به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «فرزاد رشیدی» دقایقی پیش در جمع خبرنگاران با اشاره به ورود ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی به گیلان گفت: ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی به گیلان سفر می کنند تا از نزدیک در جریان فعالیتهای انجام شده در حوزه چادرشب بافی قاسم آباد قرار بگیرند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی گیلان ادامه داد: غاده حجاوی رییس منطقه غرب آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی به همراه کوین موری و ویدا توحدی از ارزیابان این شورا امروز (چهارشنبه 4 دی) با هماهنگیهای صورت گرفته به منظور ارزیابی پرونده ثبت جهانی چادرشب و بازدید از روستای قاسم آباد وارد گیلان شدند.
وی با بیان اینکه ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی تا جمعه(6 دی) در گیلان حضور دارند تصریح کرد: دیدار با استاندار گیلان، بازدید از کارگاههای تولیدی و فروشگاههای چادرشب، خانه خلاقیت صنایع دستی، خانههای محلی و موزه مردم شناسی با محوریت چادرشب از برنامههای سفر سه روزه ارزیابان است.
رشیدی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی گیلان با بیان اینکه چادرشب بافی قاسمآباد نامزد ۲۰۱۹ جمهوری اسلامی ایران برای ثبت جهانی است اظهارداشت: در حال حاضر پرونده ثبت جهانی چادرشب بافی قاسم آباد به شورای جهانی صنایع دستی ارسال شده و چنانچه نظر ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی مثبت باشد، چادر شب بافی به عنوان روستای جهانی صنایع دستی و اولین ثبت جهانی اختصاصی استان گیلان معرفی میشود.
وی افزود: روستای قاسم آباد با عنوان روستای ملی چادرشب بافی، دومین روستا پس از فشتکه خمام با نشان ملی حصیر بافی است که از گیلان به ثبت ملی رسید.
رشیدی تصریح کرد: روستای قاسم آباد چابکسر از توابع شهرستان رودسر بهعلت رواج چادرشب بافی در منطقه و ویژگیهای آن و همچنین اشتغال بیش از ۶۰۰ نفر از بانوان این روستا در این رشته صنایع دستی بهعنوان روستای ملی چادرشب بافی ثبت شده که این امر موجب شده، هنرمندان با انگیزه بیشتر و همچنین با برند ملی چادر شب بافی در توسعه این رشته اهتمام بورزند.
گفتنی است، چادرشب بافی، نوعی بافت پارچه محلی در طرحهای چشمنواز شانه گل، قالی گل، گلیم گل، سرو گل، چهل چراغ، طرح پرند، گلیم گل، بوته چرخ و طرحهای دیگر است که از نخهای پنبهای، پشم و ابریشمی خلق میشود.
نظر شما