کمیته تخصصی اعتیاد خراسان جنوبی گرفتار اعتیاد فضای مجازی

کمیته توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی درحالی برگزار شد که سرگرمی کارشناسان و مدعوین در این جلسه با فضای مجازی و گوشی تلفن همراه، موجب واکنش معاون استاندار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، کمیته توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان امروز (5 دی) در سالن جلسات معاونت سیاسی اجتماعی استانداری به ریاست معاون سیاسی استاندار تشکیل جلسه داد.

 

کارگروهی که در آن گاها حاشیه بر متن غلبه می کرد و برخی از نمایندگان دستگاههای اجرایی بیشتر به جای بیان نظرات کارشناسی و برنامه ریزی های خود برای مبارزه با اعتیاد، با تلفن همراه سرگرم بودند و خیلی به متن جلسه توجهی نمی شد، موضوعی که باعث شد تا معاون سیاسی استاندار هم یکی دو مرتبه با جمله «دوستان توجه بفرمایید دارند صحبت می کنند» به بی توجهی برخی از اعضا واکنش نشان دهد.

 

«ناصرخوش خبر»، معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان جنوبی در این جلسه با تاکید بر تلاش همه دستگاه های اجرایی با کمک سمن ها و تشکل های مردم نهاد برای مقابله با اعتیاد، گفت: برای مبارزه با مواد مخدر باید بروز باشیم و از شیوه های جدید با استفاده از توان و تخصص تشکل های مردم نهاد استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر در زمینه برنامه ریزی برای مقابله با اعتیاد ضعف داریم، اظهار داشت: همه اعضای کمیته باید یک برنامه متناسب با ظرفیت های استان داشته باشند.

 

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار با بیان اینکه باید آسیب شناسی لازم در حوزه آسیب های اجتماعی صورت گیرد، گفت: نباید نسبت به آسیب های اجتماعی بی تفاوت بود.

 

خوش خبر با بیان اینکه انتظار داریم که سازمان های مردم نهاد پای کار باشند و ایده بدهند، چراکه خلاق و دلسوز هستند، ادامه داد: این سازمان ها از نظر اعتبارات مشکل دارند که این باید مرتفع شود، چراکه این سازمان ها دارای دانش نوین، تجریه و جوانان خلاق هستند، لذا باید ظرفیت دستگاههای اجرایی در اختیار این تشکل ها قرار گیرد.

 

وی گفت: دستگاههای مرتبط با آسیب های اجتماعی برنامه های خود را از طریق تشکل های اجتماعی پیش ببرند و کارها را به تشکل ها بسپارند.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در خصوص گزارش یکی از فعالان فرهنگی استان مبنی بر افزایش کافه و سفره خانه های سنتی وافزایش آسیب های اجتماعی در برخی از اینها، گفت: باید یک بررسی صورت گیرد که چطور است که قلیان در استان شدت گرفته و احیا شده است و چه شده که مردم دوباره سراغ این رفته اند.

 

خوش خبر بر استفاده دستگاههای اجرایی از توان و تجربه سمن ها و تشکل های مردم نهاد برای مقابله با آسیب های اجتماعی تاکید کرد.

 

«محسن قطبی»، نماینده اداره کل ورزش و جوانان استان هم با بیان اینکه مشارکت خیرین بیشتر در زمینه های زیرساختی و ساخت اماکن ورزشی در مناطق محروم است، گفت: در حال حاضر 73 مکان ورزشی با کمک خیرین در روستاهای استان در حال احداث است.

 

وی افزود: خراسان جنوبی امسال در زمینه مشارکت مردمی در حوزه زیرساخت های ورزشی رتبه اول را کسب کرده است و مردم با اینکه از نظر اقتصادی کم توان هستند اما به کارهای خیر کمک می‌کنند.

 

«آدینانی» از فعالان حوزه اجتماعی استان هم با بیان اینکه سفره خانه های سنتی و کافه ها از مواردی است که باید در بحث اعتیاد به آن توجه شود، گفت: در این راستا سمن ها آمادگی را دارند که به یاری دستگاههای اجرایی بروند.

 

اطلس اعتیاد استان در حال تهیه شدن است 

«سید مصطفی حسینی» نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه متاسفانه ورود سازمان های مردم نهاد به حوزه آموزش و پرورش سخت است که باید اقدامات لازم برای تسهیل شدن موضوع صورت گیرد، گفت: اگر از ظرفیت دانشآموزی استفاده کنیم و آنها را به سمت سازمان های مردم نهاد ببریم خیلی خوب خواهد بود.

 

وی در ادامه به تشریح طرح «یاریگران زندگی» پرداخت و اظهارداشت: این طرح براساس نظرات اجتماعی مختلف تدوین شده است، در این طرح که با مشارکت بیش از 20 دستگاه اجرایی و همه تشکل‌های مردم نهاد در حوزه افزایش سطح آگاهی و اطلاعات مردم در زمینه اعتیاد تدوین شده، سعی داریم که نظر مردم را نسبت به مقوله اعتیاد تغییر دهیم.

 

نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی با بیان اینکه اصل مهم در طرح یاریگران زندگی مشارکت مردم و کاهش نرخ اعتیاد است، گفت: خراسان جنوبی تنها استانی است که طرح بومی یاریگران زندگی را تدوین کرده است.

 

حسینی با بیان اینکه اطلس اعتیاد که وضعیت اعتیاد استان را به تفکیک شهرستان ها، سن، جنس و وضعیت سواد و غیره دارد، در حال آماده شدن است، افزود: در صورتی که دستگاههای اجرایی کمک کنند و اطلاعات مورد نیاز را به ما بدهند می توانیم طرح را پس از تکمیل شدن برای اجرا در اختیار تشکل ها قرار دهیم.

 

وی با بیان اینکه خیرین در حوزه اعتیار کم پای کار می آیند؛ چراکه نتوانسته ایم انها را توجیه کنیم، گفت: اگر همایش خیرین را در استان با دعوت از خیرین کشوری داشته باشیم، در تغییر این نگرش موثر مردم است.

 

حسینی با اشاره به اینکه تاکنون بودجه ای از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر برای سازمان های مردم نهاد واریز نشده است، افزود: بیش از 85 درصد درمان اعتیاد  در استان با نظارت دستگاههای اجرایی توسط سازمان های مردم نهاد انجام می شود.

 

استفاده از ظرفیت «سمن‌ها»در اجرای طرح یاریگران زندگی 

«محمدرضا حسنی مقدم» دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی هم در پایان جلسه به جمع بندی موضوع پرداخت و گفت: دستگاههای اجرایی طرح یاریگران زندگی را که موظف به اجرا هستند با همکاری سازمان های مردم نهاد اجرایی کنند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 68 سمن در استان فعال داریم که در راستای مبارزه با مواد مخدر می توانند کار کنند، افزود: در حوزه خانه های ورزش روستایی، اعتبار تنها سه خانه ورزش روستایی اختصاص یافت دادند که در این زمینه هم نیازمند کمک خیرین هستیم.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خاطرنشان کرد: دستگاههای مجری طرح یاریگران زندگی چنانچه می خواهند با مشارکت سمن ها و یا از طریق سمن ها طرح های خود را انجام دهند، خواسته ها و پیشنهادات خود از سمن ها را ظرف مدت 10 روز به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بدهند.

 

حسنی مقدم افزود: در راستای شناسایی و آماده کردن خیرین برای مشارکت و کمک در کاهش اعتیاد، بررسی ها و نیازسنجی لازم در خصوص حوزه های ورود خیرین صورت گیرد، تا از توان خیرین هم در این زمینه استفاد کنیم.

 

وی افزود: دستگاه های اجرایی گزارش هفتگی خود را در راستای طرح یاریگران زندگی به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ظرف یک هفته بدهند.

 

وی همچنین از دستگاههای اجرایی خواست تا به سازمان های مردم نهاد برای اجرای طرح یاریگران زندگی کمک کنند.

 

 

 

کد خبر 872746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha