیسیون ماده 10 و تایید آن برسد و تا زمانی که به اطلاع کمیسیون نرسیده، فعالیت آنها رسمی و قانونی نیست.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 18 کمیسیون ماده 10 با احزاب و جبهه هایی که پروانه فعالیت ندارند، برخورد قانونی می کند.
ملانوری اظهار کرد: جبهه می تواند از دو تا چند حزب تشکیل شده باشد و در قانون منعی برای تعداد احزاب در جبهه عنوان نشده است./
نظر شما