به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد حاجیان شهری» امروز(۸ دی) در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگترین لندفیل مهندسی بهداشتی دفن پسماند کشور با بیان اینکه پس از آغاز به کار شورای پنجم و پس از بررسیهای انجام شده در کمیسیون خدمات شهری به این نتیجه رسیدیم که روشهای مدیریت پسماند نیاز به بازمهندسی دارد، افزود:در این حوزه شهرداری مشهد نسبت به سایر کلانشهرهای کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار بود اما طرحی به تصویب شورای شهر رسید و شهرداری مشهد مکلف به بازمهندسی این روشها شد.
رئیس کمیسیون خدماتشهری و محیط زیست شورای شهر مشهد اضافه کرد: خوشبختانه در چند ماه اخیر دو اتفاق مهم و بزرگ زیست محیطی را در شهر مشهد شاهد بودیم که در سال های اخیر یا به کندی پیش میرفت یا در برنامه نبود.
حاجیان شهری ضمن اشاره به آغاز عملیات ساماندهی کشفرود توسط شهرداری مشهد به عنوان اولین اتفاق خوب محیط زیستی تصریح کرد: این کار در حالی انجام شد که مدیریت شهری مشهد در این خصوص به لحاظ قانونی مسئولیتی نداشت، اکنون امیدواریم با کمک سایر دستگاهها و حوزههای ذیربط، اتفاق خوبی را در حوزه ساماندهی کشف رود طی ۲ - ۳ سال اخیر شاهد باشیم.
وی گفت: روزانه ۵۸ هزار تن زباله در کشور جمع آوری می شود اما از این مقدار تنها ۱۰ درصد به شکل بهداشتی دفن شده و مابقی به شیوههای نامناسبی دفن میشوند که معایب بسیاری همچون تولید شیرابه و گازهای گلخانهای را به دنبال دارد.
رئیس کمیسیون خدماتشهری و محیط زیست شورای شهر مشهد به آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگترین لندفیل مهندسی دفن بهداشتی زباله کشور در مشهد به عنوان دومین اتفاق بزرگ محیط زیستی مشهد اشاره و تاکید کرد: شورای شهر مشهد از هر اقدام مهمی که در حوزه مدیریت پسماند و با بهرهگیری از روشهای مهندسی و روز دنیا در راستای حفظ محیط زیست و سلامت شهروندان باشد حمایت می کند.
حاجیان شهری افزود: امروزه در جهان از زباله به عنوان طلای کثیف یاد میشود و گردش مالی آن سالانه ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است ما در حوزه مدیریت پسماند به دنبال درآمدزایی نیستیم ولی حداقل میتوان با تکیه بر روشهای مهندسی به تراز صفر و کاهش هزینه های جمع و دفع زباله دست پیدا کنیم.
وی اظهارداشت: در کنار به کارگیری روش های روز دنیا در دفن زباله باید تغییر الگوی مصرف و کاهش تولید زباله را نیز در نظر گرفته و زنجیره مدیریت پسماند را کامل کنیم تا اقدامات انجام شده به نتیجه مطلوب برسد که بر این اساس کمیسیون خدمات شهری به دنبال طرحی است که از طریق آن زنجیره مدیریت پسماند تکمیل شود.
نظر شما