«احمد صدری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: در حوزه جشنواره های نواحی یکی از بزرگترین جشنواره هایی که برگزار می شود جشنواره ملی کرمان است و در چند سال اخیر این جشنواره در سطح فراملی دنبال شده و کل حوزه ایران فرهنگی را در بر می گیرد.
مشاور معاون هنری وزیر ارشاد و رئیس کمیتههای تخصصی ارزشیابی هنرمندان ادامه داد: در این جشنواره علاوه بر بخش هنر موسیقی به بخش پژوهش نیز توجه شده است و عوامل دیگر پیراموسیقیایی را نیز مورد توجه قرار داده است.
صدری خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد از 32 جشنواره استانی موسیقی که در اشکال مختلف برگزار می شود حمایت می کند ولی این عرصه آنقدر بزرگ است که هر چقدر به آن بپردازیم کم است.
احمدی متذکر شد: در استان گلستان شاهد آن هستیم که حوزه هنری استان نیز به موضوع موسیقی وارد شده و سال های گذشته در تهران جشنواره بزرگ موسیقی نواحی برگزار می شد.
وی گفت: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری می تواند وارد این حوزه شود چرا که حافظ این میراث معنوی است و هر چقدر در این حوزه فعالیت کنیم کم است.
رئیس کمیتههای تخصصی ارزشیابی هنرمندان بیان کرد: اصالت موسیقی بر اساس اسلوب های منطقه ای مشخص می شود و این اسلوب ها سورونیته های خاصی را دارد که مرتبط با آن منطقه است و این سازها با توجه به اینکه در یک فرآیند صنعتی تولید نمی شود تعریف استاندارد برای آنها کار سختی است.
صدری یادآور شد: گروه نوازان باید به این نتیجه برسند که گروه نوازی خوبی داشته باشند، نیاز است که سازه هایی به یک اندازه، سورونیته و شکل واحد برسد در غیر این صورت هر کسی با کوک بالا یا پایین و یا صدای بم و زیر علاقمندی نشان می دهد و استاندارد اهمیت پیدا نمی کند.
وی با بیان اینکه احصاء گروه های موسیقی در مناطق مختلف شرایط خاص خود را دارد، افزود: نباید حمایت از هنرمندان تنها منحصر به مسائل مالی باشد و این حمایت ها باید شان هنرمندان را در بر بگیرد و وزارت ارشاد به آن اهتمام دارد.
رئیس کمیتههای تخصصی ارزشیابی هنرمندان ابراز داشت: درجه های هنری که از سوی ارشاد صورت می گیرد با هدف حفظ شأن و مرتبه هنرمند است و این حمایت ها از سوی ارشاد در قالب تولید آثار و تولید اثر هنرمند نیز رقم می خورد.
نظر شما