به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ علی غیاثی امروز (شنبه 7 دی) در مراسم افتتاح نمایشگاه کتاب ناشران ایران در استان کرمان گفت: تا پایان امسال قرار است حداقل 7 نمایشگاه در استان های دیگر برگزار شود.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نمایشگاه کتاب کرمان نسبت به سال گذشته به لحاظ تعداد ناشرین، تعداد غرفه، اهمیت و کیفیت و تنوع بخش های جنبی متفاوت است و امیدواریم نمایشگاه خوبی باشد.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک سری طرح های ترویجی کتاب را طی چندین سال دنبال کرده و از رویکردهای خوب چند سال گذشته این است که توجه به استان ها و تمرکززدایی در برنامه های فرهنگی و هنری باشد.
غیاثی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه را تلاشی برای زندگی بهتر دانست و افزود: به نظر می رسد ترویج این فرهنگ در جامعه یک همت همگانی هم در نهادهای دولتی و غیردولتی و خصوصا" خانواده ها می خواهد زیرا تربیت افراد از خانواده شروع می شود.
وی افزود: متاسفانه مطالعه آزاد در مدارس ما کمتر توجه می شود و به نظر می رسد در کنار سایر زنگ های دروس مختلف، زنگ مطالعه به عنوان یکی از موضوعاتی است که می تواند در دستور کار آموزش و پرورش قرار گیرد و هفته ای دوساعت به عنوان مطالعه آزاد، ارتباط دانش آموزان را با کتابخانه های مدرسه بیشتر کند.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ کتابخوانی هم طرح هایی وجود دارد و با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به محدودیت های مالی که دارد اما می تواند در بحث خرید و اهدا کتاب به مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها کمک کند، ادامه داد: طرح روستای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب که یکی از شهرهای ایران به عنوان پایتخت کتاب انتخاب می شود از جمله این طرح ها است و استان کرمان و شهرهای استان کرمان این استعداد را دارند و زمینه و بستر برای آن ها فراهم است.
وی گفت: امیدواریم با مجموعه این فعالیت ها، نمایشگاه کتاب فرصت و بستر برای دسترسی آسان مردم به کتاب باشد و امیدواریم مشکل پائین بودن سرانه مطالعه را در کشور جبران کنیم و به برکت همت و همکاری و مشارکت همه نهادها و خانواده ها شاهد کشوری با مطالعه بالا و مطلوب و دستاوردهای بهتری در عرصه زندگی فردی و اجتماعی باشیم.
نظر شما