امام جمعه شهرستان فهرج به مناسبت ماه محرم در گفتگو با خبرنگار شبستان با طرح موضوع "محبت" آن را در سیره امام حسین(ع)مورد اشاره قرار و گفت: این محبت حسینی است که با گذشت قرنها از حادثه کربلا اینگونه دل ها و قلوب مسلمانان و حتی غیرمسلمانان جهان را به سوی خود جذب کرده است.
حجت الاسلام خیرالله ابراهیمی با استفاده از روایتی از امام صادق(ع)که دینداری، تواضع و بخشش را عامل جذب محبت دیگران به سمت انسان می داند، بیان داشت: امام حسین(ع)اسوه دینداران است و ائمه(ع)همگی مبلغ دین بودند.
وی با اشاره به تواضع و فروتنی سید و سالار شهیدان حتی در کربلا که نمود ویژه ای داشته است، گفت: برخورد آن حضرت با "جون"غلام سیاه چرده ای که هنگام شهادتش در روز عاشورا امام(ع)بر بالای پیکرش آمده و برایش دعا می کند، نمونه ای از این فروتنی است که برای آن حضرت رنگ و نژاد و قبیله و... مطرح نبود.
امام جمعه فهرج خاطرنشان کرد: سیره ائمه اطهار حاکی از این است که این بزرگواران بیشتر با افرادی که در سطح پایین تری از اجتماع قرار داشتند، نشست و برخاست می کردند.
وی در خصوص بخشش امام حسین(ع) هم به آزاد کردن کنیز آن حضرت تنها در برابر یک شاخه گلی که به حضرت هدیه کرده بود اشاره کرد و گفت: این عوامل باعث ایجاد محبت امام حسین(ع)در دلها شده است.
حجت الاسلام ابراهیمی اشاعه محبت حسینی(ع)در قلوب غیر مسلمانان را نشأت گرفته از ذات پاک انسان ها و تنفر آنان از آدم کشی و ظلم دانست و بیان داشت: بسیاری از محبین امام حسین(ع)ظلم های وارده بر حضرت از سوی دشمنان ظالم را می دانند و چون امروز ظلم در جوامع بشری بیش از گذشته شده است لذا محبت به امام حسین(ع)هم افزایش یافته است.
وی تأکید کرد: برای معرفی شاخصه های محبت حسینی(ع)نخست باید مقام، جایگاه و منزلت آن حضرت شناسانده شود زیرا چنانچه این فرهنگ که امام حسین (ع)با تمام وجود دلسوز امت بودند باید در جامعه اشاعه یابد.
امام جمعه فهرج درخواست های امام حسین(ع)از جامعه آن روز و نوع برخوردهایی که در کربلا حتی با دشمنان خود داشت را حاکی از دلسوزی شدید آن حضرت دانست و افزود: امام حسین(ع)حتی برای عمر سعد هم که به سوی ایشان شمشیر کشیده بود نامه فرستاد.
وی با بیان اینکه در این نوع برخوردها، فردی همچون حربن یزید ریاحی در اثر محبت خاص حضرت به جبهه حسینی پیوست، اظهار داشت: کسانی که نتواستند جذب این محبت شوند، همان طور که خود حضرت در عاشورا اشاره کردند تأثیر لقمه حرام بوده است.
حجت الاسلام ابراهیمی با یادآوری نقش مهم محبت در جذب قلوب مردم و هدایت جامعه، تصریح کرد: برای برخورداری از جامعه ای آرمانی باید نسبت به همه افراد دلسوز باشیم و با مشاهده خطا از افراد آنها را کنار نگذاریم زیرا سیره ائمه این گونه نبوده است.
وی اهمیت شناساندن امام(ع)به مردم و جامعه را مورد تأکید قرار داد و افزود: با استفاده از طبل و علم و... نمی توان امام حسین(ع) را به جامعه معرفی کرد بلکه باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که در منبرها، مفهوم و مقام و عظمت و جایگاه و دلسوزی امام(ع)نسبت به هدایت جامعه مشخص شود و مداحان نیز باید از کلمات و عباراتی استفاده کنند که مقام آن حضرت فهانده شود.
پایان پیام/
نظر شما