آمادگی ایران و جمهوری آذربایجان برای ساخت شهرک صنعتی مشترک مرزی

در دیدار هیات ایرانی به سرپرستی اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل با مسئولان اقتصادی جمهوری آذربایجان در باکو، مراحل نهایی کردن ساخت شهرک صنعتی مشترک مرزی دو کشور بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در دیدار هیات ایرانی به سرپرستی  اکبر بهنامجو،  استاندار اردبیل با مسئولان اقتصادی جمهوری آذربایجان در باکو، مراحل نهایی کردن ساخت شهرک صنعتی مشترک مرزی دو کشور بررسی شد.

در دیدار هیات ایرانی با "شاهین مصطفی اف" معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان که روز پنجشنبه صورت گرفت، دو طرف ظرفیت‌های موجود را برای ساخت شهرک صنعتی مشترک مرزی بررسی کرده و احداث این شهرک را بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاران ایران و جمهوری آذربایجان، توسعه همکاری‌های اقتصادی و ورود محصولات ایرانی به بازار روسیه و کشورهای آسیای مرکزی دانستند.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان در این دیدار سطح همکاری‌های دو کشور را در زمینه‌های مختلف به ویژه انرژی، صنعت، حمل و نقل و گردشگری خوب توصیف کرد و اظهار داشت: در سال‌های اخیر حجم مبادلات تجاری تهران - باکو همواره رو به افزایش بوده به طوری که این حجم در ۱۰ ماهه سال جاری میلادی در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۳۱ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به فعالیت بیش از یک هزار و ۵۰۰  شرکت ایرانی در جمهوری آذربایجان و اجرای طرح‌های مشترک همچون دالان ریلی شمال – جنوب، احداث سد "خدا آفرین" و سد "قیز قلعه سی"، همکاری در بخش نفت و انرژی و دیگر طرح‌ها افزود : در سال جاری ۳۸ درصد از گردشگران آذری، ایران را مقصد سفر گردشگری خود انتخاب کردند که این رقم در مقایسه با یک سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است.

 

 

مصطفی اف ظرفیت‌ استان‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران از جمله اردبیل را قابل توجه دانست و آمادگی کشورش را برای ساخت شهرک صنعتی مشترک مرزی اعلام کرد.

وی افزود: با توجه به اهمیت ساخت هر چه سریع‌تر این شهرک، جمهوری آذربایجان کارگروهی برای تهیه اسناد و مدارک لازم تشکیل داده است.

استاندار اردبیل نیز در گفت‌وگو با ایرنا مذاکرات انجام شده در این سفر را مهم خواند و گفت: برای توسعه همکاری های ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه حمل و نقل ریلی و ترانزیتی و نیز ایجاد شهرک صنعتی مشترک مرزی برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.

اکبر بهنامجو تصریح کرد، سالانه چهار و نیم میلیون تن محصول در استان اردبیل برداشت می‌شود و یک میلیون تن هم در حال افزایش است.

وی افزود: بزرگترین گلخانه کشور به مساحت یک هزار و ۵۰۰  هکتار در منطقه مغان در حال احداث است که  ظرفیت‌ مناسبی برای ورود به بازارهای هدف از جمله روسیه و کشورهای آسیای مرکزی با استفاده از قابلیت‌های شهرک مشترک مرزی و حمل و نقل ریلی و ترانزیتی است.

"عباس تابش"معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران نیز توافقات صورت گرفته با جمهوری آذربایجان را خوب ارزیابی کرد و افزود: دو طرف کار گروه ویژه‌ای را برای پیگیری احداث شهرک صنعتی مشترک مرزی تشکیل داده‌اند که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد آغاز ساخت این شهرک در منطقه مرزی استان اردبیل با جمهوری آذربایجان باشیم.

هیات ایرانی در این سفر متشکل از بهنامجو استاندار اردبیل، تابش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، "محمدعلی عزیزی محمدی" معاون برنامه ریزی شرکت شهرک‌های صنعتی و  "حسین پیرموذن "رییس اتاق مشترک ایران و جمهوری آذربایجان با حضور "جواد جهانگیرزاده" سفیر ایران در باکو با "شاهین مصطفی اف" معاون نخست وزیر و رئیس آذری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، "میکایل جبار اف" وزیر اقتصاد و "جاوید قربان اف" رئیس راه‌آهن جمهوری آذربایجان دیدار و در باره نهایی کردن ساخت شهرک صنعتی مشترک مرزی دو کشور در اردبیل، توسعه همکاری‌های ریلی و ترانزیتی با هدف ظرفیت سازی برای شهرک صنعتی مشترک مرزی تبادل نظر کردند./

کد خبر 872846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha