اراده‌ای برای حل مشکل ازدواج در مسئولان وجود ندارد/عدم تشکیل کمیته ساماندهی ازدواج

پژمانفر با ابراز تاسف نسبت به اینکه اراده‌ای برای حل مشکل ازدواج در مسئولان وجود ندارد، گفت: با وجود پیگیری‌های مکرر، بخش بسیار ناچیزی از قانون «تسهیل ازدواج جوانان» مصوب سال ۱۳۸۴ در قالب‌های دیگر اجرایی شده و خود قانون، اصلا اجرایی نشده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «نصرالله پژمانفر» شب گذشته (پنجشنبه 5 دی) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی وانع ازدواج جوانان پرداخت و بر این موضوع اشاره داشت که متاسفانه اراده‌ای برای حل مشکل ازدواج در مسئولان وجود ندارد و گفت: با وجود پیگیری‌های مکرر، بخش بسیار ناچیزی از قانون «تسهیل ازدواج جوانان» مصوب سال ۱۳۸۴ در قالب‌های دیگر اجرایی شده و خود قانون، اصلا اجرایی نشده و کاملا کنار گذاشته شده است و اگر چاره جويی نشود دچار بحران جمعیتی می شویم

 

عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اجرایی شدن این قانون تاکید کرد و گفت: ۷ مجموعه دولتی از جمله سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، علوم، ورزش و جوانان و وزارت کشور مسئولیت‌های متفاوتی در این موضوع دارند که با هر کدام، جداگانه مکاتبه کردیم تا گزارشی از عملکرد خود را ارائه کنند، اما گزارش‌های آن‌ها قابل قبول نبود و در لایحه بودجه هم برای این موضوع چاره اندیشی و پیش بینی نشد.

 

وی در ادامه به برخی از اقداماتی که مجلس شورای اسلامی در این زمینه انججام داده است اشاره کرد و با ابراز تاسف از اینکه بسیاری از افراد در کشور ما اجرا نکردن قانون را جرم نمی‌دانند، گفت: ما این موضوع را به عنوان عمل مجرمانه در نظر گرفتیم اما پاسخ دستگاه‌ها این بود که اقدام مجرمانه‌ای نداشتیم و ترک فعل، جرم نیست.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی مجدد این موضوع و انتقال پرونده این موضوع به شعهب 15 بنا به دستور رئیس قوه قضاییه گفت: در این شعبه نسبت به مسئولانی که در دولت‌های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم در اجرای قانون کوتاهی کردند، پرونده تشکیل شده است.

 

وی با اشاره به سوال های مکرر مجلس شورای اسلامی از وزیر ورزش و جوانان درباره علت عدم اجرای قانون «تسهیل ازدواج جوانان» گفت: نظارت بر نحوه عملکرد دستگاه‌ها در اجرای این قانون در سال‌های اخیر در دستور کار نخست کمیسیون فرهنگی مجلس بوده است.

 

پژمانفر با اشاره به عدم اختصاص وقت کافی به موضوع ازدواج از سوی وزارت ورزش و جوانان گفت: کمیته ساماندهی ازدواج در کشور تشکیل نشده در صورتی که این تکلیف قانونی است. ریل گذاری و نظارت بر عهده مجلس، اجرا و تامین اعتبارات بر عهده دولت و برخورد با متخلفان بر عهده دستگاه قضایی است.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره وام ازدواج نیز به ارائه مطالبی پرداخت و با اشاره به اینکه سال گذشته وام ازدواج ۳۰ میلیونی در کمیسیون فرهنگی مجلس تصویب شد و سال جاری نیز پیشنهاد افزایش این وام به ۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۷ ساله ارائه شد، گفت: با این وجود دولتی‌ها نسبت به این پیشنهاد، بیشترین اعتراض و اعلام کردند این پیشنهاد، پدر و مادر‌ها را به ازدواج دختران زیر ۱۵ سال خود تشویق می‌کند در صورتی که این گونه نیست.

 

وی در خاتمه به این نکته اشاره داشت که مقام معظم رهبری و دفتر ایشان نیز نسبت به اجرا نشدن قانون «تسهیل ازدواج جوانان» شاکی هستند، گفت: دفتر ایشان در این خصوص نامه‌ای را به رئیس مجلس نوشتند که وی آن را به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع داد./

کد خبر 872836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha