به گزارش خبرگزاری شبستان،آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید امروز با صدور پیامی به همایش نقش امر به معروف در ارتقای سلامت جامعه بر اصل امر به معروف و نهی از منکر تأکید کردند.
متن پیام بدین شرح است:
نخست ایام شهادت سالار شهیدان امام حسین (ع) را به همه شما عزیزان تسلیت عرض میکنم و امیدوارم با الهام از مکتب آن بزرگوار و با استفاده از شعار افتخار آمیز «هیهات منا الذله» بتوانیم در تمام جنبههای اجتماعی عزیز و سربلند باشیم. برگزاری این همایش باشکوه را که برای یک هدف بسیار عالی یعنی امر به معروف و رابطه آن با سلامت جسم و روح انسان تشکیل شده به همه برادران و خواهران حاضر در جلسه تبریک میگویم و از همه دستاندرکاران و مؤسسان و برنامهریزان این همایش به سهم خود تشکر مینمایم.
حقیقت این است که وظیفه امر به معروف و نهی از منکر مولود روح اجتماعی حاکم بر جامعه بشری است، جامعه انسانی یک واحد به هم پیوسته است که در سود و زیان همگی با هم شریکاند. در روایات اسلامی تشبیه به سرنشینان یک کشتی بزرگ شدهاند که همه باید بکوشند تا آن کشتی به سرمنزل مقصود برسد. حال اگر یکی از سرنشینان کشتی بگوید محل نشستن من در این کشتی به خود من تعلق دارد، میخواهم آن را به میل خود سوراخ کنم، همه فریادشان بلند میشود که ای بی خبر کشتی یک واحد به هم پیوسته است اگر غرق شود همه غرق میشویم.
حتی نسل امروز به نسلهای آینده پیوسته است و زاد و ولدها در واقع در همین کشتی بزرگ صورت میگیرد، بنابراین اولاً باید قبول کنیم که همه در برابر یکدیگر مسئولیم و ثانیاً باید بدانیم وجوب امر به معروف و نهی از منکر پیش از آن که یک وظیفه الهی و اسلامی باشد یک وظیفه اجتماعی و انسانی است. به همین علت ما میگوییم امر به معروف و نهی از منکر با چهار دلیل عقل و قرآن و سنت و اجماع قابل اثبات است و هیچ کس حق ندارد در مسائلی که جنبه اجتماعی دارد بگوید به شما چه مربوط است؟
در روایات اسلامی تعبیر بسیار مهمی درباره امر به معروف دیده میشود آنجا که امیر مؤمنان میفرماید: «تمام واجبات و حتی جهاد فیسبیلالله دربرابر امر به معروف و نهی از منکر همچون آب دهان است در برابر یک دریای پهناور!»
در واقع انجام این دو وظیفه ضامن اجرای تمام دستورات اسلامی است و اگر روزی امر به معروف تعطیل شود باید منتظر فرار از زیر بار مسئولیتها و گسترش فساد بود.
و اما ارتباط امر به معروف در ارتقاء سلامت جسمی و روانی و اجتماعی و معنوی جامعه از اینجا روشن میشود که هر انسانی نیز یک واحد به هم پیوسته است، انحرافات فکری و معنوی در جسم او اثر میگذارد و بیماریهای جسمانی درتغییر فکر او مؤثر است و به تعبیر معروف عقل و فکر سالم در بدن سالم است.
از سوی دیگر همه یا اکثر گناهان علاوه بر آثار روحی و معنوی آثار جسمانی دارد، شخص حسود از نظر جسمی نیز بیمار میشود و همچنین بخیل؛ آنها که آلوده به مشروبات الکلی و قمار و مواد مخدر و فحشا میشوند به انواع بیماریهای جسمی مبتلا خواهند شد. بنابراین باید قبول کنیم که امر به معروف، امر به سلامت، و امر به سلامت امر به معروف است. والسلام علیکم و رحمته الله و برکاته .
یاد آور می شود؛ متن این پیام توسط حجتالاسلام محمدحسین توانایی، مدیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر قرائت شد.
گفتنی است؛ همایش نقش امر به معروف در ارتقای سلامت جامعه دوشنبه (7 آذر) در سالن امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما